Football Talk

ΑΕΚ: Στο Περιστέρι για να πατήσει ξανά κορυφή και να στείλει ξανά μηνύματα…

ΑΕΚ: Στο Περιστέρι για να πατήσει ξανά κορυφή και να στείλει ξανά μηνύματα…

Οι ξεκάθαροι στόχοι της ΑΕΚ το απόγευμα (17:30 – NOVASPORTS Prime) κόντρα στον Ατρόμητο.

Ατρόμητος – ΑΕΚ το απόγευμα (17:30) στο Περιστέρι. Ένα παιχνίδι που πέρασε από… 40 κύματα και είδαμε γεγονότα σπάνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, θα διεξαχθεί τελικά, με αρκετές απορίες να παραμένουν.

Το παιχνίδι είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 5 Φλεβάρη. Όμως τα δοκάρια αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν στις κανονικές τους διαστάσεις. Οι υπεύθυνοι της γηπεδούχου ομάδας προσπάθησαν να διορθώσουν το πρόβλημα, σκάβοντας το γήπεδο! Δεν τα κατάφεραν και ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν ξεκίνησε ποτέ το παιχνίδι. Το θέμα πήγε στα δικαστήρια, όπου σε πρώτο βαθμό δικαιώθηκε ουσιαστικά ο Ατρόμητος, ο οποίος σύμφωνα με το δικαστήριο δεν είχε… ευθύνη! Η ΑΕΚ κατέθεσε έφεση, η οποία και απορρίφθηκε, με το Εφετείο να ισχυρίζεται ότι η Ένωση δεν είχε έννομο συμφέρον να την καταθέσει, παρά βέβαια το… γεγονός ότι ήταν μία από τις δυο ομάδες που αγωνίζονταν!

Έτσιμ ο αγώνας ορίστηκε για σήμερα το απόγευμα και φτάσαμε εδώ χωρίς να γίνει γνωστό ποιος ευθύνεται για όλο αυτό που συνέβη στις 5 Φλεβάρη και εν τέλει εν έτει 2023 σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο πρώτης κατηγορίας ένα απλό, στο εξωτερικό, πρόβλημα, δεν κατάφερε η γηπεδούχος ομάδα να διορθώσει!

Η ουσία τώρα είναι ότι θα έχουμε (όλοι ελπίζουμε φυσικά) παιχνίδι και η ΑΕΚ θα πάει πάλι στο Περιστέρι να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Ο αγώνας είναι πάρα πολύ σημαντικός για την Ένωση, η οποία με νίκη θα ανέβει ξανά μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ πάει στο Περιστέρι ήρεμη ψυχολογικά και σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όπως απέδειξε και στο Ηράκλειο την Κυριακή κερδίζοντας 0-3 τον ΟΦΗ. Στα θετικά για τον Αλμέιδα η επιστροφή των Αραούχο και Σιμάνσκι, οι οποίοι ήταν τιμωρημένοι στην Κρήτη, αλλά και η παρουσία των Μοχαμάντι, Φερνάντες στην αποστολή μετά από πολύ καιρό.

Απουσίες ωστόσο θα έχει και σήμερα η ΑΕΚ καθώς εκτός έμειναν οι τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Γαλανόπουλος, όπως και ο τιμωρημένος Άμραμπατ.

Η 11άδα τώρα του Αλμέιδα είναι ένας καλός… γρίφος κι αυτό γιατί η ομάδα του προέρχεται από ματς λίγες ημέρες πριν κι ακολουθεί ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται δηλαδή, να δούμε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα με τον προπονητή να μοιράζει χρόνο. Φαβορί να ξεκινήσουν είναι οι Αθανασιάδης στο τέρμα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί στην άμυνα, με τον Σιντιμπέ να διεκδικεί θέση στα άκρα. Στο κέντρο το δίδυμο Γιόνσον – Μάνταλου τα πήγε πολύ καλά στην Κρήτη. Ισως διατηρηθεί, ωστόσο η επιστροφή Σιμάνσκι του δίνει λογικά φανέλα βασικού ως «6άρι» και μένει να δούμε ποιος εκ των Γιόνσον, Μάνταλου ή Πινέδα θα είναι κοντά του. Ο Μεξικανός ίσως όμως ξεκινήσει ως δεξιός εξτρέμ σήμερα, θέση που διεκδικεί και ο Ελίασον. Από εκεί και πέρα ο Γκατσίνοβιτς θα είναι αριστερά στο κέντρο και μπροστά θα παίξουν οι Αραούχο – Τσούμπερ.

Γενικά λύσεις και επιλογές έχει ο Αλμέιδα στα χέρια του και όποιοι κι αν αγωνιστούν το απόγευμα το ζητούμενο είναι να φύγουν νικητές από το γήπεδο. Αν το κάνουν η ΑΕΚ όχι μόνο θα στείλει ξανά μήνυμα τίτλου, αλλά θα αποδείξει ξανά, ότι αντέχει απέναντι σε… όλες τις πλευρές. Πάντως, όποιο κι αν το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα τίποτα δεν τελειώνει… Δεδομένο! Απλώς κερδίζοντας, εκτός από τους τρεις βαθμούς, η ΑΕΚ θα γεμίσει ξανά με απογοήτευση και ανασφάλεια τους αντιπάλους της.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0