Football Talk

Οι 5+1 στιγμές των Play Off/Out της Super League: Ο... κορυφαίος Παναθηναϊκός, ο εκτελεστής Τσούμπερ και το πρώτο «διπλό» στη σεζόν (video)

Οι 5+1 στιγμές των Play Off/Out της Super League: Ο... κορυφαίος Παναθηναϊκός, ο εκτελεστής Τσούμπερ και το πρώτο «διπλό» στη σεζόν (video)

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συνέχισαν με νίκες στην προσπάθεια που κάνουν για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, την στιγμή που στην ουρά της βαθμολογίας γίνεται... χαμός!

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της Super League μετά από τέσσερις αγωνιστικές στα play off, καθώς πήρε τη νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, την στιγμή που και η ΑΕΚ συνέχισε με νίκη και παρέμεινε «συγκάτοικος» στην κορυφή.

Όσον αφορά τα play out, μετά από τρεις αγωνιστικές, η μάχη για παραμονή χτυπάει «κόκκινο». Τέσσερις ομάδες παλεύουν «σώμα με σώμα» για τη σωτηρία και τίποτα ως τώρα δεν μοιάζει βέβαιο.

Η πιο μεγάλη νίκη μέχρι την... επόμενη

Μία νίκη σε ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό είναι πάντοτε σημαντική για τον Παναθηναϊκό. Αυτή που πέτυχε όμως το βράδυ της Κυριακής (9/4) είναι ίσως λίγο παραπάνω. Οι «πράσινοι» όχι μόνο διατηρήθηκαν στην κορυφή της Super League, μετά από ένα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες για τους ίδιους, αλλά το πέτυχαν και με μία εξαιρετική εμφάνιση.

Από τα λίγα ντέρμπι τη φετινή σεζόν που ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο καλός και για αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι προηγήθηκε στο ημίχρονο 2-0. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια που το «τριφύλλι» πάει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό. Φυσικά, τα εύσημα ανήκουν τόσο στους ποδοσφαιριστές, όσο και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που οργάνωσε «μαεστρικά» το πλάνο της ομάδας.

Δίχως αμφιβολία ο Παναθηναϊκός έκανε μία «δήλωση» μέσα από αυτό ματς ότι θέλει να στεφθεί πρωταθλητής.


Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση

Ο Νέρι Καστίγιο «ξεσπάθωσε» για το λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που οδήγησε στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι. Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν λάθη και αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού. Ωστόσο στον Ολυμπιακό μάλλον δεν είναι τυχαίο αυτό.

Μετά το παιχνίδι με τον Άρη, όπου ο Ρέτσος ήταν ο μοιραίος για τους «ερυθρόλευκους», ήρθε τώρα ο Σωκράτης σε μία παρόμοια φάση να κάνει το ίδιο λάθος. Είτε πρόκειται για υπερβολική σιγουριά, είτε για έλλειψη συγκέντρωσης πλέον δεν συγχωρείται και δεν υπάρχουν και δικαιολογίες.


Η... δουλεμένη στην προπόνηση «λύτρωση» του Τσούμπερ

Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για την ΑΕΚ στη νίκη με 3-1 επί του Άρη. Ο Ελβετός πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Σέρχιο Αραούχο και αρκετοί φίλοι της ομάδας απόρησαν με την επιλογή του Ματίας Αλμέιδα.

Ωστόσο ο Αργεντινός δικαιώθηκε πανηγυρικά, με τον Τσούμπερ να σημειώνει δύο γκολ για να χαρίσει τη νίκη στην «Ένωση». Το πρώτο εξ αυτών μάλιστα ήταν τρομερό σε έμπνευση και εκτέλεση. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Ελβετός είναι μία κίνηση που έχει δουλέψει στην προπόνηση. Η σκληρή δουλειά είναι εμφανές πως αποδίδει λοιπόν...


Τα... δοκάρια στο Περιστέρι

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε όρθιος στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο με το 1-1 να διατηρεί τους Ηπειρώτες σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό η ομάδα του Θανάση Στάικου χρειάστηκε εκτός από τις επεμβάσεις του Τσιντώτα τη βοήθεια των δοκαριών!

Ο ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος είχε οπισθοχωρήσει αρκετά στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε τους χώρους για να μην αφήσει τους γηπεδούχους να απειλήσουν. Από το... πουθενά όμως κι ενώ το παιχνίδι είχε «σβήσει» ο Ατρόμητος είχε δύο προσπάθειες στο δοκάρι, μέσα σε ένα πεντάλεπτο (87- 90+2’). Έτσι, τα Γιάννινα κράτησαν τον βαθμό και μπορεί στο φινάλε της σεζόν τα δοκάρια στο Περιστέρι να έχουν μερίδιο για την παραμονή του ΠΑΣ.

 Το πρώτο «διπλό» στη σεζόν μετά από 29 ματς!

Ο Λεβαδειακός κατέκτησε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και μάλιστα εκτός έδρας οι Βοιωτοί επικράτησαν 1-0 και παρέμειναν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία.

Βέβαια, ο Λεβαδειακός χρειάστηκε να περιμένει ως την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να μπορέσει να πανηγυρίσει νίκη μακριά από την έδρα του! Ένα αποτέλεσμα που μάλλον ήρθε σε πολύ ιδανικό σημείο για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Κούρσα τίτλου για... δύο;

Στο τέλος της 4ης αγωνιστικής των play off η εικόνα στην κορυφή δεν άλλαξε. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παραμένουν «χέρι-χέρι», με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί έξι βαθμούς πιο πίσω και ο ΠΑΟΚ εννέα.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Παναθηναϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ. Από την έκβαση των αναμετρήσεων αυτών θα φανεί αν ο τίτλος θα γίνει κούρσα για... δύο. Σε περίπτωση που και οι δύο πρωτοπόροι επικρατήσουν, τότε θα ανοίξουν αρκετά την «ψαλίδα» από την 3η και την 4η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου των play off. 

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0