Football Talk

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 1-0: Έλυσε το «γόρδιο δεσμό» με τον Άλμπα και συνέχισε το δρόμο προς τη στέψη! (video)

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 1-0: Έλυσε το «γόρδιο δεσμό» με τον Άλμπα και συνέχισε το δρόμο προς τη στέψη! (video)
Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε...σκούρα, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω, απέναντι στην Οσασούνα για 85' ωστόσο βρήκε στο φινάλε το νικητήριο γκολ με τον Ζόρντι Άλμπα (από πανέξυπνη ασίστ με το κεφάλι από τον Ντε Γιονγκ) και επανήλθε στις νίκες.
Έπρεπε να περάσουν 85' ολόκληρα λεπτά, να βρει δίχτυα ο μπακ της και να μείνει χωρίς σουτ στο στόχο στο πρώτο ημίχρονο για να καταφέρει να «λυγίσει» την Οσασούνα η Μπαρτσελόνα. Όμως ακόμα και έτσι τα κατάφερε. Οι «Μπλουγκράνα», οι οποίοι αγωνίζονταν πριν ακόμα τη συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου με πάικτη παραπάνω (κόκκινη του Εράντο στο 26'), είδαν να μετουσιώνει σε γκολ ο Ζόρντι Άλμπα την πανέξυπνη πάσα του Ντε Γιονγκ με το κεφάλι και έτσι ξέφυγαν στο +14 από τη Ρέαλ Μαδρίτης. Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Έλτσε μετά την ήττα της στο άλλο ματς (2-1 από την Αλμερία). Η πρώτη απειλή από πλευράς Καταλανών ήρθε στο 7' με το σουτ του Γκάβι να κοντράρεται στα σώματα. Η ομάδα από την Παμπλόνα ήταν άριστα στημμένη στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας «κλειδώσε» τα ατού της Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν με άνεση τη μπάλα αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ, μέχρι το 25' όταν και ο Πέδρι δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από την «καρδιά» της αντίαπαλης περιοχής.

Στο επόμενο λεπτό άλλαξαν και οι ισορροπίες του παιχνιδιού όταν ο Εράντο αναγκάστηκε να... γκρεμίσει τον Πέδρι που έφευγε μόνος του μετά την κάθετη του Ντε Γιονγκ, αντικρύζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα. Κάπως έτσι το ντεμπούτο του νεαρού εξελίχθηκε σε.. εφιάλτη. Από το σημείο εκείνο και μέχρι την ανάπαυλα, οι «Μπλαουγκράνα» είχαν τα ηνία, ήταν πιο πιεστικοί, δίχως ουσία όμως.
Στο 56' η Μπαρτσελόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φερνάντεθ να λέει ΄«όχι» στον Ντε Γιονγκ. Οι παίκτες του Τσάβι ανέβαζαν ρυθμό και στο 76' η Οσασούνα γλίτωσε από... θαύμα. Ο Φερνάντεθ πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι μετά από κάθετη πάσα, έδιωξε πάνω στον Φεράν Τόρες, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει, βλέποντας τη μπάλα να κοντράρει πάνω του και να φεύγει λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαντόφσκι βρήκε δίχτυα αλλά από θέση οφσαίντ για να έρθει το 85' και η στιγμή της λύτρωσης.

Η Μπαρτσελόνα που έψανε το γκολ, το βρήκε από τον Ζόρντι Άλμπα με αριστερό σουτ μετά την έξυπνη τελική πάσα με το κεφάλι από τον Ντε Γιονγκ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (53’ Έρικ Γκαρθία), Μπάλντε (76’ Τζόρντι Άλμπα) – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (75’ Φεράν Τόρες), Πέδρι – Ραφίνια (53’ Ντεμπελέ), Λεβαντόφσκι, Γκάβι (35’ λ. τρ. Φατί).

Οσασούνα (Χαγκόβα Αρασάτε): Αϊτόρ Φερνάντεθ – Ντιέγκο Μορένο, Ουνάι Γκαρθία, Εράντο, Μάνου Σάντσεθ – Αϊμάρ Ορόθ (46’ Ίκερ Μουνιόθ), Τορό (59’ Χουάν Κρουθ), Πάμπλο Ιμπάνιεθ – Ίκερ Μπενίτο (69’ Αριδάνε), Άβιλα (59’ Κίκε Γκαρθία), Ρουμπέν Γκαρθία (46’ Κίκε Μπάρχα).


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0