Football Talk

Μετά την Μπάγερν η Άιντραχτ, μετά τον Κόλο Μουανί... κανένας τον 21ο αιώνα

Μετά την Μπάγερν η Άιντραχτ, μετά τον Κόλο Μουανί... κανένας τον 21ο αιώνα
Ο Ράνταλ Κόλο Μουανί οδήγησε την Άιντραχτ στον ένατο τελικό κυπέλλου της ιστορίας της.
Μεγάλο μας στη Στουτγκάρδη για τον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Γερμανίας, με την Άιντραχτ βέβαια να είναι αυτή που με το υπέρ της 3-2, πήρε την πρόκριση στον τελικό του Βερολίνου.

Αυτή θα είναι η ένατη φορά που η ομάδα της Φρανκφούρτης θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης, κάτι το οποίο την κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό γιατί, έχει τις περισσότερες φορές πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση 23 φορές.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γκλάσνερ, ήταν για ένα ακόμη ματς ο Ράνταλ Κόλο Μουανί. Ο Γάλλος επιθετικός, κάνει μία εξαιρετική πρώτη χρονιά με την Άιντραχτ και αυτό φαίνεται και από τις επιδόσεις του στο DFB Pokal. Ο 24χρονος στον ημιτελικό, είχε ένα γκολ και μία ασίστ, πράγμα που τον βάζει σε μία ιδιαίτερη λίστα παικτών στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής που έχει συμμετοχή σε πάνω από εννιά γκολ στο κύπελλο, τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι άλλοι τέσσερεις που το έχουν καταφέρει αυτό, είναι οι Μίλερ (2013-14), Φιρμίνο (2013-14), Λεβαντόφσκι (2018-19) και Σάντσο (2020-21).
Μην νομίζετε ότι τα ρεκόρ του Κόλο Μουανί ότι σταματάνε εδώ. Με το εύστοχό του πέναλτι στο 77', ισοφάρισε το ρεκόρ των Μπουμ-Κουν Τσα (1980-81) και Χέλζενμπεϊν (1973-73) με τα περισσότερα γκολ της Άιντραχτ στη διοργάνωση (6). Αυτό σημαίνει ότι άμα σκοράρει στον τελικό, θα είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο κύπελλο Γερμανίας για τους «αετούς».

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0