Football Talk

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Γλίτωσε τα χειρότερα αλλά ακόμα... κινδυνεύει

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Γλίτωσε τα χειρότερα αλλά ακόμα... κινδυνεύει

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άντεξε στην πίεση του Ατρομήτου και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο Περιστέρι (1-1). Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι, ενώ εκπληκτικό παιχνίδι έκανε ο Παναγιώτης Τσιντώτας για τους φιλοξενούμενους.

 Ο Ατρόμητος πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε «όρθιος» χάρις τις επεμβάσεις του Τσιντώτα και το γκολ του Παμλίδη, για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο Περιστέρι στην 3η αγωνιστική των play out της Super League. Έτσι, οι Ηπειρώτες έφτασαν τους 24 βαθμούς, μετά το 12ο ισόπαλο αποτέλεσμα στη σεζόν και είναι στο +3 από τον Ιωνικό και την επικίνδυνη ζώνη. 

 

1ο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό, αρκετές ευκαιρίες, κυρίως από τη πλευρά των γηπεδούχων, αλλά και πολλά λάθη. Ο Ατρόμητος μάλιστα ήταν εκείνος που πήρε προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Μόλις στο 7’ οι ποδοσφαιριστές του Κόουλμαν αναπτύχθηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Ο Κεσχρίντα που είχε προωθηθεί, με κάθετη πάσα βρήκε τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος με σουτ από τα όρια της περιοχης νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-0.

5856804_1.jpg

Παρά το γκολ οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 10’ ανάγκασαν σε λάθος την άμυνα του ΠΑΣ. Ο Ρομπάιγ ήταν αυτός που έκλεψε την μπάλα και αφού βρήκε χώρο απείλησε από απόσταση, αλλά ο Τσιντώτας αυτή τη φορά μπλόκαρε.

Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές των Ιωαννίνων κατάφεραν να συνέλθουν και να ισορροπήσουν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να βρουν την ισοφάριση, σε μία φάση που δεν... μύριζε γκολ. Συγκεκριμένα, ένα λάθος του Έντερ Γκονθάλεθ στο 26’, έδωσε τη δυνατότητα στον Τζίμα να γίνει αποδέκτης της μπάλας. Ο νεαρός εξτρέμ με μία φανταστική ενέργεια απέφυγε δύο παίκτες του Ατρομήτου και έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Παμλίδη, ο οποίος πέρασε έξυπνα την μπάλα πάνω από τον Γιαννιώτη και σκόραρε.

5856824.jpg

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και να εκμεταλλευτεί τα κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΣ. Ωστόσο τα τελειώματα τον ποδοσφαιριστών του δεν ήταν ιδανικά σε τρεις περιπτώσεις μετά το 37’, ενώ ο Τσιντώτας πραγματοποίησε μία σωτήρια επέμβαση στο 40’ σε σουτ του Ρομπάιγ.

2ο ημίχρονο

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο μεγαλύτερο διάστημα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε μία αντεπίθεση στο 49’, ο Αγκιμπού Καμαρά κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ. Ο Κουέν που ανέλαβε την εκτέλεσε, ανάγκασε τον Τσιντώτα να πραγματοποιήσει μία ακόμα σωτήρια επέμβαση.

Ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου και ο Ροσέρο βρήκε χώρο για να τρέξει στην αντεπίθεση, φτάνοντας ως την περιοχή του Γιαννιώτη. Ωστόσο, τα Γιάννενα δεν κατάφεραν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια, καθώς ο Κολομβιανός έκανε κακή επιλογή στο γύρισμα προς το πέναλτι που επιχείρησε.

Οι ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων συνεχίστηκαν με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα ωστόσο να δηλώνει «παρών». Τόσο στο 57’ στην ενέργεια του Έντερ Γκονθάλεθ, όσο και στο 60’ στο μακρινό σουτ του Κωτσόπουλου, ο Τσιντώτας δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Η συνέχεια του αγώνα ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα «έκλεισε» τους χώρους, ενώ και ο Ατρόμητος έριξε τους ρυθμούς. Για να σημειωθεί μάλιστα κάποια καλή στιγμή στο παιχνίδι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 87ο λεπτό. Συγκεκριμένα, από μία εκτέλεση πλαγίου άουτ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή με τον Φριντζόνσον να νικά τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε να μένει ευχαριστημένος από την ισοπαλία, αλλά στο φινάλε στάθηκε εκ νέου τυχερός. Ο Ρομπάιγ με μία σέντρα σουτ στο 90+2’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για δεύτερη φορά στον αγώνα και οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν τα χειρότερα.

MVP

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας πραγματοποίησε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις και αναμφίβολα δίχως αυτόν, η έκβαση του αγώνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετική.

5856904.jpg

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Παμλίδη ήρθε σε μία φάση που δεν... μύριζε γκολ, με τον Παναγιώτη Τζίμα να κάνει μία φανταστική ενέργεια για να «σερβίρει» στον συμπαίκτη του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Κ. Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Μαυρομάτης, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονθάλεθ, Κουέν (81’ Φριντζόνσον), Αγκιμπού Καμαρά, Κωτσόπουλος (74’ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ, Κλωναρίδης (74’ Τζοβάρας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Πήλιος, Εραμούσπε, Τζίμας, Τσάβος (52’ Μπακαδήμας), Μπορταγκαράι, Τζίνο, Λιάσος, Σταματελόπουλος (80’ Μορέιρα), Ροσέρο (64’ Νίνης), Παμλίδης (80’ Μπάλαν).


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0