Football Talk

Έτσι πορεύτηκε και πέρσι στα Play Off ο Παναθηναϊκός… (video)

Έτσι πορεύτηκε και πέρσι στα Play Off ο Παναθηναϊκός… (video)

Νίκη που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας και το πρώτο βήμα για να… ξεπεράσει την γκέλα με τον Βόλο, έκανε ο Παναθηναϊκός στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη και τώρα το μυαλό του στρέφεται στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Επιστροφή στις νίκες και διατήρηση της πρώτης θέσης στην βαθμολογία πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη. Ο Αντράζ Σπόραρ ήταν το πρόσωπο που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά στο 69ο λεπτό, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ, με το οποίο το «τριφύλλι» πήρε το τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ φοβικό και για τις δυο ομάδες, με τον Άρη να έχει πιο πολλές φάσεις, χωρίς όμως να γίνει και ιδιαίτερα απειλητικός. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με άλλο αέρα και φανερά ταρακουνημένος. Είχε το πάνω χέρι, κράτησε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα υπομονετικά, αλλά και η νευρικότητα δεν έλλειψε σε αρκετά σημεία.

Προφανώς δεν γίνεται να αφήσουμε ασχολίαστη την φάση με τον Οντουμπάτζο και το… δολοφονικό τάκλιν στον Κλέινχεϊσλερ. Ένα μαρκάρισμα που θα μπορούσε να έχει τραυματίσει πάρα πολύ σοβαρά τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, όμως ο Ούγγρος ήταν «τυχερός» και πέρασε αλώβητο. Προφανώς είναι μια φάση ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα, με το VAR να μην επεμβαίνει και αυτό είναι το πιο λυπηρό. Ο διαιτητής ακόμη και αν δεν είδε την φάση σε φυσική ροή πως είναι για αποβολή, ο VAR ήταν υποχρεωμένος να τον φωνάξει να δει μόνος του το μαρκάρισμα.

 

 

Βαθμολογία Play Off

AEK 7 βαθμούς
Ολυμπιακός 7 βαθμούς
Παναθηναϊκός 5 βαθμούς
ΠΑΟΚ 3 βαθμούς
Άρης 1 βαθμός
Βόλος 1 βαθμός

Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, ήταν σε καταπληκτική κατάσταση, με πολλά τρεξίματα, καίριες τοποθετήσεις, έξυπνο παιχνίδι και πολύ μεγάλη σταθερότητα στα επιθετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Ο Σπόραρ μερικά λεπτά πριν το γκολ, έχει χάσει ευκαιρία που… δεν χάνεται, σε τετ-α-τετ με τον Σιαμπάνη.

Μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Μαντσίνι, με ατομική ενέργεια από το κέντρο του γηπέδου, με μεγάλη έκρηξη πέρασε τον Πίρσμαν και με υπέροχη κίνηση πάτησε περιοχή και πλάσαρε, φανερά κουρασμένος. Η μπάλα πέρασε άουτ, αλλά είχε την επιλογή του Σπόραρ στα αριστερά του, ο οποίος βρισκόταν σε καλή θέση και δεν ήταν τόσο κουρασμένος.

Βλέπουμε, πως στην βαθμολογία των Play Off, o Παναθηναϊκός βρίσκεται τρίτος στην σχετική βαθμολογία, με δύο βαθμούς λιγότερους από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Φυσικά, η γκέλα με τον Βόλο δεν σβήστηκε με την νίκη στο Βικελίδης, αλλά ήταν μια καλή αρχή, με αντίδραση. Μην ξεχνάμε πως την ερχόμενη Κυριακή (9/4), ως γηπεδούχος υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά την ισοπαλία με τον Άρη… ξέσπασε στον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη νίκη ήρθε στην τρίτη αγωνιστική των Play Off, όπως δηλαδή και την περσινή σεζόν. Ο πρώτος γύρος, δεν είχε πολλά… στραβοπατήματα, αλλά δεν είχε ήττα. Πολύ σημαντικό. Οι ισοπαλίες αυτές μάλιστα, ήρθαν κόντρα στις ομάδες της πέμπτης και έκτης θέσης (Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα).

Στη συνέχεια ήρθαν μαζεμένες οι νίκες και είναι εφικτό να επαναληφθεί ξανά. Προφανώς, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και δεν είναι κάτι εύκολο. Δεν είναι όμως και κάτι ανέφικτο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0