Football Talk

Με υπομονή και χωρίς άγχος ο Παναθηναϊκός, για το «τελευταίο» διπλό στο Περιστέρι

Με υπομονή  και χωρίς άγχος ο Παναθηναϊκός, για το «τελευταίο» διπλό στο Περιστέρι

Με την υπομονή που έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας κόντρα στον Παναιτωλικό, θα πρέπει να παρουσιαστεί στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός για να πάρει το τελευταίο διπλό της κανονικής διάρκειας της Super League!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η τελευταία αγωνιστική της Super League, είναι γεγονός. Φυσικά, το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό θα έχει και το πιο μεγάλο ενδιαφέρον, αφού εκεί θα κριθούν οι κατατάξεις της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα.

Εννοείται όμως, πως ο Παναθηναϊκός κοιτάζει μόνο το αποτέλεσμα που θα του φέρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Ατρόμητος δεν είναι μια ομάδα που δεν θα… υποταχθεί εύκολα στον αντίπαλο της εντός έδρας κι αυτό μπορεί κανείς να το παρατηρήσει μέσα από τα αποτελέσματα του. Σε 12 αγωνιστικές έχει κερδίσει 5 παιχνίδια, ίσο αριθμό με τις ισοπαλίες του. Παράλληλα οι μοναδικές ομάδες που έχουν φύγει με την νίκη από το το γήπεδο του Ατρόμητου την τρέχουσα σεζόν (2022/23) είναι ο Βόλος και η ΑΕΚ.

Την περσινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός πέρασε σχετικά εύκολα από την εν λόγω έδρα με Αργεντίνικη υπογραφή του Παλάσιος, ο οποίος διαμόρφωσε μέσα σε μερικά λεπτά το 2-0. Έτσι και φέτος, οι πράσινοι σε ένα… deja-vu με την περσινή χρονιά, θα κλείσουν την αγωνιστική δράση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στο γήπεδο των δυτικών προαστίων.

Απών θα είναι ο Μπαρτ Σένκεφελντ ο οποίος είναι τιμωρημένος διότι συμπλήρωσε τον αριθμό των κίτρινων καρτών. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπερνάρντ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ένα κολικό νεφρού καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδα και δεν προπονήθηκε.

Ο Μάγκνουσον στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα και φυσικά το ίδιο θα ισχύσει και σε αυτόν τον αγώνα. Ζευγάρι του θα έχει τον -τίμιο- Ζβόνιμιρ Σάρλια με κριτήριο την ετοιμότητα του, λόγω παιχνιδιών και αγωνιστικού ρυθμού, σε αντίθεση με τον Αχιλλέα Πούγγουρα. Ο Έλληνας φορ μπορεί να έχει καλύτερες ανασταλτικές λειτουργίες, αλλά στην προκειμένη φάση δεν θα επηρεάσει την απόφαση του προπονητή.

Την θέση του βασικού θα διατηρήσει ο Γιάννης Κώτσιρας, την ίδια ώρα που από την αριστερή πτέρυγα της άμυνας θα βρίσκεται ο Χουάνκαρ. Στο κέντρο, ο Ρούμπεν Πέρεθ θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όπως και ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο Άνταμ Τσέριν θα αναλάβει ξανά τα καθήκοντα του Μπερνάρντ, ενώ ενα διαφορετικό πλάνο θέλει τον Κλέινχεϊσλερ στη θέση του. Η πιο πιθανή τριπλέτα της επίθεσης θα είναι με τον Σπόραρ στην κορυφή και τους Παλάσιος-Μαντσίνι να τον πλαισιώνουν δεν φαίνεται να αλλάζει.

Το πιο σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει το καθαρό μυαλό του, να κρατήσει μακριά το άγχος του στην περίπτωση που δεν βρει ένα γρήγορο γκολ και να απελευθερώσει στο γρασίδι, όλες του τις ποδοσφαιρικές δεξιότητες με σκοπό να κλείσει τη χρόνια με τον καλύτερο τρόπο και να μπει στα πλέι οφ… με το δεξί!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0