Football Talk

Ζιντσένκο: «Ρώσοι και Λευκορώσοι δεν θα πρέπει να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο»

Ζιντσένκο: «Ρώσοι και Λευκορώσοι δεν θα πρέπει να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο»

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο έκανε μία αρκετά αμφιλεγόμενη δήλωση σχετικά με τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, υποστηρίζοντας πως δεν θα έπρεπε να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο κανενός αθλήματος.  

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αστέρα της Άρσεναλ, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, σχετικά με τους αθλητές της Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Συγκεκριμένα, μίλησε στον Πιρς Μόργκαν και υποστήριξε πως δεν θα έπρεπε κανείς τους να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο!

Αναλυτικά, είπε:

Δεν πρέπει να τους επιτρέπεται να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο σε κανένα άθλημα. Γιατί; Γιατί πόσες βόμβες και ρουκέτες έχουν σταλεί από τη Λευκορωσία; Πόσες; Άκου, δεν είμαι πολιτικός. Δεν κατάλαβα τίποτα γι' αυτό. Και ποτέ δεν θα καταλάβω. Αυτό δεν είναι πολιτική. Αυτό είναι πόλεμος. Και λέτε να μην μιλάμε για πολιτική στον αθλητισμό. Αυτό δεν είναι πολιτική. Αυτό είναι πόλεμος. Παιδιά δεν κάνετε τίποτα, λέω από την πλευρά μας, την πλευρά της δικαιοσύνης»

Σχετικά με το αν θα συμφιλιωνόταν με κάποιον αθλητή από τις δύο αυτές χώρες, ο αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας δήλωσε:

«Όχι, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Μπορείς να πεις: δεν έκαναν τίποτα. Ναι έκαναν, δεν αντέδρασαν. Έχουν εκατομμύρια οπαδούς πίσω τους και ευκαιρίες να μιλήσουν. Εάν έχετε 10 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, το να πεις "Σταμάτα", μερικοί άνθρωποι από αυτά τα 10 εκατομμύρια θα το διαδώσουν. Και θα λειτουργήσει στο τέλος. Αλλά αν κανείς δεν πρόκειται να μιλήσει επειδή φοβάται, μην μας αποκαλείτε αδέρφια. Ποτέ ξανά. Είμαι ένας από τους Ουκρανούς που δεν τους αρέσει να τους βλέπουν στο υψηλότερο επίπεδο σε κανένα άθλημα»    

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0