Football Talk

Το «ένα βήμα πιο πίσω» του Μαρινάκη, η σιγουριά του Κορδόν, το μήνυμα του Μαρτίνεθ

Το «ένα βήμα πιο πίσω» του Μαρινάκη, η σιγουριά του Κορδόν, το μήνυμα του Μαρτίνεθ

Αρκετές ειδήσεις και μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις προέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Γράφει ο Δημήτρης Σπιλιόπουλος

Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αυστρία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει της νέα σεζόν, ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον νέο του αθλητικό διευθυντή, Αντόνιο Κορδόν και τον νέο προπονητή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Μάλιστα η παρουσία του ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνέντευξη Τύπου έβγαλε αρκετές ειδήσεις και έδωσε το στίγμα για τη νέα εποχή στην οποία μπήκε ο σύλλογος.

Πρώτα από όλα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε την αλλαγή μοντέλου στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας τονίζοντας πως: “Εγώ θέλω να κάνω ένα βήμα πιο πίσω. Έχουμε κάνει πολλές μεταγραφές και έχουμε κερδίσει πολλούς τίτλους, αλλά φέρνεις ανθρώπους που αυτή είναι η δουλειά τους. Που είναι καλύτεροι στο να κάνουν αυτές τις επιλογές.” Είναι η πρώτη φορά επί ημερών Μαρινάκη στον Ολυμπιακό ένας άλλος άνθρωπος έχει το απόλυτο κουμάντο. Έγινε απολύτως κατανοητό πως ο Αντόνιο Κορδόν, που αποθεώθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, έχει την απόλυτη ελευθερία και ευθύνη για το χτίσιμο της νέας ομάδας.

Την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφού έκανε  έναν απολογισμό των όσων έχει πετύχει, άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη σε νέους επενδυτές. «Όποιος θέλει, η πόρτα είναι ανοιχτή. Είτε στον Ερασιτέχνη, είτε στο ποδόσφαιρο. Να επενδύσει και να δει την ομάδα της καρδιάς του να πηγαίνει ακόμη καλύτερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάμε τώρα στον Αντόνιο Κορδόν ο οποίος  εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα που ανοίχτηκε στην καριέρα του και σίγουρος για το αποτέλεσμα της δουλειάς. Παρομοίασε το μεταγραφικό παζάρι με παρτίδα πόκερ στην οποία πρέπει να παίξεις καλά τα χαρτιά σου, ενώ σε ότι αφορά τις προσθήκες τόνισε πως «Δεν έχουμε καθυστερήσει. Να είστε σίγουροι πως η ομάδα θα είναι έτοιμη, μια ομάδα με φιλοδοξία. Με δέσμευση για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της όταν έρθουν εκείνες».

Από την δική του πλευρά ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ στάθηκε αρκετά στη νοοτροπία που θέλει να έχει η ομάδα του, ενώ φάνηκε αρκετά διαλλακτικός ως προς το στυλ ποδοσφαίρου που θα της προσδώσει. Σε ότι αφορά τα στοιχεία που επιθυμεί να έχει ο νέος Ολυμπιακός τόνισε:

«Πρέπει να παίζουμε πάντα για τη νίκη και να εκμεταλλευόμαστε στο μάξιμουμ τις αρετές και τις ικανότητες των παικτών μας. Πρέπει να είμαστε μία ομάδα γρήγορη και προσεκτική, με ενέργεια, ένταση, με ποιότητα για να κερδίζει τα παιχνίδια και φυσικά να ανταποκριθούμε στις διαφορές που υπάρχουν σε κάθε διοργάνωση. Μιλάμε για το στιλ του παιχνιδιού. Για να κερδίζεις όμως χρειάζεται να χρησιμοποιείς πολλά στιλ παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός καθώς είναι νικητής, πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίζει. Είναι πολλά και διαφορετικά τα σενάρια τα οποία θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε ομάδα και να είμαστε έξυπνη ομάδα».

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0