Football Talk

Ιωνικός: Στο ίδιο έργο θεατές σε… ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Ιωνικός: Στο ίδιο έργο θεατές σε… ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Η χρονιά επεφύλασσε ένα τέλος… πικρό για τον Ιωνικό και στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ. Δύο υποβιβασμοί που ήρθαν με παρόμοιο τρόπο, αφού έχασε την «σωτηρία» μέσα από τα χέρια του στα τελευταία λεπτά…

Οι οπαδοί του Ιωνικού σίγουρα θα θελήσουν να ξεχάσουν γρήγορα την φετινή σεζόν. Η ομάδα υποβιβάστηκε και στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ και «αποχαιρέτησε» την πρώτη εθνική κατηγορία και στα δύο αθλήματα. Μία τέτοια κατάσταση είναι πολύ δύσκολη να την διαχειριστείς σαν σύλλογος, αλλά αυτό γίνεται οριακά ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο να ξεπεράσεις, όταν έρχεται με αυτόν τον τρόπο…

Και η ποδοσφαιρική αλλά και η μπασκετική ομάδα της Νίκαιας χρειάζονταν αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική των εκάστοτε πρωταθλημάτων τους. Παρ’ όλα αυτά, όλα εξελίχθηκαν λάθος και αμφότερες «πέταξαν» στα σκουπίδια το επιμέρους τους προβάδισμα, σε δύο ανεπανάληπτες «αυτοκτονίες».

Στον «βασιλιά των σπορ», ο Ιωνικός βρισκόταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και χρειαζόταν να κερδίσει την Λαμία στο γήπεδο της Νίκαιας για να παραμείνει στην κατηγορία. Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου απαίτησε από τον εαυτό του την νίκη και προηγούταν με 2-0 στο ημίχρονο, με τέρματα των Χρήστου Ελευθεριάδη (30’) και Χοσέ Κάνιας (37’).


Στο δεύτερο μέρος, όμως, άλλαξαν όλα. Δέχθηκε δύο τέρματα από τον Κρίστοφερ Νούνιες (53’) και τον Ζόραν Τόσιτς (73’) και βρέθηκε στην δύσκολη θέση πάλι να κυνηγάει στο σκορ. Δεν τα κατάφερε να βρει γκολ νίκης, η ομάδα υποβιβάστηκε και όλοι είχαν μείνει άναυδοι να απορούν πώς συνέβη αυτό.


Εξίσου επώδυνος ήταν ο υποβιβασμός που προέκυψε και στο μπάσκετ. Ο Ιωνικός αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Καρδίτσα σε ένα παιχνίδι, όπου όποιος νικούσε θα παρέμενε στην Basket League. Οι φιλοξενούμενοι βρισκόντουσαν μπροστά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και με 2:25 να απομένουν στο ρολόι, επικρατούσαν με 80-71.

Ωστόσο, τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα. Η Καρδίτσα μάζεψε την διαφορά και με τρίποντο του Ρομπέρτο Γκάλινατ έφτασε το παιχνίδι στην απόλυτη ισοπαλία (83-83). Ο Σάιντ Πρίτζετ ευστόχησε στις δύο κερδισμένες βολές της ομάδας του και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να νικήσουν (85-83) και να παραμείνουν στην Basket League.

Δύο υποβιβασμοί με πολύ «ψυχρό» και επώδυνο τρόπο, με δύο διαφορετικού τύπου «αυτοχειρίες» σε ισάριθμα αθλήματα, που δυσκολεύει το έργο του Ιωνικού για του χρόνου και την προσπάθεια που θα καταβάλλει για να επιστρέψει «στα μεγάλα σαλόνια»…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0