Football Talk

Σιμεόνε: «Ο ρατσισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό»

Σιμεόνε: «Ο ρατσισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό»

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, μίλησε για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βινίσιους, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά είναι βαθύτερο.  

Η ρατσιστική επίθεση που έγινε κατά του Βινίσιους Τζούνιορ στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Βαλένθια (21/5,1-0), έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου, με παίκτες και προπονητές να καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε μίλησε σχετικά με το περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι καταστάσεις θα έπρεπε να αποτελούν ευκαιρία για προβληματισμό ώστε να γίνει μία βαθύτερη κοινωνική αλλαγή.

Ο προπονητής της Ατλέτικο δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα για να βελτιωθούμε. Από αυτές τις κατατάστασεις που είναι συνεχόμενες, ας δούμε τους ανθρώπους που τα κάνουν. Πηγαίνει πιο βαθιά. Είναι νεαρά αγόρια που δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Είναι μία τέλεια ευκαιρία να πούμε αρκετά. Δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό»

«Η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα. Είναι σαφές πως όταν προκύπτουν τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να τους δίνεις την απαραίτητη προβολή. Αυτό συμβαίνει και καθημερινά στους δρόμους»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0