Football Talk

Μπρέντφορντ – Φούλαμ 3-2: Νίκησε και κάνει... ευρωπαϊκά όνειρα!

Μπρέντφορντ – Φούλαμ 3-2: Νίκησε και κάνει... ευρωπαϊκά όνειρα!

Η Μπρέντφορντ ήταν η νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου απέναντι στη Φούλαμ (3-2). Μία νίκη που δίνει ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη στις «μέλισσες», οι οποίες παρέμειναν για 12ο ματς στη σειρά χωρίς ήττα.

Το τρομερό σερί της Μπρέντφορντ συνεχίστηκε και απέναντι στη Φούλαμ. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ απέφυγε την ήττα για 12ο σερί ματς στην Premier League και μάλιστα πήρε μία σημαντική νίκη για τη μάχη εξόδου στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2 στο γειτονικό ντέρμπι του Λονδίνου, πιο εύκολα από ό,τι ίσως μαρτυτά το τελικό σκορ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της Μπρέντφορντ έδειξαν τις διαθέσεις τους και δημιούργησαν δύο καλές στιγμές ως το 5’, με το πρώτο γκολ να έρχεται στην τρίτη τους ευκαιρία στο ματς. Ο Πίνοκ ήταν εκείνος που σκόραρε στο 6’ με δυνατό σουτ και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό, με τις «μέλισσες» να είναι αυτές που πλησίασαν περισσότερο σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Εμπουεμό στο 17', όσο και ο Τόνεϊ στο 37' είχαν δοκάρια σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ, αλλά τελικά μία τέτοια εκτέλεση θα έφερνε το γκολ της ισοφάρισης για τη Φούλαμ.

Ο Περέιρα στο 40’ εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και ο Σόλομον στο «ριμπάουντ» έγραψε το 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ μέρους πάλι εκτυλίχθηκε το ίδιο σενάριο με το πρώτο. Η Μπρέντφορντ άσκησε τρομερή πίεση για να πάρει προβάδισμα εκ νέου και το κατάφερε κερδίζοντας πέναλτι με τον Νόργκααρντ στο 52’. Φυσικά ο Ιβάν Τόνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε.

Η Φούλαμ έδειξε να ξεμένει από ψυχολογία σε αυτό το σημείο. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα άργησαν να αντιδράσουν και μάλιστα στο 85’ έχασαν οριστικά το ματς. Ένα πλασέ του Ματίας Γένσεν έφερε το σκορ στο 3-1, με την Μπρέντφορντ ουσιαστικά να κλειδώνει τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι βέβαια κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 ίσα ίσα για να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Περέιρα στο 90+2’ έκανε ένα μακρινό σουτ, ο Ράγια δεν κατάφερε να συγκρατήσει και ο Βινίσιους από κοντά σκόραρε. Ως το φινάλε όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Μετά από αυτό οι «μέλισσες», έχοντας ματς λιγότερο από την 5η Λίβερπουλ και με τρεις βαθμούς λιγότερους από την 6η Νιουκάστλ, μπορούν απολύτως δικαιολογημένα να έχουν δικαίωμα στο όνειρο της συμμετοχής σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης περιόδου.


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0