Football Talk

Europa Conference League: Φιορεντίνα και Λεχ Πόζναν πήραν άνετα την πρόκριση στα ημιτελικά - Η Βασιλεία «υπέταξε» στα πέναλτι την Σλόβαν!

Europa Conference League: Φιορεντίνα και Λεχ Πόζναν πήραν άνετα την πρόκριση στα ημιτελικά - Η Βασιλεία «υπέταξε» στα πέναλτι την Σλόβαν!

Η Φιορεντίνα πήρε μια άνετη πρόκριση με φόντο την 8άδα του Europa Conference League, την στιγμή που η Λεχ Πόζναν επικρατούσε με 3-0 της Τζουργκάρντεν συνεχίζοντας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σλόβαν Μπρατισλάβας και Βασιλεία οδηγήθηκαν στα πέναλτι με μεγάλο διακύβευμα το ειστήριο για τους «8», με τους Ελβετούς τελικά να επικρατούν.

 Η Σίβασπορ υποδέχθηκε την Φιορεντίνα στην Τουρκία, ωστόσο δεν κατάφερε να… σταθεί όρθια απέναντι στους φιλοξενούμενους, που εξασφάλισαν άνετα την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League με σκορ 1-4.

 Στο 35’ ο Γέσιλγουρτ σκοράρει για την Σίβασπορ με ένα πολύ ωραίο σουτ στην δεξιά γωνία του αντίπαλου τέρματος, με τον τερματοφύλακα Πιέτρο Τερασιάνο να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Φιορεντίνα δεν άργησε να απαντήσει και στο 44ο λεπτό ο Καμπράλ έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Βουράλ για το 1-1. Στο 62ο λεπτό, ο Μιλένκοβιτς ύστερα από φανταστική σέντρα του Μαντραγκόρα, στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην Φιορεντίνα (1-2). Ένα αυτογκόλ του Δημήτρη Γούτα στο 78’ έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την Σίβασπορ καθώς πλέον η Φιορεντίνα είχε ξεφύγει στο σκορ με 1-3. Στο 89’, ο Καστροβίλι εξαπέλυσε ένα εύστοχο σουτ στο τέρμα του Βουράλ για το 1-4, «υπογράφοντας» μια άνετη πρόκριση για την «Βιόλα» στα ημιτελικά της διοργάνωσης.


 Τζουργκάρντεν
και Λεχ Πόζναν αναμετρήθηκαν στην Στοκχόλμη για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Conference League. Οι Πολωνοί ήταν και σε αυτό το ματς σαρωτικοί και κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με συνολικό σκορ 5-0!

 Ο Πέδρο Ρεμπότσο έδωσε μια εύστοχη πάσα στον Μαρκβίνσκι και εκείνος έκανε το 1-0 στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας των Σουηδών. Οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν ακόμα περισσότερο την διαφορά με δύο συνεχόμενα γκολ. Στο 90+1, ο Κβεκβεσκίρι βρέθηκε στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή κάνοντας το 0-3. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, 90+2, ο Σκόρας με ένα τέρμα «σφράγισε» την παρουσία των Πολωνών στους «8» του UEFA Conference League.


 Η Σλόβαν υποδέχθηκε την Βασιλεία στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «16» του Conference League, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα πέναλτι καθώς οι δύο ομάδες είχαν σημειώσει ισοπαλία (2-2) τόσο στον αγώνα της Πέμπτης (16/3) όσο και στην πρώτη αναμέτρησή τους στην Ελβετία.

 Στο 11', ο Αμπουμπακαρί με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο, έγινε το 2-0 για την Σλόβαν Μπρατισλάβας με τον Κούτσκα να σκοράρει διευρύνοντας το σκορ με ένα σουτ στην αριστερή γωνία του Χίτζ. Στο 53’, ο Καλαφιόρι μειώνει σε 2-1 για την Βασιλεία. Η Σλόβαν φαινόταν πως είχε «αγκαλιάσει» την πρόκριση, ωστόσο στην εκπνοή του χρόνου (90+3), ο Αμπντούνι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 οδηγώντας το ματς στην παράταση. Στο επιπλέον μισάωρο, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα και το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά κρίθηκε στα πέναλτι. Με συντριπτικό σκορ 1-4 στα πέναλτι, η Βασιλεία ήταν η νικήτρια ομάδα της αναμέτρησης, η οποία θα συνεχίσει στους «8» της διοργάνωσης.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0