Football Talk

Ατρόμητος - ΟΦΗ 2-3: Νικητές οι Κρητικοί στη «ματσάρα» του Περιστερίου!

Ατρόμητος - ΟΦΗ 2-3: Νικητές οι Κρητικοί στη «ματσάρα» του Περιστερίου!

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-2 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, σε ένα παιχνίδι με τρομερό ρυθμό και αρκετές καλές ευκαιρίες.

Ο ΟΦΗ βγήκε νικητής μέσα από ένα ματς με τρομερό ρυθμό στο Περιστέρι. Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-2 του Ατρομητου, για την 5η αγωνιστική των play out της Stoiximan Super League και πλέον έχουν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23.

1ο ημίχρονο

Φανταστικός ρυθμό, αρκετές φάσεις και τέσσερα γκολ είχε το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 8’ «άνοιξε» το σκορ.

Ο Ρομπάιγ στο 7’ απείλησε τον Μανδά με σέντρα σουτ, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε εξαιρετικη επέμβαση για να διώξει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν την μπάλα και ο Λουίς Φελίπε βρήκε χώρο για να τρέξει στην αντεπίθεση. Την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Ντικό με διαγώνια μπαλιά και εκείνος με τη μία τον Ντιουσέ που εκτέλεσε τον Γιαννιωτη με ενα δυνατό σουτ

Οι γηπεδούχοι έψαξαν άμεσα την ισοφάριση και δεν άργησαν να τη βρουν. Σε επίθεση από τα δεξιά ο Κλωναρίδης έκανε μία παράλληλη σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Διαμαντή. Ο ρέφερι Τζοβάρας έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Ρομπάιγ έκανε το 1-1 στο 16’.

Οι φιλοξενούμενοι που πίεζαν αρκετά ψηλά στο γήπεδο πήραν εκ νέου το προβάδισμα μετά από «δώρο» του Γιαννιώτη. Ο Έλληνας γκολκίπερ θέλησε να τροφοδοτήσει τον Έρλινγκμαρκ ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή του, ωστόσο ο συμπαίκτης του είχε πλάτη στην μπάλα. Ο Μεγιάδο που καιροφυλακτούσε, έκλεψε και με υποδειγματικό τελείωμα έκανε το 1-2 στο 27’.

5873781.jpg

Και πάλι όμως, ο ΟΦΗ δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ για πολύ. Ο Ατρόμητος είχε ξεκάθαρο στόχο να εκμεταλλευτεί τη δεξιά πλευρά της επίθεσής του και αυτό απέδωσε για δεύτερη φορά στο 37’. Ο Κεσχρίντα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Τοράρινσον, πάτησε περιοχή και από την παράλληλη σέντρα που έκανε, ο Βούρος σημείωσε αυτογκόλ.

5873762.jpg

Ο «τρελός» ρυθμός συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά «ανοικτά» στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιο γκολ. Στην πιο αξιόλογη φάση, ο Κουτσόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλα στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών, αλλά από θέση τετ-α-τετ  δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Μανδά.

2ο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια εμφανώς πιο προσεκτικές. Ο γρήγορος ρυθμός του πρώτου μέρους, έδωσε τη θέση του σε έναν πιο αργό και παιχνίδι υπομονής.

Για να σημειωθεί η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 62’. Ο Κλωναρίδης εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Μεγιάδο, έτρεξε στον κενό χώρο και με ωραία προσποίηση απέφυγε τον Πασαλίδη, για να βρεθεί «φάτσα» με τον Μανδά, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση.

Κι αφού ο Ατρόμητος δεν έκανε γκολ την ευκαιρία του, το «πλήρωσε». Ο Μεγιάδο με μακρινή μπαλιά, βρήκε τον Λάρσον στα δεξιά, ο οποίος όντας αμαρκάριστος είχε χρόνο να δει τις επιλογές του και να σεντράρει για το κεφάλι του Ντικό. Ο επιθετικός από το Μάλι είχε εύκολο έργο και νίκησε τον Γιαννιώτη για το 3-2 στο 64’.

Περίπου 10 λεπτά μετά, στο 73’, ο ΟΦΗ έχασε μία μοναδική ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Λάρσον μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων, προσπάθησε να πλασάρει με ένα τεχνικό σουτ τον Γιαννιώτη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε μετά το 80’ να πιέσει λίγο περισσότερο για την ισοφάριση. Ο Ρομπάιγ με μία σέντρα σουτ παραλίγο να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μανδά, πριν να μπορέσει κάποιος να την σπρώξει στα δίχτυα.

MVP

Ένα γκολ, μία ασίστ και πολλά τρεξίματα από τον Ντικό, ο οποίος ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στο παιχνίδι.

Η φάση του αγώνα

Μπορεί να σημειώθηκαν πέντε γκολ και να χάθηκαν αρκετές φάσεις, ωστόσο η στιγμή του αγώνα ήταν αυτή του 67ου λεπτού. Ποδοσφαιριστές και φίλαθλος κόσμος ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ως φόρο τιμής στον Μουκάντι Τσιμάγνκα, ο οποίος τέτοιες ημέρες το 1995 έφυγε από το ζωή φορώντας τη φανέλα των Περιστεριωτών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Κ. Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλεθ (83’ Οικονομίδης), Αγκιμπού (90' Κιάρτανσον), Έρλινγκμαρκ (71’ Φριντζόνσον ), Ρομπάιγ (90' Τζοβάρας), Κλωναρίδης, Κωτσόπουλος (71’ Τζαβίδας ).

ΟΦΗ (Β. Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος, Μεγιάδο, Ντιουσέ (83’ Περέα), Τοράρινσον, Λάρσον (90' Μαρινάκης), Ντίκο (75’ Μοσκέρα), Μπάκιτς (75’ Νέιρα), Φελίπε (90' Γκρόνινγκ).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0