Football Talk

ΑΕΚ: Στον τελικό πέρασε η καλύτερη ομάδα...

ΑΕΚ: Στον τελικό πέρασε η καλύτερη ομάδα...
Η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη και διαχειρίστηκε άψογα το 3-0 της Φιλαδέλφειας επί του Ολυμπιακού – Ο μεγάλος στόχος του νταμπλ και η νίκη που πρέπει να έρθει στο Φάληρο την άλλη Κυριακή - Το ποδόσφαιρο του Αλμέιδα κι αυτό του... Βαλμπουενά.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ήρθε και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για την ΑΕΚ. Δεν πέτυχε ακόμη κάτι συγκλονιστικό, όμως κακά τα ψέματα, όταν για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια πετάς τον Ολυμπιακό εκτός θεσμού, σε διπλούς αγώνες, είναι μία ικανοποίηση. Και η ΑΕΚ έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό σε διπλά ματς στο Κύπελλο, περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα. Συν ότι έχει περισσότερες προκρίσεις απ’ αυτόν σε μεταξύ τους συναντήσεις ιστορικά. Ωραία όλα αυτά, όμως απομένει ο τελικός (όπου κι αν γίνει!), γιατί προς το παρόν δεν έχει κερδιθεί τίποτα!

Είναι ευχάριστο πως μετά το ματς ούτε ο Αλμέιδα, ούτε ο Πινέδα, όπου μίλησαν στην CosmoteSportsδεν έβγαλαν πανηγυρικό κλίμα, παρά μόνο μία, λογική, ικανοποίηση για την πρόκριση στον τελικό.

Από εκεί και πέρα, το ματς πήγε ακριβώς όπως αναμενόταν. Με μία – δυο παρεκκλίσεις! Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Το βρήκε τελικά στο 27’. Ήταν ένα «κρύο» όπου η άμυνα της ΑΕΚ ήταν ανοργάνωτη, σε ένα χρονικό σημείο όπου είχε ισορροπήσει η ομάδα. Κι όμως, ενώ θα πίστευε κανείς πως ο Ολυμπιακός θα συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε τη μπάλα στα πόδια της και ήλεγξε το ρυθμό. Η πρόκριση ήταν εύκολη στη μεγάλη της εικόνα και την πήρε συνολικά η καλύτερη ομάδα. Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε στα διπλά αυτά παιχνίδια, με την ΑΕΚ του Αλμέιδα απλά να σφραγίζει το εισιτήριο στο Καραϊσκάκη.

Θα μπορούσε και τη νίκη η ΑΕΚ! Αυτό το «θα», λογικά, θα κοπεί την επόμενη σεζόν, όπου περιμένουμε την ομάδα ακόμη καλύτερη συνολικά, μετά απ’ αυτή την πρώτη μεταβατική σεζόν και έπειτα από μία δύσκολη τετραετία. Αυτό το «θα» πρέπει να κοπεί βασικά την Κυριακή του Θωμά στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα. Σε αυτό το ματς η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο σπίτι του! Και θα το κάνει αν τα επτά λεπτά επιβλητικού ποδοσφαίρου που έπαιξε τη Μ. Τετάρτη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονο, αυξηθεί χρονικά και οι φάσεις που δημιουργηθούν γίνουν γκολ!

Στο χορτάρι η ΑΕΚ δείχνει ότι είναι καλύτερη. Πρέπει αυτή η ανωτερότητα να φανεί και στον πίνακα του σκορ. Η ΑΕΚ με τον Αλμέιδα έχει μάθει να επιβάλλεται του αντιπάλου. Η ΑΕΚ με τον Αλμέιδα έχει μάθει να προκρίνεται ξανά σε τελικό. Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει και να κερδίζει τα ντέρμπι, ειδικά από τη στιγμή που είναι καλύτερη. Κι αυτό, με βάσει τη γενική εικόνα της ομάδας, είναι θέμα παικτών. Και πάλι, σε ένα ακόμη ντέρμπι χάθηκαν τρομακτικές ευκαιρίες. Και πάλι δεν έγιναν γκολ ούτε το 1/3 αυτών! Και πάλι ο αντίπαλος έκανε τρεις τελικές και έβαλε αυτός δυο γκολ!

Το λέμε καιρό, όμως τώρα που φτάνουμε στην τελική ευθεία, πρέπει να διορθωθεί… Στο Φάληρο όμως η ΑΕΚ με τόσες αλλαγές, με την παρουσία παικτών στην ενδεκάδα που είχαν να παίξουν καιρό, μετά το 15’ και συνοχή έβγαλαν και πάθος και σωστή τακτική προσέγγιση. Στην επανάληψη ειδικά η ΑΕΚ ήταν φανταστική στην αμυντική της τακτική, καθώς ο Ολυμπιακός δεν πάτησε ούτε μία φορά στην περιοχή της! Γεγονός! Το γκολ του Χουάνγκ ήρθε έξω από την περιοχή, όπως και άλλα δυο σουτ που έγιναν. Αυτή ήταν η… πίεση του Ολυμπιακού. Αντίθετα, η ΑΕΚ και γκολ βρήκε που μέτρησε και γκολ που δεν μέτρησε, ενώ είχε άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες.

Την άλλη Κυριακή και γνωρίζοντας ότι θέλει νίκη, θαρρώ πως η ομάδα θα μπει πιο δυνατά στο ματς και πολύ απλά αν κάνει γκολ τις ευκαιρίες της και δεν… αυτοκτονήσει αμυντικά, μπορεί να φύγει με μία μεγάλη νίκη από το Φάληρο. Ένα πάρα πολύ καλό στοιχείο που είδαμε τη Μ. Τετάρτη εν τω μεταξύ ήταν πως όποτε ήθελε η ΑΕΚ «πάγωνε» το ρυθμό. Αυτό το στοιχείο το έχει ο Παναθηναϊκός και είναι σημαντικό που η ΑΕΚ εξελίσσεται αγωνιστικά. Του χρόνου θα τα δούμε καλύτερα αυτά… Τώρα οι νίκες κρίνουν τα πάντα! Κι αυτές πρέπει να έρχονται!

Σαν κλείσιμο: Όλοι είδαμε ότι η διαιτησία στο Καραϊσκάκη ήταν άψογη!

Ο Βαλμπουενά λοιπόν, ο οποίος στη Φιλαδέλφεια για να κόψει αντεπίθεση της ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο, ενώ ήταν εκτός, χωρίς να πάρει τη συγκατάθεση του διαιτητή, είπε στην CosmoteSports αυτό: «Η ΑΕΚ έκανε πολλές καθυστερήσεις. Ο διαιτητής σταματούσε το παιχνίδι και στο τέλος δεν μας έδωσε αρκετό έξτρα χρόνο». Για την ιστορία δόθηκαν έξι λεπτά καθυστερήσεις και κρατήθηκαν επτά! 

Ο Αλμέιδα πάλι είπε αυτό: «Εάν υπάρχει θέληση εγώ είμαι εδώ για να δώσουμε περισσότερη σοβαρότητα στο άθλημα και το ίδιο μετέφερα σε παράγοντα του Ολυμπιακού»! Διαλέξτε…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0