Football Talk

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Η Θεσσαλονίκη βάφτηκε «ασπρόμαυρη» με ανατροπή!

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Η Θεσσαλονίκη βάφτηκε «ασπρόμαυρη» με ανατροπή!
Στην... κοκορομαχία της Θεσσαλονίκης, εκείνος που «μίλησε» στο τέλος ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι «απρόμαυροι» αν και βρέθηκαν να κυνηγούν στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησαν στη γκολάρα του Πάλμα με τους Σβαμπ (από θέση πέναλτι) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς και έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου. Γεμάτο διακοπές και ένταση ήταν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του συμπολίτη Άρη και μάλιστα με ανατροπή. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου αφού δεν έπαθαν τα χειρότερα στο πρώτο ημίχρονο (έχαναν με 1-0 και οι «κίτρινοι» είχαν ακυρωμένο γκολ και δύο δοκάρια) είχαν τα ψυχικά αποθέματα να κάνουν την ανατροπή χάρις το πέναλτι του Σβαμπ και το πλασέ από κοντά του Ζίβκοβιτς. Ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση και πολλές διακοπές με τον ΠΑΟΚ μεγάλο νικητή.

1o Ημίχρονο
Πολύ καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Άρης και μόλις στο 5΄ο Πάλμα έριξε την... προειδοποιητική βολή. Επτά λεπά αργότερα όμως (12') ο επιθετικός από την Ονδούρα έπιασε ένα απίθανο δεξί σουτ με φάλτσα, και έβαλε σε θέση οδηγού τους «κίτρινους».

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν την απάντηση όμως το σουτ του Ολιβέιρα μετά από κλέψιμο του Αουγκούστο (18') κατέληξε ψηλά άουτ. Το δοκάρι του Καμαρά στο 29΄ δεν καταλογίστηκε καθώς η φάση σταμάτησε για οφσάιντ και ένα πεντάλεπτο αργότερα λίγο έλλειψε ο Κάργας να φέρει το ματς στα ίσα με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Νάρεϊ. Η... πτήση ωστόσο του Σιαμπάνη δεν του το επέτρεψε.

Στο 38΄ η κεφαλιά του Ιτούρμπε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κοτάρσκι σταμάτησε τον Πάλμα. Δευτερόλεπτα αργότερα, άλλη μία κεφαλιά από τον Φαμπιάνο δεν έγινε γκολ καθώς μεσολάβησε ξανά το δοκάρι για τον άτυχο Άρη

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το γκολ του Καμαρά στο 41' ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ και η άστοχη κεφαλιά του Ολβέιρα κράτησε το 1-0 ενόψει της ανάπαυλας.

2ο Ημίχρονο
Το σκηνικό ωστόσο άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος με τις διορθωτικές κινήσεις από μεριάς Λουτσέσκου να εξελίσσονται σε κομβικές. Και παρότι στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν ήρθε η μεγάλη στιγμή, αυτή προέκυψε από το VAR. O Μπράμπτες βρήκε τον Σβαμπ εντός περιοχής, ο διαιτητής είδε τη φάση στο μόνιτορ και αποφάσισε να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Αυστριακός δεν αστόχησε και ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα στο 68'.

Με τη... φούρια της ισοφάρισης και μέσα στο επόμενο πεντέλπτο, οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν και άλλο τέρμα, το οποίο μέτρησε και πάλι με την παρέμβαση του VAR. Ο Σάστρε από αριστερά γύρισε παράλληλα τη μπάλα στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, ο Σιαμπάνης δεν έδιωξε καλά, η μπάλα κατέληξε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και εκείνος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή για το 1-2.

Από εκεί και πέρα δε παίχθηκε ιδιαίτερα ποδόσφαιρο, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να κρατάει τη νίκη χωρίς άγχος. Στο 90' μάλιστα έγινε και ρίψη αντικειμένων στην εστία του Κοτάρσκι και μία... κοκορομαχία με τους Κάργα και Γκρέι, προκάλεσαν την «έκρηξη» στους δύο πάγκους που έφερε και την αποβολή του Λουτσέσκου, καθώς θεωρήθηκε πως επιχείρησε να ρίξει αντικείμενο στην κερκίδα! Το σκορ δεν άλλαξε στο υπολοιπόμενη διάστημα και ο «δικέφαλος» πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη για την οικονομία των play off.

Ο MVP: Αν μπορούσε να μπει στην κατηορία αυτή ο Λουτσέσκου τότε θα ήταν αυτός λόγω των αλλαγών του που βοήθησαν τον ΠΑΟΚ. Λόγω του νικητήριου γκολ, ο τίτλος πάει στον Ζίβκοβιτς.

Η φάση του Αγώνα: Σίγουρα αυτή του 38'.  Ο Άρης είχε τρεις συνολικά προσπάθειες στο λεπτό εκείνο να διπλασιάσει τα τερματά του λίγο πριν την ανάπαυλα, τα δοκάρια και ο Κοτάρσκι όμως κράτησαν ζωντανό τον ΠΑΟΚ και του έδωσαν τη δυνατότητα για την ανατροπή.

Άρης (Τ. Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86’ Πϊρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (86’ Νταμπό), Γκαρσία (80’ Γκρέι), Πάλμα (86’ Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (80’ Καμάτσο), Καμαρά

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): 
Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (46’ Σάστρε), Κάργας, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (46’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς (88’ Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (62’ Μπράντον).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0