Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Πρωταθλήτρια ημίχρονο, εκτός Ευρώπης... τελικό! (video)

Μπάγερν Μονάχου: Πρωταθλήτρια ημίχρονο, εκτός Ευρώπης... τελικό! (video)
Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιχρόνων της Μπάγερν Μονάχου φέτος, την καθιστούν πρωταθλήτρια Γερμανίας. Αυτά των δεύτερων, την «αφήνουν» εκτός Ευρώπης. Η μέρα με τη νύχτα.
Ολόκληρη η σεζόν της Μπάγερν Μονάχου, είναι ένα ατελείωτο «σκαμπανέβασμα». Από τα 15 γκολ υπέρ της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, στα τέσσερα χωρίς νίκη που ακολούθησαν. Από την πρώτη θέση δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Bundesliga, μία... ανάσα από την απώλεια του τίτλου.

Ούτε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν που εκδιώχθηκε κακήν κακώς, ούτε ο Τόμας Τούχελ που τον διαδέχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, κατάφερε να βρει τη λύση στην αστάθεια των Βαυαρών.

Μία αστάθεια που αντικατοπτρίζεται πλήρως, στο διαφορετικό πρόσωπο της Μπάγερν Μονάχου στα δύο ημίχρονα κάθε αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της στα πρώτα 45λεπτα στην Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου θα έπρεπε να είχε συγκεντρώσει 81 βαθμούς (έναντι των 68 που έχει μία αγωνιστική πριν το φινάλε) και να βρίσκεται μόνη-πρώτη στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, σε αυτό το χρονικό διάστημα σκόραρε 56 φορές, ενώ δέχθηκε μόλις 10 γκολ. Η εικόνα της, ωστόσο, αλλάζει κατά 180 μοίρες στο δεύτερο μισό των αναμετρήσεων.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσε στο 2ο μέρος είναι μόλις 47, με 34 γκολ υπέρ και 27 κατά! Η διαφορά των γκολ της, δηλαδή, είναι μόλις στο +7 στο δεύτερο ημίχρονο, έναντι του +46 στο πρώτο!

Κάπως έτσι, βάσει των αποτελεσμάτων στο δεύτερο μισό των αγώνων της, τοποθετείται στην 9η θέση της Bundesliga!

Η «πληγή» της Μπάγερν Μονάχου στο 2ο ημίχρονο γίνεται πιο εμφανής κοιτώντας και τις 13 απώλειες βαθμών που είχε έως την 33η αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Στα οκτώ ματς της που έληξαν ισόπαλα, προηγήθηκε στα πέντε. Σε όλα τους, «πέταξε» δύο βαθμούς στο δεύτερο ημίχρονο! Ανάλογο πρόσωπο και στις ήττες της, αφού και οι πέντε, προήλθαν λόγω... ήττας στο δεύτερο ημίχρονο!



Υπάρχουν φορές, που ακόμα και οι αριθμοί δεν αρκούν για να δώσουν την πλήρη εικόνα ενός προβλήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Είτε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης, είτε κακής φυσικής κατάστασης, είτε άλλων βαθύτερων παραγόντων, η Μπάγερν Μονάχου αδυνατούσε να «τελειώσει» ό,τι άρχιζε στο πρώτο ημίχρονο, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Κι αν στο τέλος αυτής, μείνει με εντελώς άδεια χέρια, χάνοντας ένα πρωτάθλημα που έμοιαζε δικό της, όταν οι στόχοι των Champions League και Κυπέλλου Γερμανίας «κατέρρεαν», θα γνωρίζει πως κύρια αιτία του κακού δεν ήταν τίποτε άλλο, πλην μιας δικής της «αδυναμίας».

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0