Football Talk

Άρης - Παναθηναϊκός 1-2: Απόδραση... χρυσάφι με ανατροπή, Παλάσιος και MVP τον Μαντσίνι!

Άρης - Παναθηναϊκός 1-2: Απόδραση... χρυσάφι με ανατροπή, Παλάσιος και MVP τον Μαντσίνι!
Ο Παναθηναϊκός έφερε «τούμπα» το ματς κόντρα στον Άρη, επικράτησε με σκορ 2-1 (12/02) στο Κλεάνθης Βικελίδης και κατέγραψε τη δεύτερη σερί του νίκη στη Super League, για πρώτη φορά μετά τη διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Έφτασε κοντά σε μία νέα βαθμολογική απώλεια, αλλά ένα γκολ σκέτο... χρυσάφι από τον Σεμπάστιαν Παλάσιος, χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη (12/02, 2-1). Ένα τρίποντο μεγάλης βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής σημασίας, αφού κράτησε το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη θέση της Super League, στο +4 από την ΑΕΚ, που έχει παίξει, ωστόσο, δύο ματς λιγότερα.

Από την άλλη, του δίνει την ευκαιρία να χτίσει ένα νέο νικηφόρο σερί, μιας και για πρώτη φορά, από την επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων μετά το πέρας του Μουντιάλ, κατέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. MVP, ωστόσο, ήταν ένας άλλος Αργεντίνος: ο Ντάνιελ Μαντσίνι.

Στην επιστροφή του ως αντίπαλος στο Κλεάνθης Βικελίδης βρήκε δίχτυα, δεν πανηγύρισε το γκολ, αλλά το αφιέρωσε στη μνήμη του Άλκη Καμπανού, σχηματίζοντας το γράμμα «Α» με τα δάκτυλά του.

Ντεμπούτο για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο με τη φανέλα του Άρη, ενώ στις εξέδρες βρέθηκε και ο νέος τεχνικός διευθυντής των «κιτρίνων», Ρόμπερτ Παλικούτσα.


1ο ημίχρονο

Στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του ματς, ήρθε και το πρώτο γκολ! Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Οντουμπάτζο «πάτησε» περιοχή, σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία κοντράροντας πάνω στον Σάρλια και εν τέλει, κατέληξε στα δίχτυα του Μπρινιόλι, για το 1-0, με τη βοήθεια του δοκαριού.

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με τον Μαντσίνι στο 13', αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και είχε μία σπουδαία ευκαιρία με τον Καμαρά στο 27', ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η προσπάθεια του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού ήταν απλώς η προειδοποιητική βολή.

Στο 36ο λεπτό, ο Φώτης Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, ταλαιπώρησε την άμυνα του Άρη και «έσπασε» την μπάλα στον Μαντσίνι την κατάλληλη στιγμή, που προ κενής εστίας, δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1. Πέραν του υπέροχου γκολ, όμως, υπέροχη ήταν και η κίνησή του να σχηματίσει με τα δάκτυλά του το γράμμα «Α», για να αφιερώσει το γκολ στον δολοφονημένο Άλκη Καμπανό.

mancini-pao_1.jpg

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο 2ο μέρος. Το ματς ήταν ισορροπημένο, με τον Άρη να έχει μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού (60'), λίγο έλειψε να την μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο, αλλά το πλασέ του Πάλμα, μετά την εξαιρετική κάθετη του Νταρίντα, δεν στάθηκε αρκετό για να «νικηθεί» ο Μπρινιόλι, που απέκρουσε.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 82ο λεπτό, αλλά το τελείωμα του Παλάσιος, μετά την πάσα του Κουρμπέλη, δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Εν τέλει, ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός «διόρθωσε» την κατάσταση στο 86'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Παλάσιος σούταρε, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων, για να «διαμορφωθεί» το 2-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ο MVP

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος που «χάρισε» τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Η φάση του αγώνα

Η κίνηση του Ντάνιελ Μαντσίνι μετά το γκολ του στο 36ο λεπτό, που πανηγύρισε σχηματίζοντας το γράμμα «Α» με τα δάκτυλά του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ετέμπο (82' Γκρέι), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (83' Νταμπό), Πάλμα (70' Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (65' Ρουπ), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (80' Πούχατς), Σάρλια, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Τσέριν (63' Παλάσιος), Κουρμπέλης, Μπερνάρντ (80' Βέρμπιτς), Μαντσίνι (74' Κλέινχεϊσλερ), Ιωαννίδης (73' Σπόραρ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0