Football Talk

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1: «Καθάρισε» στο γήπεδο με Τσούμπερ και... φουλάρει για Ολυμπιακό!

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1: «Καθάρισε» στο γήπεδο με Τσούμπερ και... φουλάρει για Ολυμπιακό!

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ, επικράτησε του Ατρομήτου (08/03, 1-0) στο Περιστέρι στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής! «Χρυσός» σκόρερ ο Τσούμπερ για την «Ένωση» που πλέον βλέπει... Ολυμπιακό!

«Σήκωσε» πολύ συζήτηση, οδήγησε σε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, «μάχες» στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στο τέλος, κρίθηκε στο γήπεδο! Ένα μήνα μετά (05/02) την προγραμματισμένη ημερομηνία του ματς, η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με σκορ 1-0 (08/03) και «λυτρωτή» τον Στίβεν Τσούμπερ.

Επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League για την «Ένωση», στο +1 από τον Παναθηναϊκό, με ίσες αγωνιστικές πλέον. Το «βλέμμα» του συνόλου του Ματίας Αλμέιδα στρέφεται μόνο στο επερχόμενο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (12/03, 19:00), για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τον Ατρόμητο να το ολοκληρώνει χωρίς σουτ εντός ή εκτός στόχου, αλλά και κερδισμένο κόρνερ.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Σέρχιο Αραούχο «πάτησε» περιοχή, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, προσπάθησε να «σπάσει» την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε. Τελική δεν καταγράφηκε ούτε στο 16', όταν Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ συνδυάστηκαν, αλλά το σουτ του δεύτερου κόντραρε πάνω στον Χατζηισαΐα.

Η καλύτερη στιγμή για την «Ένωση» ήρθε στο 21ο λεπτό, από τον εξαιρετικό σε όλο το πρώτο ημίχρονο, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο Αραούχο κέρδισε το φάουλ εκτός περιοχής, ο Γάλλος δεξιός μπακ το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Από δική του επαφή μαζί της, ήρθε και το πρώτο γκολ.

Στο 32ο λεπτό, ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιντιμπέ την «έστρωσε» στον Τσούμπερ, που από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ διένυσε ολόκληρη την πλευρά του, «πάτησε» περιοχή, αλλά η σέντρα που επιχείρησε δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του. Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το ματς εξελίχθηκε σε ένα επιθετικό «κρεσέντο» των φιλοξενούμενων.

Αρχικά, Αραούχο και Τσούμπερ συνδυάστηκαν στο 37', ο τελευταίος έκανε το γύρισμα για τον Ελίασον, που έχασε την ισορροπία του, βρήκε την μπάλα, αλλά ο Ντε Μποκ πρόλαβε να απομακρύνει.

Η ΑΕΚ επέμεινε και στο 43' είχε δεύτερο δοκάρι στο ματς. Ο Γιόνσον έκανε τη σέντρα, ο Αραούχο «έστρωσε» την μπάλα με το κεφάλι στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να «σταματά» στη «ρίζα» του αριστερού δοκαριού του Γιαννιώτη.

Ένα λεπτό αργότερα (44'), ήταν η σειρά του Βίντα να απειλήσει, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ατρομήτου. Κάτι που συνέβη και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, στο σουτ του Χατζισαφί, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από την άλλη πλευρά της εστίας, με το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ να παραμένει ως σκορ του πρώτου μέρους.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης φάνηκε να μην αλλάζει με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με την ΑΕΚ να έχει καλή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα «ασφαλείας» στο 50ο λεπτό. Η κεφαλιά του Αραούχο, όμως, μετά από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, πέρασε εκτός εστίας.

Ο Κρις Κόλμαν έκανε τρεις αλλαγές στο 65ο λεπτό, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τζοβάρα, Τζαβίδα και Κλωναρίδη, δίνοντας άλλον «αέρα» στο σύνολό του. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα (66') ο Ατρόμητος κατέγραψε και την πρώτη του καλή ευκαιρία.

Ο Μουκουντί έκανε ένα αβίαστο λάθος, δίνοντας ουσιαστικά την μπάλα στον Καμαρά. Αυτός με τη σειρά του «έσπασε» την μπάλα στον Τζαβίδα, αλλά ο Γιόνσον πρόλαβε και έβαλε το «μπλοκ» στο σουτ, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, αλλά τόσο το σουτ του Κλωναρίδη στο 80', όσο και του Τζαβίδα στο 89' από πολύ κοντινή θέση, πέρασαν άουτ, με το 1-0 να παραμένει ως τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Ο MVP

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Έχει κάνει φοβερό ματς, επιθετικά και αμυντικά. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός, θα είχε χριστεί και σκόρερ στο 21', αν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Στίβεν Τσούμπερ στο 32', αφού από αυτό κρίνεται το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Στρούγγης (86' Μαυρομάτης), Χατζησαΐας, Έντερ Γκονσάλες, Κουέν (77' Φρίντγιονσον), Αγκιμπού Καμαρά, Ροτάριου (65' Κλωναρίδης), Ρομπάιγ (65' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (65' Τζαβίδας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (76' Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (86' Φαν Βέερτ), Γιόνσον (76' Πινέδα), Αραούχο, Τσούμπερ (75' Μάνταλος).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0