Football Talk

Ίντερ - Πόρτο 1-0: Ο Ονάνα τα «έπιανε», ο Λουκάκου το έβαλε και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης (video)

Ίντερ - Πόρτο 1-0: Ο Ονάνα τα «έπιανε», ο Λουκάκου το έβαλε και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Ονάνα και τις αποκρούσεις του και σκόρερ τον Λουκάκου (86') η Ίντερ «έκαμψε» την αντίσταση της μαχητικής Πόρτο (22/02, 1-0) στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League.

Ο Ονάνα την κράτησε «ζωντανή» όταν χρειάστηκε. Ο Λουκάκου πέρασε αλλαγή στο ματς και έκανε και αυτός τη δουλειά του όταν χρειάστηκε (86'). Με το γκολ του Βέλγου η Ίντερ επικράτησε 1-0 (22/02) της αξιόμαχης Πόρτο στο Τζουσέπε Μεάτσα και πήρε ένα -μικρό αλλά σπουδαίο- προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 13', με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να βρίσκεται «ελεύθερος» μέσα στην περιοχή της Πόρτο, αλλά να αστοχεί απελπιστικά με το κεφάλι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Τσαλχάνογλου.

Η Πόρτο είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, όμως τη μια φορά που απείλησε στο πρώτο μέρος ήταν άκρως επικίνδυνη. Στο 37' οι παίκτες του Κονσεϊσάο συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Γκρούγιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Ονάνα απέκρουσε και στη συνέχεια η κεφαλιά του Γκαλένο σε κενή εστία έφυγε άουτ!

Στο 45+3' ο Μπαστόνι πήρε από κοντά την κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Ντιμάρκο αλλά ο Κόστα με μια απίθανη ενστικτώδη επέμβαση έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ, το οποίο δεν εκτελέστηκε καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η Ίντερ μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος και στο 52' το σουτ του Μπαρέλα (έπειτα από μακρινή μπαλιά του Σκρίνιαρ) πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ήρθε και η απάντηση. Ο Ταρεμί πλάσαρε τον Ονάνα μέσα από την περιοχή αλλά ο Καμερουνέζος έδιωξε.

Ο κίπερ της Ίντερ μας χάρισε μια επική φάση. Στο 57' πραγματοποίησε διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Ζαϊντού και Ταρεμί από πλεονεκτική θέση!


Φτάνοντας στο 78' ο Οτάβιο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσαλχάνογλου και άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπαρέλα σούταρε από μακριά χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ντιόγκο Κόστα.


Τελικά, ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε. Στο 86' ο Λουκάκου βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Δύο λεπτά μετά ο Βέλγος «άγγιξε» και το δεύτερο γκολ αλλά ο πορτιέρο των «Δράκων» είχε απάντηση στην κεφαλιά του υψηλόσωμου φορ. Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και η Ίντερ θα πάει με προβάδισμα στη ρεβάνς της Πορτογαλίας (14/3, 22:00).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ (81' Ντάμφρις),Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Ντιμάρκο (58' Γκόσενς), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μιχιταριάν (72' Μπρόζοβιτς), Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο (58' Λουκάκου).

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Μαρκάνο, Ζαϊντού, Ουρίμπε, Γκρούγιτς, Οτάβιο, Γκαλένο (51' λ.τ. Εβανίλσον), Πεπέ, Ταρεμί (83' Γουέντελ).

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0