Football Talk

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1: Ο Σαμασέκου «κλείδωσε» την τρίτη θέση για τους Πειραιώτες

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1: Ο Σαμασέκου «κλείδωσε» την τρίτη θέση για τους Πειραιώτες

Αν και προσπάθησε, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό ο οποίος έφυγε νικητής παίρνοντας ταυτόχρονα το «έπαθλο» της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν στην πίεση των παικτών του Λουτσέσκου και κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ στο 0-1 μέχρι τέλους.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (14/5) αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στους παίκτες του Ανιγκό, παρά το ότι δυσκόλεψε πολύ τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 0-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι εξασφάλισαν την τρίτη θέση στη βαθμολογία της Stoiximan Superleague.

 

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του παιχνιδιού απειλούσε και πίεζε περισσότερο τον ΠΑΟΚ, ωστόσο μέσα στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα δεν είχε γίνει καμία αξιόλογη προσπάθεια από πλευράς των φιλοξενούμενων.

Στο 28’ ο Μπιέλ έγινε... επικίνδυνος όταν κατάφερε να προσπεράσει τους αμυντικούς του «δικεφάλου» επιχειρώντας μετά ένα σουτ το οποίο ο Κοτάρσκι κατάφερε να αποκρούσει, κρατώντας την εστία του ανέπαφη.

Ο Τζολάκης έως τότε δεν είχε χρειαστεί να ανησυχήσει ιδιαίτερα από τις προσπάθειες των παικτών του Ρασβάν Λουτσέσκου που, αν και είχαν τρεις ευκαιρίες, καμία δεν είχε μετουσιωθεί σε γκολ.

Στο 33ο λεπτό, ο Σαμασέκου «άνοιξε» το σκορ του αγώνα με μία εξαιρετική κεφαλιά. Οι Πειραιώτες αναπτύχθηκαν πολύ ωραία στον αγωνιστικό χώρο, ο Ρόντινεϊ ήταν αυτός που επιχείρησε την σέντρα-ακριβείας προς τη μεριά του 27χρονου σκόρερ και πλέον το σύνολο του Ανιγκό προηγούνταν με 0-1 στην Τούμπα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αμέσως ξεκίνησαν να πιέζουν ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να έχει διατηρήσει το προβάδισμά του.


13_1.jpg

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν εμφανές το ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν ξεκινήσει πιο δυναμικά. Στο 57’ ο Τζολάκης παραλίγο να δεχτεί γκολ όταν ο Κουλιεράκης επιχείρησε να σκοράρει με ένα δυνατό σουτ όμως ο Έλληνας πορτιέρε ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή, αλλά η προσπάθεια των γηπεδούχων έληξε άδοξα με την μπάλα να  περνάει εκτός.

Με την πάροδο του χρόνου, ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να κρατήσει την μπάλα, γεγονός που έδινε στους Θεσσαλονικείς το πάτημα ώστε να αυξήσουν το πρέσινγκ τους.

Στο 75’, λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση από το σύνολο του Ρασβάν Λουτσέσκου, όταν ο Κεζντιόρα μετά από φάουλ των γηπεδούχων δοκίμασε μία κεφαλιά που πέρασε δίπλα στο δοκάρι των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός είχε δύο πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες με τον Βρουσάι, οι οποίες όμως δεν είχαν καμία ελπίδα απέναντι στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν ένα δεύτερο γκολ αλλά δεν δημιουργούσαν καμία προϋπόθεση ώστε να το πετύχουν.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά είχε βάλει δύσκολα στον Τζολάκη που παρά τις απειλές κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, με τους Πειραιώτες να φεύγουν τελικά νικητές από την Τούμπα.   

12_1.jpg
  

Ο MVP του αγώνα:

Ο Σαμασέκου με φοβερή κεφαλιά στο 33', σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, το οποίο έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη που τον εδραίωσε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Stoiximan Superleague.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός
 (Ζοζέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ρόντινεϊ, Σαμασέκου, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μπιέλ, Μπακαμπού

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σοάρες, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Κετζιόρα, Ντάντας, Ντάγκλας, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Μπράντον   


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0