Football Talk

ΑΕΚ: Ξεκινάει δουλειά έχοντας έναν δυνατό αγωνιστικό «κορμό» και περιμένοντας μεταγραφές… εκτόξευσης

ΑΕΚ: Ξεκινάει δουλειά έχοντας έναν δυνατό αγωνιστικό «κορμό» και περιμένοντας μεταγραφές… εκτόξευσης
Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του αρχίζουν προετοιμασία και το BNSportsγράφει για το πως μπαίνει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν και τι περιμένει.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ο καιρός πέρασε και οι διακοπές τελείωσαν. Η ΑΕΚ πιάνει κι αυτή με τη σειρά της δουλειά, έχοντας μπροστά της δυο τεράστιες προκλήσεις: Να μπει στους ομίλους του ChampionsLeagueκαι να επαναλάβει στην Ελλάδα ό,τι σπουδαίο κατέκτησε πέρυσι, το νταμπλ.

Εννοείται δεν θα είναι εύκολο, όμως αυτή η ΑΕΚ γνωρίζει τον δρόμο της επιτυχίας… Ο Ματίας Αλμέιδα από την Τρίτη (27/6) θα ξεκινήσει δουλειά με τους παίκτες του στην Ολλανδία έχοντας χρονικά μπροστά του τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αυγούστου. Σε αυτές τις πρώτες στιγμές της προετοιμασίας και κοιτώντας «ψυχρά» το ρόστερ της ΑΕΚ αντιλαμβάνεται κανείς πως η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας έχει χάσει λίγο από την ποιότητά της. Έχει αποχωρήσει ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο Νορντίν Άμραμπατ προς το παρόν θεωρείται απουσία, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τέλος του μήνα και ακόμη είναι όλα ανοιχτά στο θέμα της ανανέωσής του, ο δανεισμός του Ορμπελίν Πινέδα ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δίνει μάχη να τον κάνει ξανά δικό της, ενώ υπάρχουν και οι τραυματισμοί των Αραούχο, Φερνάντες, οι οποίοι δεν υπολογίζονται για τους επόμενους μήνες.

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ ξεκινά προετοιμασία χωρίς σημαντικούς παίκτες. Στα συν της η απόκτηση του Σταύρου Πήλιου ο οποίος, σε αυτή τη φάση, υπολογίζεται για το ροτέισον.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι αυτό που έχει χτίσει από πέρυσι ο Αλμέιδα και δίνει ασφάλεια: Εχει έναν σούπερ αγωνιστικό κορμό. Έχει δώσει «βάθος» στο ρόστερ του ο Αργεντινός και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, παρά τις απουσίες, θα μπορεί να δουλέψει καλά!

Από εκεί και πέρα η διοίκηση εργάζεται προκειμένου να φέρει στον Αλμέιδα νέους παίκτες για να… εκτοξεύσει αγωνιστικά την ομάδα. Η ΑΕΚ θέλει και θα πάρει 4-5 παίκτες πρώτης γραμμής, ενώ συνολικά οι μεταγραφές μπορεί να φτάσουν μέχρι και 6 ή 7. Όλα αυτά φυσικά αν δεν υπάρξει κάποια αποχώρηση.

Με απλά λόγια η ΑΕΚ ξεκινάει την προετοιμασία της έχοντας σημαντικές απουσίες, όμως έχει μία βάση παικτών η οποία έχει τη δυναμική, ακόμη και τώρα, να ανταπεξέλθει σε αγώνες. Ταυτόχρονα υπάρχει ξεκάθαρη προσπάθεια να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα την ανεβάσουν κι άλλο επίπεδο. Ο Αλμέιδα χωρίς κανένα μεταγραφικό άγχος θα μπει στο ξεκίνημα της σεζόν για να βελτιώσει κι άλλο την ΑΕΚ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0