Football Talk

Πώς να μην ψηφιστεί ως κορυφαίος ο Χάαλαντ; Ακόμη μία πρωτιά, ακόμη ένα ρεκόρ!

Πώς να μην ψηφιστεί ως κορυφαίος ο Χάαλαντ; Ακόμη μία πρωτιά, ακόμη ένα ρεκόρ!

Κορυφαίος της Premier League για τη σεζόν 2022-23 ψηφίστηκε από την Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος ακόμη και σε μία… επιλογή του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού, «έσπασε» κάθε ρεκόρ. Ποτέ και κανένας έχει αναδειχθεί πρώτος με τέτοιου είδους ποσοστό, με δύο παίκτες της Άρσεναλ να ακολουθούν.

Η Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου χάρισε με απίστευτο ποσοστό θετικών ψήφων στον Έρλινγκ Χάαλαντ την διάκριση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σεζόν, έναντι των Μπουκάγιο Σάκα και Μάρτιν Έντεγκααρντ

Ακόμη ένα ρεκόρ για τον Νορβηγό. Ένα από τα πολλά που έχει καταρρίψει φέτος, αν αναλογιστεί κανείς πως αναδείχθηκε στην πρώτη θέση, με ποσοστό 82%, πράγμα που δεν έχει συμβεί για κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Premier League. Όλοι συμφώνησαν, όλοι θεώρησαν πως η πρωτιά του Viking ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί στην εν λόγω ψηφοφορία, με τους αριθμούς του να… ζαλίζουν.

Στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί», ο Χάαλαντ έχει σημειώσει 51 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με τα 50 εξ΄ αυτών να έχουν επιτευχθεί εντός περιοχής. Περίπου μία στις τρεις προσπάθειες που πραγματοποιεί καταλήγει σε γκολ, πράγμα που σαφώς δεν ταυτίζεται με επίδοση… ποδοσφαιριστή, την στιγμή που είναι και ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Premier League σε μία σεζόν.

Ξεπέρασε τον Μοχάμεντ Σαλάχ, άφησε πίσω του τον Άλαν Σίρερ και τον Άντι Κόουλ και το μοναδικό επίτευγμα που του απομένει είναι το ρεκόρ των 62 τερμάτων σε μία σεζόν, που είχε πετύχει πριν από σχεδόν… έναν αιώνα ο Ντίξι Ντιν.

Από εκεί και πέρα, είναι ο νεότερος σκόρερ που φτάνει τα 30 γκολ στο Champions League, ενώ συνολικά φέτος έχει καταγράψει έξι χατ-τρικ, με τον Χάαλαντ να βρίσκει δίχτυα περίπου μία φορά ανά 72 αγωνιστικά λεπτά!

Πώς θα μπορούσε να μην βρεθεί στην κορυφή της ψηφοφορίας; Θα ήταν αδύνατο. Το ρεκόρ του Ντίξι Ντιν ενδέχεται να μην «σπάσει», αλλά ουδείς άλλος θα μπορούσε να βάλει τον εαυτό του σε τέτοια συζήτηση. Μόνο ο Χάαλαντ το έκανε. Και αν η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει το τρεμπλ, ούσα στην κορυφή του πρωταθλήματος, στον τελικό του FA Cup και στον ημιτελικό του Champions League, τότε δικαιωματικά θα μιλάμε για το απόλυτο φαβορί για την επικείμενη Χρυσή Μπάλα.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0