Football Talk

Παναθηναϊκός: Το πιο πληθωρικό του βράδυ, με αρχηγική εμφάνιση Κουρμπέλη και… μετεξεταστέα διαιτησία!

Παναθηναϊκός: Το πιο πληθωρικό του βράδυ, με αρχηγική εμφάνιση Κουρμπέλη και… μετεξεταστέα διαιτησία!

Στην τρίτη του διαδοχική νίκη, μετά από την Λαμία και τον Άρη, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε επί του Βόλου στο πιο πληθωρικό του βράδυ μέσα στη σεζόν και πλέον νιώθει «πάνω» του, τον καλό πρώτο γύρο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το ηλιόλουστο Σαββατιάτικο παιχνίδι στη Λεωφόρο, είχε τις ιδανικές συνθήκες για να φέρει τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και να κάνει τον «παίκτη παραπάνω» με αντίπαλο τον Βόλο. Ο ρυθμός της αναμέτρησης κορυφώθηκε απότομα από τη σέντρα κιόλας, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει τις διαθέσεις του από το πρώτο λεπτό.

Μια αναμέτρηση που σε όποιον την παρακολούθησε, έδωσε να καταλάβει πως ο -καλός- Παναθηναϊκός, είναι εδώ έτοιμος για τα πλέι οφ, μετά από το ντεμαράζ της κανονικής διάρκειας. Στη Λεωφόρο οι «πράσινοι» στο πιο πληθωρικό τους βράδυ, ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με περισσότερες από 30 τελικές προς τη εστία. Μέχρι το πρώτο μισάωρο μάλιστα, οι μισές από αυτές είχαν πραγματοποιηθεί.

Το σφυροκόπημα εις βάρος των φιλοξενούμενων σε όλο το παιχνίδι, είχε αντίπαλο τον Κλέιμαν, ο οποίος ήταν καθοριστικός, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να μην μπορούν να κερδίσουν τον Ισραηλινό κίπερ εύκολα.

Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Φωτιάς, ήθελε με κάθε τρόπο να «κλέψει την παράσταση». Από το πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι, σε μια φάση με τον Μαντσίνι να σεντράρει και τον Εσκοβάλ να βρίσκει την μπάλα με το χέρι του. Προφανώς δεν είναι όλα τα χέρια παράβαση, αλλά στην προκειμένη φάση, ο αμυντικός του Βόλου έχει το χέρι του σε αφύσικη θέση και παρεμποδίζει την κίνηση της μπάλας. Την φάση δεν την είδε ο Φωτιάς, αλλά ούτε ο VAR, Σιδηρόπουλος.

Στο 40ο λεπτό είχαμε ακόμα μια φάση η οποία συζητήθηκε, με εμπλεκόμενο τον Παλάσιος, ο οποίος δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα εντός της περιοχής από τον Σι να τον γκρεμίζει από πίσω και τον Κλέιμαν να συμβάλει στην πτώση του Αργεντινού. Επαφή με την μπάλα έχει μόνο ο παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε ούτε σε αυτή τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο το πλάνο ήταν το ίδιο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μια ανάπτυξη του Παλάσιος από τα δεξιά στο 50’, ήταν η αφορμή για να μείνει με 10 παίκτες η ομάδα της Μαγνησίας. Ο Σι ήταν απρόσεκτος καθ’ όλη τη διάρκεια που αγωνίστηκε και θα μπορούσε να έχει αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο, αν διαιτητής και VAR είχαν λειτουργήσει σωστά στο 40’.

Οι συνεργασίες των παικτών του Παναθηναϊκού, έδιναν και έπαιρναν, αλλά το μοναδικό στοιχείο που υστερούσε το τριφύλλι, ήταν η αποτελεσματικότητα. Ο Κουρμπέλης όμως έβγαλε τα κάστανα από τη... φωτιά και έκανε το 1-0. Ο Έλληνας χαφ, ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο και δικαιώθηκε, αφού έψαχνε ένα γκολ, μετά από συνεχόμενες καλές εμφανίσεις. Μοναδικό μελανό του σημείο ήταν η κόκκινη κάρτα στην Τρίπολη, όπου από υπερβάλλοντα ζήλο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η εμφάνιση του με τον Βόλο όμως, ήταν η έννοια της «αρχηγικής».

Ο Σπόραρ, με εκτέλεση πέναλτι ολοκλήρωσε τη δουλειά για τους γηπεδούχους και το 2-0, αντί για 4, ήταν και το σκορ που επισφράγισε το τρίτο διαδοχικό τρίποντο για τους «πράσινους».

Πλέον, η προσοχή όλων στρέφεται στην επόμενη αγωνιστική και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πριν όμως, άπαντες περιμένουν το παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0