Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στη Bundesliga: Η αναγέννηση της Σάλκε, η «αδάμαστη» Ντόρτμουντ και το… φλερτ της Μάιντζ!

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στη Bundesliga: Η αναγέννηση της Σάλκε, η «αδάμαστη» Ντόρτμουντ και το… φλερτ της Μάιντζ!

Η 23η στροφή της Bundesliga ανήκει πλέον στο παρελθόν όμως άφησε πίσω της στιγμές. Το BN Sports τις συγκέντρωσε και έκανε ένα… pot pouri έχοντας ως βάση την Κοιλάδα του Ρουρ και τις «εφτάψυχες» Ντόρτμουντ και Σάλκε, τη φιλόδοξη Μάιντζ και τον Τσούπο-Μότινγκ που δίνει απαντήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Μία Bundesliga να την… πιεις στο ποτήρι λαμβάνει χώρα τη φετινή αγωνιστική περίοδο με όλα τα «μέτωπα» να παραμένουν προς διεκδίκηση. Μετά από 10 σερί «σαλατιέρες», η… ηγεμονία της Βαυαρίας τίθεται υπό αμφισβήτηση ενώ και η Μάιντζ τα παίζει όλα για όλα στη μάχη της Ευρώπης. Στην ουρά η κατάσταση έχει μπλεχτεί για τα καλά με την… ανάσταση της Σάλκε να περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Η 23η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος έκανε τη… βόλτα της από το προσκήνιο, άφησε τα συμπεράσματά και τα σημεία της και μπήκε με τη σειρά της στο «χρονοντούλαπο». Το BN Sports συγκράτησε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές αυτής με την κοιλάδα του Ρουρ να έχει την τιμητική της και τον Τσούπο Μότινγκ να γιορτάζει την ανανέωση του συμβολαίου του με γκολ.

Η Ντόρτμουντ θυμίζει εποχές… πρωταθλήματος

Από νίκη σε νίκη βαδίζουν οι Βεστφαλοί, οι οποίοι στο ντέρμπι της αγωνιστικής που άνοιξε κιόλας την αυλαία (3/3) κόντρα στη Λειψία, πέτυχαν την 8η σερί τους επικράτηση (2-1) και συνεχίζουν να πατούν στην κορυφή.

Η Ντόρτμουντ έχει πάρει και τους 24 τελευταίους βαθμούς που έχει διεκδικήσει και σε περίπτωση που κάνει το 2/2 τη φετινή σεζόν στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ που ακολουθεί, τότε θα σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενων τριπόντων που «βαστάει» από το 2011-12, όταν κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Κάτι καλό γίνεται στο Signal Iduna Park.

Η Σάλκε και η… δευτέρα παρουσία

Αν κάποιος έλεγε μετά την εντός έδρας συντριβή από τη Λειψία πως η Σάλκε θα ήταν αήττητη για έξι σερί παιχνίδια και πως μέσα σε λιγότερο από 1μιση μήνα θα είχε την ευκαιρία να πατήσει εκτός της «ζώνης του υποβιβασμού», όλοι θα τον περνούσαν για τρελό. Έλα όμως που τελικά ήταν απλά προνοητικός.

Η αρμάδα του Ράις, μετά από 38 ανεπιτυχείς προσπάθειες έβαλε τέλος στην εκτός έδρας «λειψυδρία», άλωσε το γειτονικό Μπόχουμ κρατώντας και πάλι το μηδέν στα μετόπισθεν (2-0) και μπορεί να ελπίζει σε ευτυχέστερες μέρες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που οι «βασιλικοί μπλε» πέτυχαν δύο σερί νίκες.

Μήπως το «παραμύθι της Ουνιόν έλαβε τέλος;

Και εκεί που κρατούσε την τύχη στα… πόδια της ως προς την κατάκτηση του τίτλου, κινδυνεύει να χάσει μέχρι και το εισιτήριο στα «αστέρια». Δεν αμφισβητεί κάποιος πως αν δεν «αυτοκτονήσει», η χρονιά για την Ουνιόν θα είναι άκρως πετυχημένη, ωστόσο τα αποτελέσματά της τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές την θέτουν σε πολύ δύσκολη θέση ως προς την διεκδίκηση του τίτλου.

Το… καμάρι της πρωτεύουσας την τελευταία διετία, έμεινε για τρίτη σερί στροφή χωρίς τρίποντο (2 ήττες, μία ισοπαλία), κόντρα στην Κολωνία αυτή τη φορά (0-0) και δείχνει να ξεμένει από… καύσιμα, τουλάχιστον στη Bundesliga.
86380f1ed92094f99fa4dd5ef864e43fo2.jpg

Έχει πάρει… φόρα η Μάιντζ και «φλερτάρει» με την Ευρώπη!

Αντίθετα στη μάχη του ευρωπαϊκού εισιτηρίου έχει μπει δυναμικά η Μάιντζ, η οποία «σκαρφάλωσε» στην 7η θέση, με την Άιντραχτ να αρχίζει να νιώθει την πεινασμένη της… ανάσα.

H αρμάδα του Μπο Σβένσον πέτυχε την τέταρτή της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (1-0 την Χοφενχάϊμ), επαναπροσδιόρισε τους στόχους της και μετά από μια επταετία βλέπει το φάσμα της Ευρώπης να της «κλείνει το μάτι».

Η… σφαγή στην ουρά

Το πιο σκληρό «πόκερ» βέβαια παίζεται ως συνήθως κάτω από τα λαμπερά φώτα εκεί που το… σκοτάδι κυριαρχεί. Στον πάτο της βαθμολογίας της Bundesliga μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής γίνεται ο «κακός χαμός» με 4 ομάδες να ισοβαθμούν στους 19 βαθμούς.

Η «αναγέννηση» της Σάλκε έχει κάνει 5 (υπάρχει και η Χέρτα στους 20) τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους στα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου με το… μποτιλιάρισμα πλέον να γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό (Μπόχουμ, Χοφενχάϊμ και Στουτγκάρδη οι υπόλοιπες).

Τσούπο-Μότινγκ: Η έξτρα λύση που εξελίσσεται σε… κανόνι

Για το τέλος κρατήσαμε το πρόσωπο και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Τσούπο-Μότινγκ. Ο Καμερουνέζος σέντερ φορ, πέρα από τους…τοίχους έδειξε αυτή τη χρονιά ότι μπορεί να «ζωγραφίζει» και στο χορτάρι γεγονός που του εξασφάλισε την παραμονή στον πιο πλήρη ποδοσφαιρικά οργανισμό της Γερμανίας και όχι μόνο.

Ο 33χρονος επιθετικός δυο μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι του καλοκαίρι του 2024 με τη Μπάγερν, βρήκε και πάλι δίχτυα απέναντι στη Στουτγκάρδη. Mε το γκολ αυτό έφτασε τα 16 συνολικά στη σεζόν σε 25 συμμετοχές στην πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους δεν πίστεψαν σε εκείνον πως θα μπορούσε να βοηθήσει τη Μπάγερν να ξεχάσει τον Λεβαντόφσκι.

 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0