Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 4ος όμιλος: Πρωτιά για την Τουρκία, «τρελό» διπλό για την Αρμενία στο Κάρντιφ

Προκριματικά EURO 2024, 4ος όμιλος: Πρωτιά για την Τουρκία, «τρελό» διπλό για την Αρμενία στο Κάρντιφ

Το Χάρο με τα μάτια είδε η Τουρκία στη Ρίγα, είπε, όμως, την τελευταία λέξη της και πήρε τη νίκη με σκορ 3-2. Ήρωας στο τέλος ο Καχβετσί. Η Αρμενία απέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το «Μιλένιουμ» και το 4-2 κόντρα στην Ουαλία τη βάζει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Γκολ και θέαμα στον 4ο όμιλο. Στο τέλος χαμογέλασε η Τουρκία. Τρελή ανατροπή η Αρμενία κόντρα στην Ουαλία και όλα ανοιχτά πίσω από  

Λετονία - Τουρκία

Τα… χρειάστηκε η Τουρκία στη Ρίγα κόντρα στη Λετονία, αλλά επέστρεψε στις νίκες έστω και με το δύσκολο 3-2, με φινάλε-θρίλερ. Πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της, μετά την επιτυχία της πρεμιέρας κόντρα στην Αρμενία. Μηδέν στα δύο έως τώρα η Λετονία.

Το 1-0 ο Μπαρντακτσί στο 23’ για την ομάδα του Στέφαν Κουντς. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν με τον Έμσις (51’). Αν και με μέτρια εικόνα στο ματς, ο Τσενγκίζ Ουντέρ βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα (61’).

Η συνέχεια ήταν άνετη για την Τουρκία, αλλά έκανε τα εύκολα-δύσκολα. Με την έννοια ότι η Λετονία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Έμσις (83’). Αλλά οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν μαχητικοί και ισοφάρισαν με τον Τόμπερς (90’+4’). Η νικήτρια δεν θορυβήθηκε και αμέσως απάντησε με το 3-2 του Καχβετσί (90’+5’).

Ουαλία - Αρμενία

Τρομερή νίκη για την Αρμενία, η πρώτη στον όμιλο, με το εμφατικό 3-1 κόντρα στην Ουαλία. «Πάγωσε» το Μιλένιουμ, επιτυχία που ήρθε με ανατροπή και κυρίως ελέω των αρκετών λαθών των γηπεδούχων.

Γεμάτο πρώτο ημίχρονο από τις δύο πλευρές. Ο Νταν Τζέιμς έγραψε το 1-0 στο 10’. Ήταν το 6ο γκολ του με την Εθνική ομάδα. Ισοφάρισε στο 19’ ο Ζελαραγιάν και η Αρμενία πέτυχε το πρώτο δικό της γκολ στην προκριματική διαδικασία, μιας και είχε σκοράρει με αυτογκόλ κόντρα στην Τουρκία. Η Αρμενία πήρε το κεφάλι στο σκορ στο 30’ με τον Ράνος.

Για την Ουαλία ήταν η πρώτη φορά που δέχτηκε δύο γκολ σε πρώτο ημίχρονο ενός εντός έδρας ματς προκριματικών, μετά από παιχνίδι με το  Βέλγιο το 2012. Η Αρμενία μετρούσε 9 ήττες στα 10 τελευταία παιχνίδια, εντούτοις κατάφερε και πήρε το θετικό αποτέλεσμα στο «Μιλένιουμ». Το καταλυτικό 3-1 ήρθε με τον 19ρονο Ράνος (66’) και πάλι.

Αλλά το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμα. Μείωσε η Ουαλία με τον Γουίλσον στο 71’. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, μιας και το 2-4 γράφτηκε στο 75’, με το δεύτερο γκολ του Ζελαραγιάν.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

 1. Τουρκία  6 2 (5-5)

2. Κροατία 4 2 (3-1)

3. Ουαλία   4 3 (4-5)

4. Αρμενία  3 2 (5-4)

5. Λετονία  0 2 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική (19/6)

Αρμενία - Λετονία (19:00)

Τουρκία – Ουαλία (21:45)

Ρεπό: Κροατία

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0