Football Talk

Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Πήγε για τα πολλά και έχασε τα λίγα

Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Πήγε για τα πολλά και έχασε τα λίγα

Η Θέλτα ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μπαλαΐδος με 0-1. Χρυσός σκόρερ ο νεοαποκτηθείς Ντεπάι ενώ η ομάδα του έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές από το 70ο λεπτό και την κόκκινη του Σάβιτς.

Άκρως σημαντική νίκη για την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 στην έδρα της Θέλτα για τη 21η αγωνιστική της La Liga. Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν να πάρουν το παιχνίδι αλλά προδόθηκαν από την αμυντική τους λειτουργία και στο τέλος έχασαν και τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Ατλέτικο βρίσκετε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και πολύ πιο χαμηλά παραμένει η Θέλτα στην 13η θέση με 23 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να διατηρήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να τους απειλήσει (αυτό αποδεικνύεται και από την μοιρασμένη κατοχή της μπάλας σε 49% για τους γηπεδούχους και 51% για τους φιλοξενούμενους). Εξαιτίας της νοοτροπίας αυτής οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν μετρημένες και κυρίως μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες. Πιο επικίνδυνη η Ατλέτικο αλλά χωρίς «να βγάζει μάτια».

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου οι «μαδριλένοι» βγήκαν με όρεξη από τα αποδυτήρια και απείλησαν την εστία του Βιγιάρ στο 48ο λεπτό. Ο Γιορέντε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής δίνει στον Μοράτα που ερχόταν με φόρα αλλά το σουτ του Ισπανού αποκρούει ο πορτιέρε της Θέλτα. Ο Καράσκο πήρε στην συνέχεια το ριμπάουντ αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιτ, επομένως το σουτ του θεωρήθηκε ως μη γινόμενο.

Η μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού ανήκει στην Θέλτα και συγκεκριμένα στον αρχηγό της Ιάγκο Άσπας. Στο 57ο λεπτό ο Γκαλάν «κουβαλάει» την μπάλα από την άμυνα και βγάζει τρομερή κάθετη στον Άσπας που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Όμπλακ και με σουτ επιχειρεί να τον νικήσει. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακα αλλοιώνει την πορεία της μπάλας που συνεχίζει όμως να έχει κατεύθυνση προς την εστία. Όμως δεν παρατάει την φάση και προλαβαίνει να αποσοβήσει τον κίνδυνο εκατοστά πριν περάσει (ολόκληρη) την γραμμή της εστίας.  

   Οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν στο 70ο λεπτό όταν και ο Σεφέροβιτς πήγε να βγει στην πλάτη της άμυνας της Ατλέτικο και ο Σάβιτς τον γκρέμισε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Το φάουλ πήγε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ο Άσπας αλλά η εκτέλεση του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.  

          Η Θέλτα μετά την κόκκινη πίεζε ασφυκτικά τους  φιλοξενούμενους κυνηγώντας να πάρει την νίκη χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.  

          Αυτό αντίθετος το κατάφερε η Ατλέτικο λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 89ο λεπτό. Ο Καράσκο σουτάρει μέσα από την περιοχή με την μπάλα να χτυπάει στα σώματα και να καταλήγει στα πόδια του Ντεπάι ο οποίος  έβαλε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της νέας του ομάδας.

           

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Θέλτα (Κ. Καρβαχάλ): Βιγιάρ, Μινγκέθα, Έιντου, Τάπια, Γκαλάν, Πέρεθ, Μπελτράν, Βέιγκα (Ρονρίγκεζ 86’), Ντε Λα Τόρε (Τσέρβι 86’), Άσπας, Λάρσεν (Σεφέροβιτς 63’)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Όμπλακ, Ρεϊνίλντο, Ερμόσο, Σάβιτς, Μολίνα, Μπάριος (Καράσκο 46΄), Κόκε, Ντε Πολ, Γιορέντε (Βίτσελ 66’), Μοράτα (Ντεπάι 61’), Γκριεζμάν (Κορέα 66’)

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsport.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0