Football Talk

Europa Conference League: Ολική ανατροπή για Φιορεντίνα, δύσκολη νίκη για Βασιλεία απέναντι στην Τραμπζονσπόρ του «μοιραίου» Μπακασέτα (Video)

Europa Conference League:  Ολική ανατροπή για Φιορεντίνα, δύσκολη νίκη για Βασιλεία απέναντι στην Τραμπζονσπόρ του «μοιραίου» Μπακασέτα (Video)

Η Φιορεντίνα αγχώθηκε για λίγο αλλά εν τέλη προκρίθηκε εύκολα στην φάση των «16» του Europa Conference League. Μαζί θα την ακολουθήσει και η Βασιλεία μετά την «ζόρικη» νίκη επί της Τραμπζονσπόρ.

Σκληρά παιχνίδια με πολλές εντάσεις είχε το βραδινό πρόγραμμα του Europa Conference League. Μέσα από αυτές τις αναμετρήσεις το πάθος ξεχείλιζε όμως μόνο τέσσερα ήταν τα διαθέσιμα εισιτήρια για την φάση των «16» και τα πήρα οι Φιορεντίνα, Βασιλεία, Λεχ Πόζναν και  Γάνδη.

 

Στο ΒασιλείαΤραμπζονσπόρ άνοιξε ο χορός των γκολ για την δεύτερη γύρα των σημερινών αγώνων του Europa Conference League (23/02). Ο Αμντούνι στο 13’ έδωσε το προβάδισμα στην Βασιλεία.



Ο Μπακασέτας είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 27’ αλλά γλίστρησε στην εκτέλεση του πέναλτι που επιχείρησε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Τραμπζονσπόρ δεν σταμάτησε να «σφυροκοπάει» την Βασιλεία όμως οι Ελβετοί κόντρα στην ροή του αγώνα έκαναν το 2-0. Ο Ζεκίρι πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Λόπες και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Μπράγκα στην Ιταλία. Ο Κάστρο έκανε το 1-0 με εξαιρετικό χαμηλό σουτ στο 17’.



Ο Τζαλό στο 34’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με υπέροχο μακρινό σουτ κάνοντας το 2-0 και με την ανατροπή ταυτόχρονα να φτάνει στα μισά της διαδρομής, καθώς στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί με 4-0.
Η Φιορεντίνα όμως χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να γκρεμίσει και πάλι τα όνειρα των Πορτογάλων. Στο 37’ ο Μαντραγκόρα με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Ο Σαπονάρα στο 58ο λεπτό μετά από ένα υπέροχο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα και έκανε το 2-2. Η ολική ανατροπή τελικά ήρθε από τον Καμπράλ με σουτ μέσα από την περιοχή για το τελικό 3-2.



Σκληρό παιχνίδι στην Πολωνία με μετρημένες φάσεις για την Λεχ Πόζναν και την Μπόντο Γκλιμτ. Οι φιλοξενούμενοι βέβαια έχασαν την σπουδαιότερη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Βέτλεσεν να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από άκρως πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Η Πολωνοί απάντησαν στην ευκαιρία στο 58’ με το δυνατό σουτ του Μπα Λούα το οποίο απέκρουσε ο Φαγέ Λαντ. Αφού προειδοποίησε η Λεχ Πόζναν λίγα λεπτά αργότερα προηγήθηκε. Ο Ισάκ στο 63’ με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή νίκησε τον Νορβηγό τερματοφύλακα για να κάνει το 1-0 και να πάρει σκορ πρόκρισης.

Στο Βέλγιο η Καραμπάκ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι απέναντι στην Γάνδη και μόλις στο 3’ ο Μουσταφαζάντα έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια το παιχνίδι «έσβησε» με τις δύο ομάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Την μονοτονία αυτή έσπασε ο Φορτούνα όπου με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Το γκολ τελικά έρχεται για τους γηπεδούχους με τον Γκιφτ στο 74’. Ο Νορβηγός με ένα απλό πλασέ έστειλε την μπάλα από την μικρή περιοχή στα δίχτυα. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο μισάωρο της παράτασης υπήρχαν λίγες έως και μηδενικές φάσεις στο παιχνίδι με αποτέλεσμα το εισιτήριο της πρόκρισης να καθοριστεί από τα πέναλτι. O Μπενζιά αστόχησε στην τέταρτη εκτέλεση της Καραμπάκ. Ο Βαν Ντάελε δεν έχασε αυτήν την ευκαιρία, ευστόχησε από την λευκή βούλα και έδωσε απλόχερα την πρόκριση στην ομάδα του.   





www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0