Football Talk

Μπάγερν Μονάχου – Λειψία 1-3: «Ταύροι» στα αστέρια χαρίζουν match point στη Ντόρτμουντ (video)

Μπάγερν Μονάχου – Λειψία 1-3: «Ταύροι» στα αστέρια χαρίζουν match point στη Ντόρτμουντ (video)

Κόκκινο είδαν οι «ταύροι» της Λειψίας και έφεραν… τούμπα την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου. Μπορεί οι Βαυαροί να πήραν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο όμως στο τέλος χαμογέλασε η… Ντόρτμουντ. Οριστικά στο Champions League της επόμενης σεζόν η Λειψία.

Τρομερή Λειψία με «ανατροπάρα» μέσα στο Μόναχο για την 33η αγωνιστική της Bundesliga, έβαλε… φωτιά στην μάχη του τίτλου. Η Μπάγερν είχε το προβάδισμα μέχρι και το 64ο λεπτό, όμως το τελευταίο μισάωρο ήταν κυριολεκτικά «εφιαλτικό». Η Λειψία επέτρεψε στο παιχνίδι, βρήκε τρία τέρματα και πήρε σπουδαίο διπλό που σχεδόν χαρίζει τον τίτλο στην Ντόρτμουντ. Με κάθε επισημότητα οι «ταύροι» θα βρεθούν στους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν

Η Μπάγερν ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση. Ο Μίλερ στο 18’ υποδέθηκε εξαιρετικά την μπάλα και επιχείρησε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ. Ο Μπλάσβιχ όμως δεν ξαφνιάστηκε και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Άνοιξε το σκορ η Μπάγερν κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο Γκνάμπρι στο 25ο λεπτό με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα κάνοντας το 1-0.

Στο 34ο λεπτό ήρθε η σειρά της Λειψίας να κάνει αισθητή την παρουσία της. Ο Σζομποσλάι επιχείρησε να νικήσει τον Ζόμερ από μακρινή απόσταση όμως ο Ελβετός κίπερ είχε απάντηση.

Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν δεν σταμάτησε μόνο εκεί καθώς τόσο στο 35’ όσο και στο 36’ είπε «όχι» στις μεγάλες ευκαιρίες των Ενκουκού και Όλμο αντιστοίχως.

Ο Λάιμερ «πάγωσε» το Μόναχο. Ο Αυστριακός βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-1 στο 65ο λεπτό.

«Ψυχρολουσία» για τους Βαυαρούς καθώς η Λειψία ολοκλήρωσε την ανατροπή από την λευκή βούλα. Ο Παβάρντ μετά από ένα άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής έδωσε ανεπανάληπτο «δώρο» στον Ενκουκού, με τον Γάλλο να λέει το «ευχαριστώ» και να ευστοχεί από τα 11 βήματα κάνοντας το 2-1 στο 75’.

Θρίαμβος για την Λειψία καθώς στο 86’ με άλλη μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, του Σζομποσλάι αυτή την φορά, έκανε το 3-1 στο 86’ διαλύοντας τους Βαυαρούς.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου (Τ. Τούχελ): Ζόμερ, Μαζράουι (86' Μανέ), Παβάρντ, Ντε Λιχτ, Κανσέλο, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (77' Τελ), Μουσιάλα, Γκνάμπρι (70' Σανέ), Μίλερ

Λεψία (Μ. Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χάλστενμπεργκ, Γκβαρντιόλ, Όρμπαν, Σιμακάν (46' Χένρικς), Χαϊνταρά (69' Καμπλ), Λάιμερ, Όλμο, Σζομποσλάι, Ενκουκού, Σίλβα (69' Φόρσμπεργκ)


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0