Football Talk

La Liga: Ο Βέιγκα «τιμώρησε» την Μπαρτσελόνα, η Βαγιαδολίδ έμεινε στο μηδέν και υποβιβάστηκε (video)

La Liga: Ο Βέιγκα «τιμώρησε» την Μπαρτσελόνα, η Βαγιαδολίδ έμεινε στο μηδέν και υποβιβάστηκε (video)

Η Θέλτα επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα με δύο γκολ του Γκάμπρι Βέιγκα και διατηρήθηκε στην κατηγορία. Το ίδιο ισχύει για Χετάφε, Αλμερία και Κάντιθ, ενώ η Ρεάλ Βαγιαδολίδ «συνόδευσε» τις Εσπανιόλ και Έλτσε στην 2η κατηγορία.

Ο Βέιγκα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και με δύο δικά του γκολ, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της Μπαρτσελόνα και της έδωσε τη νίκη με σκορ 2-1. Σε ένα… χορταστικό παιχνίδι Εσπανιόλ και Αλμερία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν στην La Liga και την Βαγιαδολίδ να υποβιβάζεται μετά την «λευκή» ισοπαλία της με την Χετάφε.

Θέλτα – Μπαρτσελόνα 2-1

 

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, η Μπαρτσελόνα σκόραρε στο 11’ με τον Κέσι αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ιβοριανός έχασε και άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο 27’, με την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ, ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αστόχησε στο 40’.

Δύο λεπτά αργότερα η Θέλτα «τιμώρησε» την αστοχία των «μπλαουγκράνα», με τον Βέιγκα να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα με ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο 21χρονος Ισπανός πέτυχε και δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους, με σέντρα-σουτ που ξεγέλασε τον Τερ Στέγκεν στο 65’.


Η Μπαρτσελόνα ξαναμπήκε στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1 στο 80ο λεπτό με την κεφαλιά του Άνσου Φάτι, μετά από σέντρα στο πίσω δοκάρι του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ρεάλ Μπέτις – Βαλένθια 1-1

 

Η Μπέτις μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αγιόθε Πέρες, μετά από ασίστ του Χουάν Μιράντα. Το ενδιαφέρον της αναμέτρησης «στράφηκε» στο 61ο λεπτό, όταν ο Χοακίν αντικαταστάθηκε και αποθεώθηκε από το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», στο τελευταίο ματς με την φανέλα της ομάδας του.

Η Βαλένθια ισοφάρισε στο 71ο λεπτό με τον 21χρονο Ντιέγκο Λόπες να πετυχαίνει γκολ σε διαδοχικά ματς και να το φέρνει στα ίσια. Στο τέλος υπήρξε ένταση και ο Μουσά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο (81’).

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Χετάφε 0-0

 

Η Βαγιαδολίδ  ανεβοκατέβαινε στην ζώνη του υποβιβασμού, όσο τα υπόλοιπα αποτελέσματα γύρω της άλλαζαν, αλλά το δικό της παρέμενε στο 0-0. Αμφότερες δεν ήθελαν να χάσουν και φάνηκαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία που ενδεχομένως θα τις κράταγε στην La Liga.

Γνωρίζοντας στο τέλος ότι και η Αλμερία παίρνει βαθμό, η Βαγιαδολίδ έψαχνε γκολ νίκης στο τέλος, αλλά το σουτ του Πλάτα πέρασε άουτ στο 89’.

Εσπανιόλ – Αλμερια 3-3

 

Η Αλμερία απέκτησε το προβάδισμα στο ματς μόλις στο 11ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Ελ Μπιλάλ Τουρέ με δυνατή κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Χάβι Πουάδο μετέτρεψε σε γκολ την εξαιρετική σέντρα Σέρχι Νταρντέρ.

Αντιστρόφως ανάλογη εικόνα στο δεύτερο μέρος, με την Εσπανιόλ να κάνει την ανατροπή, παρότι αδιάφορη βαθμολογικά, με τον Πιέρ-Γκάμπριελ στο 49’ προτού ο Εμπάρμπα με υπέροχο πλασέ φέρει το ματς στα ίσια.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν ήδη υποβιβαστεί, παρ’ όλα αυτά ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ στο 73’ με 3-2. Ο 18χρονος Ιταλός Λούκα Κολεόσο, πέτυχε το πρώτο τέρμα της επαγγελματικής του καριέρας και έριξε την Αλμερία στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους… κουβέντα!

Κατάφεραν και ισοφάσισαν σε 3-3 με πέναλτι του Εμπάρμπα στο 87’, δίνοντας στην ομάδα του σκορ παραμονής.

Έλτσε – Κάντιθ 1-1

 

Η Κάντιθ ήθελε μόνο νίκη και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 10’ με το τέρμα του Γκονζάλο Εσκαλάντε, τη στιγμή που η Έλτσε είδε δύο γκολ της να ακυρώνονται για οφσάιντ. Αρχικά, του Τέτε Μορέντε στο 26’ και στην συνέχεια Ράντι Εντέκα στο 37’.

Κατάφερε όμως και σκόραρε στο 71’ με τον Λούκας Μπογιέ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα και να ισοφαρίζει σε 1-1.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0