Football Talk

Ένα ενενηντάλεπτο γεμάτο… ρεκόρ για την εκπληκτική Μπράιτον του Ντε Τζέρμπι!

Ένα ενενηντάλεπτο γεμάτο… ρεκόρ για την εκπληκτική Μπράιτον του Ντε Τζέρμπι!

Την βλέπεις και την χαίρεσαι. Δεν είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Μάλλον πρέπει να πάψουμε να την χαρακτηρίζουμε ως τέτοια. Η Μπράιτον μεγαλώνει διαρκώς, το τελικό 6-0 απέναντι στη Γουλβς το αποδεικνύει και πλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ξεπερνά τους 51 βαθμούς στην Premier League. Τι σεζόν, τι ομάδα…

Πόσο ικανοποιημένος μπορεί να είναι κανείς βλέποντας τη Μπράιτον… Πόσο ελκυστικά αγωνίζεται το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και πόσο δίκαια λαμβάνει όλα αυτά τα κολακευτικά σχόλια, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες 15 ημέρες.

Πρώτος ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είχε επισημάνει πως οι «γλάροι» παίζουν το πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, λέγοντας πως αναπτύσσονται καλύτερα από κάθε σύλλογο από την άμυνα στην επίθεση.

Για να έρθει λίγο πριν το ματς στο «Άμεξ» ο Λοπετέγκι και να ξεκαθαρίσει πως η Μπράιτον τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Σχόλια που ακούγονται υπερβολικά, αλλά σε κάθε περίπτωση, ουδείς μπορεί να τα διαψεύσει όταν η Γουλβς υπέστη μία ήττα με… 6-0 από έναν αντίπαλο που δεν είχε σκοράρει ποτέ έξι γκολ σε επίπεδο Premier League, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Η μεγαλύτερη νίκη της Μπράιτον στο «σπίτι» της είχε έρθει υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ, στο τελευταίο του παιχνίδι στο «Άμεξ». Επικράτηση με 5-2 επί της Λέστερ, σε μία παράσταση για… έναν ρόλο από τον ΜακΆλιστερ, συνεπικουρούμενος από τον Τροσάρ.

Για να φτάσουμε στα τέλη Απριλίου και η ίδια ομάδα, με άλλον προπονητή, με πέντε αλλαγές στην βασική της ενδεκάδα και με τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα, να «διαλύσει» τη Γουλβς, την οποία είχε κερδίσει μόλις μία φορά στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου εντός έδρας.

Το 4-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους έφερε τη Μπράιτον πίσω, στο 2016. Τότε, είχε απέναντί της την Λιντς, αλλά αγωνιζόταν στην Championship. Εν συνεχεία, το τελικό 6-0 έκανε την εμφάνισή του μόλις για πρώτη φορά, με τον Γουέλμπεκ, τον Γκρος και τον Ουντάβ να σημειώνουν από δύο γκολ.

Αξίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ο εν λόγω σύλλογος. Μόνο προοδεύει, μόνο εξελίσσεται και αισίως, για πρώτη φορά στην ιστορία του, συγκεντρώνει 52+ βαθμούς στην Premier League. Πέρυσι, είχε… 51.

Αλλά ζούμε στην καλύτερη εποχή της Μπράιτον στην ιστορία της. Και ένα ενενηντάλεπτο γεμάτο ρεκόρ, δεν είναι ικανό να αντικατοπτρίσει πόσο σπουδαία είναι η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, με το χαμηλότερο budget στην κατηγορία, πλάι στη Μπρέντφορντ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0