Football Talk

Τα 5+1 «σημεία» της 24ης στροφής της Super League: Ντέρμπι αιωνιών με νικήτρια την ΑΕΚ και ένας ΠΑΟΚ του ύψους ή του βάθους (video)

Τα 5+1 «σημεία» της 24ης στροφής της Super League: Ντέρμπι αιωνιών με νικήτρια την ΑΕΚ και ένας ΠΑΟΚ του ύψους ή του βάθους (video)
Το φινάλε της 24ης αγωνιστικής της Super League έχει ξεκάθαρους κερδισμένους και «χαμένους». Ακόμα και αν οι δεύτεροι δεν ηττήθηκαν.
Σχετικά Άρθρα
Το ντέρμπι αιωνίων, εκτός της ανέκαθεν ιδιαίτερης σημασίας του, είχε και βαθμολογική αξία από τα... παλιά, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στην έδρα του Ολυμπιακού ως πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, κυρίως με τον τρόπο που εξελίχθηκε συνολικά η 24η αγωνιστική της Super League, δεν «μονοπώλησε» το ενδιαφέρον.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ, αδυνατώντας να «λυγίσει» τον εξαιρετικό -εντός του 2023- ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, δύο εβδομάδες μετά τη σπουδαία του νίκη επί της ΑΕΚ. Από την άλλη, η «Ένωση» επέστρεψε εμφατικά στις νίκες και με παιχνίδι λιγότερο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Μεγάλη «μάχη», όμως, δίνεται και στο κάτω μέρος του βαθμολογικού πίνακα.

Το BN Sports ξεχώρισε τα 5+1 σημαντικότερα σημεία της 24ης στροφής της Super League. Από τη «μάχη» για τον τίτλο, έως αυτήν της παραμονής στην κατηγορία.

Ολυμπιακός: Η καλύτερή του εμφάνιση άφησε πικρία

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αλληλοεξουδετερώθηκαν και το «απόσταγμα» της αναμέτρησης αφήνει μάλλον πικρία στους Πειραιώτες.

Το σύνολο του Μίτσελ έκανε ίσως την πιο μεστή του εμφάνιση σε αυτήν τη δεύτερη θητεία του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αλλά παρά τις μεγάλες του ευκαιρίες, δεν πήρε τη νίκη για τρίτη φορά σε ντέρμπι φέτος, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει τους δικούς του λόγους να μην νιώθει ικανοποιημένος. Πήρε μεν τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά οι δύο που «άφησε» στο Φάληρο, έφεραν την ΑΕΚ στο -2 με ματς λιγότερο.
Ακόμα και αν μπει στα play-offs ως δεύτερος, δεν θα είναι το τέλος του... κόσμου, ούτε το -5 του Ολυμπιακού από την κορυφή είναι απαγορευτικό με 12 αγωνιστικές να απομένουν, αλλά όσο πλησιάζουμε στο φινάλε της σεζόν, κάθε απώλεια «κοστίζει» διπλά.



ΠΑΟΚ: Η διαδρομή από το ζενίθ, στο ναδίρ, σε επανάληψη

Ακόμα μία αγωνιστική, που ο ΠΑΟΚ παρουσίασε συμπτώματα ομάδας ή του ύψους ή του βάθους. Από τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, «προσγειώθηκε» απότομα στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται τελείως διαφορετικοί στα ντέρμπι το τελευταίο διάστημα, έχοντας κάνει το 2/3 εντός του 2023, αλλά έχουν «αφήσει» βαθμούς κόντρα σε ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα.

Παρόλα αυτά, το αήττητό τους από τις 30 Οκτωβρίου του 2022 και την 10η αγωνιστική, συνεχίζει να «τρέχει». Κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει οριστικά, αλλά το υπάρχον -7, δύσκολα καλύπτεται.



ΑΕΚ: Το «φρούριο» της Νέας Φιλαδέλφειας

Η εμφάνισή της κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (26/02, 2-0) δεν επιδέχεται πολλών αναγνώσεων. Η ΑΕΚ μετέτρεψε την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο, με τους Αρκάδες να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, ειδικά μετά την αποβολή του Γκαρντάβσκι στο 4ο λεπτό.

Η «Ένωση» έκανε το καθήκον της, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο. Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε ο πέμπτος αντίπαλός της που «φεύγει» από τη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς τελική προσπάθεια στον στόχο και το 14/14, δεν αφήνει περιθώρια να χαρακτηριστεί η OPAP Arena κάπως αλλιώς, εκτός από «φρούριο».


Άρης: Το «εισιτήριο» άργησε, αλλά ήρθε

Παρατηρώντας κανείς τις μεταγραφές του Άρη στην αρχή της σεζόν, πιθανότατα θα θεωρούσε πιο πιθανό να διεκδικεί θέση στην τριάδα, παρά να «σφραγίζει» την παρουσία του στα play-offs μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής.

Έστω και... αργοπορημένα, ο Άρης εξασφάλισε μία θέση στο μίνι-πρωτάθλημα της Super League που έπεται και νιώθει πιο ήρεμος, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης.

Υψηλότερες βλέψεις πλην της 5ης θέσης δεν μπορεί να έχει, αλλά εφόσον και αυτή του εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, μάλλον νιώθει αν όχι ικανοποιημένος, σίγουρα ανακουφισμένος.

Ο υποβιβασμός παρέμεινε υπόθεση για τρεις

Ιωνικός, Λεβαδειακός και Λαμία, οι τρεις που κινδυνεύουν άμεσα, δηλαδή, με υποβιβασμό, απέτυχαν να «γευτούν» τη χαρά της νίκης.

Ο πρώτος ηττήθηκε και «κόλλησε» στους 15 βαθμούς, ενώ οι ισοπαλίες των άλλων δύο είναι μεν πιο... ανώδυνες, αλλά στην παρούσα κατάσταση, δεν αρκούν.

Η 24η αγωνιστική δεν έκανε κανέναν σοφότερο ως προς την υπόθεση-υποβιβασμός από τη Super League. Πολύ δύσκολα κάποιος τέταρτος θα κινδυνεύσει και όχι λόγω της αποτυχίας των προαναφερθέντων τριών να κερδίσουν στη συγκεκριμένη αγωνιστική, αλλά λόγω της γενικότερης εικόνας τους. Ακόμα και τώρα, που κάθε «τρίποντο» φαντάζει... εξάποντο.


Bonus:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι η μεγάλη έκπληξη της σεζόν, όπως πέρυσι. Είναι, όμως, αυτή του 2023.

Εντός του νέου έτους, οι Ηπειρώτες έχουν μόλις μία ήττα σε εννιά ματς και αν το «κοντέρ» της βαθμολογίας ξεκινούσε να μετρά από την 1η Ιανουαρίου κι έπειτα, το σύνολο του Στάικου θα διεκδικούσε μία θέση στα play-offs μαζί με τον Άρη, αφού στο 2023, αμφότεροι έχουν συγκεντρώσει 12 βαθμούς.

Δυστυχώς -για τους ίδιους- ό,τι «έγραψαν» στο δεύτερο μισό του 2022 δεν ξεγράφει. Η νυν πορεία τους, όμως, γιατί να μην αποτελέσει «οδηγό» για τη νέα σεζόν;

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0