Football Talk

Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ 6-0: «Κιτρινόμαυρο πάρτι» με έξι γκολ και η μάχη του τίτλου σε τεντωμένο σχοινί

Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ 6-0: «Κιτρινόμαυρο πάρτι» με έξι γκολ και η μάχη του τίτλου σε τεντωμένο σχοινί

Διέλυσε με έξι γκολ τη Βόλφσμπουργκ και παρέμεινε στο κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ.

Καταιγιστική εμφάνιση έκανε η Ντόρτμουντ στο εντός έδρας παιχνίδι για την 31η αγωνιστική της Bundesliga με αντίπαλο τη Βόλφσμπουργκ.

Οι Βεστφαλοί πέτυχαν από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο του αγώνα για να φτάσουν στον θρίαμβο με 6-0. Έτσι, συμπλήρωσαν 20 νίκες τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και παρέμειναν στο κατόπι της Μπάγερν Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με ένα βαθμό παραπάνω, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν!

Η Ντόρτμουντ φρόντισε να... ξεμπερδέψει με τους «λύκους» από το πρώτο κιόλας μέρος. Η ομάδα του Τέρζιτς μέσα σε 15 λεπτά σκόραρε τρεις φορές και ουσιαστικά έθεσε πολύ γερές βάσεις νίκης. Ο Αντεγέμι στο 24’ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 27’ ο Αλέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Το ημίχρονο «έκλεισε» στο 3-0 με τον Μάλεν να βρίσκει και αυτός δίχτυα στο 37’.

Παρότι η Ντόρτμουντ είχε ένα σαφέστατο προβάδισμα, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπέλινγκχαμ στο 54’ πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, μετά από περιπετειώδη τρόπο. Η Βόλφσμπουργκ ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και πριν το καταλάβει δέχθηκε και 5ο γκολ. Ο Αντεγέμι σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς, στο 59’, ενώ πέντε λεπτά μετά (64’) είχε την ευκαιρία να σημειώσει χατ-τρικ. Ωστόσο, αστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι που ανέλαβε και έτσι δεν το κατάφερε.

Μπορεί το 6-0 να μην έγινε σε εκείνο το σημείο, ωστόσο οι Βεστφαλοί το πέτυχαν λίγο πριν το φινάλε. Συγκεκριμένα στο 86’, ο Μπέλινγκχαμ έκανε και αυτός «ντοπιέτα» για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Κόμπελ, Βολφ, Ζίλε, Χούμελς (63’ Οζκάν), Ρίερσον (76’ Πάσλακ), Μπέλινγκχαμ, Τσαν, Μπραντ, Μάλεν (63’ Ρόις), Αλέ (63’ Μουκοκό), Αντεγέμι (69’ Ρέινα).

Βόλφσμπουργκ (Ν. Κόβατς): Καστέιλς, Μπορνό, Φαν ντε Φεν, Καμίνσκι (65’ Κότσα), Μπακού (46’ Φίσερ), Ενμέτσα, Βιντ (65’ Μαρμούς), Άρνολντ, Γκιβαλογκί (46’ Παρέδες), Σβάνμπεργκ (65’ Γκέρχαρντ), Βίμερ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0