Football Talk

ΠΑΟΚ: Έχει τάσεις… αυτοκτονίας μακριά από την Τούμπα που του στερούν το -1! (video)

ΠΑΟΚ: Έχει τάσεις… αυτοκτονίας μακριά από την Τούμπα που του στερούν το -1! (video)

«Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση» λένε και όσο κλισέ και αν ακούγεται, αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό που συμβαίνει ενίοτε με τον φετινό ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Φινάλε ροντέο, σοκ, έμφραγμα και déjà vu «αυτοκτονίας», όπως και στην Τρίπολη. Έξι βαθμοί χαμένοι στα… δευτερόλεπτα που θα τον τοποθετούσαν στη 2η θέση, πλάι στην ΑΕΚ.

Σχετικά Άρθρα

«Το σημερινό παιχνίδι αντικατοπτρίζει τη σεζόν μας» είπε απλά, ρητά και περιεκτικά σε δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου λίγα λεπτά μετά τη λήξη του δραματικού φινάλε στην πρωτεύουσα του Μοριά. Ο ΠΑΟΚ παρότι βρισκόταν «αγκαλιά» με τη νίκη μέχρι το 90’, όμως έχασε τη… γη κάτω από τα πόδια του στις καθυστερήσεις και δεν κατάφερε να φύγει με ένα σημαντικό διπλό από την Τρίπολη. Δεν παίζεται ποδόσφαιρο όμως με το «αν» και οι Θεσσαλονικείς το έχουν βιώσει στο… πετσί τους τη φετινή χρονιά.

Θέλετε να το πείτε παθογένεια, αφέλεια, απειρία ή υπερβολική σιγουριά; Όπως και αν ονομαστεί και εξηγηθεί αυτό το φαινόμενο που πιάνει τους παίκτες του «δικεφάλου» εκτός έδρας και… αυτοκτονούν στο φινάλε το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και αυτό δείχνει -6 βαθμούς που είχε στο «τσεπάκι» και θα τοποθετούσαν τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση, σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

5805709.jpg

Το πάθημα του Ηρακλείου και της Λιβαδειάς που δεν έγινε μάθημα

Αυτό που συμβαίνει στον φετινό ΠΑΟΚ είναι πραγματικά ανεξήγητο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν κερδίσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (με περίπατο) μέσα στην έδρα τους, έχουν μείνει όρθιοι λίγα… βήματα πιο δίπλα στον συμπολίτη Άρη και παρόλα αυτά έχουν στραβοπατήσει στην περιφέρεια και μάλιστα στο τέλος.

Το πρώτο δείγμα ήρθε τον Σεπτέμβρη, στην Κρήτη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε μπει από νωρίς σε θέση οδηγού (0-1 με τον Νάρεϊ, 10’) και ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Θ. Βαρδινογιάννης». Παρόλα αυτά ένα… δικό του παιδί, ο Απόστολος Διαμαντής, σε «νεκρό χρόνο» με κεφαλιά του πήρε τη… μπουκιά από το στόμα.


Τρεις εβδομάδες αργότερα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, οι Θεσσαλονικείς έγιναν στο «ίδιο έργο θεατές». Η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε ξανά σε στατική φάση και στο 90+3 ο Μπελμόντ «έσβησε» το γκολ και πάλι του Νάρεϊ για το τελικό 1-1.Μάλιστα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε δεχτεί και άλλο τέρμα μετά τη συμπλήρωση του έξτρα χρόνου αν το μαρκάρισμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν εντός και όχι εκτός περιοχής.

Η Τρίπολη το απόγευμα της Δευτέρας και 13 του Φλεβάρη ήταν το νέο του ατόπημα και μάλιστα βαρύτερο από τα άλλα. Αυτό διότι ο ΠΑΟΚ είχε «μαξιλαράκι ασφαλείας» δύο τερμάτων και το… πέταξε στον κάδο των αχρήστων μέσα σε 4 λεπτά.

Οι 3 αυτές νίκες που έγιναν ισοπαλίες σε «νεκρό χρόνο» σημαίνουν πρακτικά 6 βαθμούς που κρατούσε σφιχτά και άφησε να του γλιστρήσουν. ‘Έξι βαθμούς στο… σακούλι που θα τον έθεταν αυτομάτως βασικό υποψήφιο για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο όπως φαίνεται περίτρανα, βιάζεται. Και «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει».

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0