Football Talk

Η κίνηση της ΑΕΚ να πάει και στο CAS και το άγχος που έχει ο Ολυμπιακός

Η κίνηση της ΑΕΚ να πάει και στο CAS και το άγχος που έχει ο Ολυμπιακός

Τι έδειξε η ΠΑΕ ΑΕΚ με την απόφασή της να διεκδικήσει το δίκιο και τη λογική στο ανώτατο δικαστήριο και το ντέρμπι της Κυριακής (12/3) στη Φιλαδέλφεια.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

Το βράδυ της Παρασκευής η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει και στο CASγια την υπόθεση «κοντά δοκάρια» στο Περιστέρι. Μία απόφαση και μία κίνηση που έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο της. Ουσιαστικά… πανηγυρίστηκε αυτή η απόφαση, όπως και η νίκη της Τετάρτης (8/3) στο γήπεδο!

Έγινε αυτό που λέγαμε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: Δεν γίνεται να περάσει αυτή η ιστορία έτσι απλά. Δεν γίνεται να μην πάει η ΑΕΚ και στο ανώτατο δικαστήριο ζητώντας εκεί το δίκιο της! Και τι δεν ειπώθηκε γι’ αυτή την υπόθεση από την άλλη πλευρά. Η ΑΕΚ μπήκε σε μία περιπέτεια που δεν έφταιγε, γιατί πήγε να παίξει ένα παιχνίδι ως φιλοξενούμενη και στο τέλος έφτασαν στο σημείο να της βγάλουν και το… όνομα!

Κάπου πρέπει να μπει ένα στοπ. Κάποτε πρέπει να σταματήσει όποιος νομίζει ότι έχει τη δύναμη να σπιλώνει υπολείψεις και να βάζει τα Μέσα του για να καλύψει τη δική του ανυπαρξία. Κάποτε πρέπει οι νόμοι σε αυτή τη χώρα να αρχίσουν να τηρούνται... Κάποτε η δικαιοσύνη πρέπει να γίνει ανεξάρτητη και να σταματήσουν οι… από πάνω να την επηρεάζουν, βάσει των δικών τους συμφερόντων! Τι μας… έμαθε η ελληνική δικαιοσύνη τις τελευταίες εβδομάδες; Ότι μπορεί μία ομάδα να μην έχει την ικανότητα να διοργανώσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα εν έτει 2023 και να μην τιμωρείται. Ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης συλλόγου να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, να διακόπτει παιχνίδι και να διαμαρτύρεται στον διαιτητή για μία απόφαση που δεν του άρεσε και να «τιμωρείται» τελικά με 5 ημέρες απαγόρευσης εισόδου! Ότι μπορεί ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως είναι ένας προπονητής, να βρίζει στις συνεντεύξεις Τύπου, να ανοίγει διάλογο με τις εξέδρες και να μην τιμωρείται. Κάπου να μπει ένα φρένο σε όλο αυτό… Και από τη στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να το κάνει, ορθώς πράττει η ΑΕΚ και διεκδικεί στο εξωτερικό το δίκιο και τη λογική της.

Γιατί το άγχος το έχει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι

Αυτά περί CAS, «κοντά δοκάρια», ελληνική δικαιοσύνη και… αφεντικά. Πάμε λίγο και στα ποδοσφαιρικά, γιατί αυτά πρέπει να έχουν ουσία – αν και δεν μας αφήνουν όμως να ασχοληθούμε αποκλειστικά με ό,τι μας ομορφαίνει κάπως τις πένθιμες ημέρες που ζούμε. ΑΕΚ – Ολυμπιακός την Κυριακή για το πρωτάθλημα, αυτή τη φορά, στη Φιλαδέλφεια. Δεν θα έχει σχέση ο αγώνας Κυπέλλου με αυτόν που έρχεται. Ο Ολυμπιακός θα έρθει πιο… ψυλλιασμένος λογικά και με παραπάνω άγχος όμως από την ΑΕΚ.

Με μία απλή ανάγνωση πριν το ντέρμπι αν μία ομάδα έχει άγχος για το αποτέλεσμα είναι ο Ολυμπιακός. Αν χάσει… χάνεται ουσιαστικά. Τώρα είναι στο -6 από την ΑΕΚ και στο -5 από τον Παναθηναϊκό. Εφόσον ηττηθεί (ξανά) στη Φιλαδέλφεια και ο ΠΑΟ κερδίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, τότε θα βρεθεί στο -9 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και στο -8 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Δύσκολο να καλύψει τέτοιες διαφορές στα πλέι οφ με τα τόσα σερί ντέρμπι που έρχονται. Άρα είναι δεδομένο ότι η πίεση στον Ολυμπιακό είναι μεγαλύτερη, γιατί η ανάγκη του για νίκη θα είναι μεγαλύτερη. Η ΑΕΚ μέσα στην εβδομάδα πήρε δυο τεράστιες νίκες σε ιδιαίτερες έδρες. «Πάτησε» ξανά κορυφή.

Κερδίζοντας και στο ντέρμπι «σκοτώνει» ψυχολογικά τους αντιπάλους της, δυναμώνει κι άλλο σε όλους τους τομείς και μπαίνει στα πλέι οφ ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Σε περίπτωση που δεν κερδίσει πάλι δεν χάνεται – όπως θα συμβεί αντίστοιχα αν χάσει ο Ολυμπιακός. Και να κερδίσει ο ΠΑΟ στο Περιστέρι και να μην κερδίσει εκείνη τον Ολυμπιακό, θα μπει στα πλέι οφ ως δεύτερη, αλλα με τέτοια διαφορά που μπορεί να καλυφθεί ακόμα και την πρώτη αγωνιστική στο μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί. Είναι όμως μία τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Αλμέιδα, στην κατάμεστη Φιλαδέλφεια, να πάρει άλλη μία μεγάλη νίκη, να κερδίσει ξανά τον Ολυμπιακό και να… πετάξει στην κορυφή πιο σταθερά, βυθίζοντας τον αντίπαλό της στην εσωστρέφεια. Το μεγάλο μυστικό για να έρθει άλλη μία νίκη επί του Ολυμπιακού είναι οι 33.000 λαού που θα βρεθούν την Κυριακή στη Φιλαδέλφεια να έχουν την ίδια άψογη συμπεριφορά που είχαν και στο ματς Κυπέλλου. Όπως αποδείχθηκε είναι… γούρικη. Πιάνει!

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0