Football Talk

Ο Ολυμπιακός στα «ουράνια» και η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό τελικό, μετά από 53 χρόνια! (video)

Ο Ολυμπιακός στα «ουράνια» και η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό τελικό, μετά από 53 χρόνια! (video)
Τι απίθανη σεζόν, τι «μαγική» πορεία, τι φοβερή ομάδα; Ο Ολυμπιακός «έλιωσε» την Άστον Βίλα στο Φάληρο και έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε ευρωπαϊκό τελικό!

Η εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό Europa Conference League δεν σταμάτησε ούτε επάνω στην Άστον Βίλα!

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το «εμπόδιο» της αγγλικής ομάδας και έγραψαν ιστορία, αφού προκρίθηκαν - για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου - σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, τόσο για την ομάδα από τον Πειραιά, όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα εκπροσωπείται από σύλλογο του σε ευρωπαϊκό τελικό, έπειτα από 53 χρόνια!


Ήταν 2 Ιουνίου του 1971, όταν ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τους «πράσινους» να γνωρίζουν, εν τέλει, την ήττα με 2-0 στο Wembley, έπειτα από μία συγκλονιστική πορεία.

Ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, την ώρα που στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί δύο φορές σε ημιτελικά (Κύπελλο Πρωταθλητριών 1985, Champions League 1996), ενώ η ΑΕΚ είχε φτάσει μία φορά ως την 4άδα του Κυπέλλου UEFA (1977).

Πλέον, μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού είναι να κατακτήσει το τρόπαιο, κάτι το οποίο θα επιχειρήσει να κάνει στις 29 Μαΐου, όταν και θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως και να έχει όμως, η σεζόν είναι ούτως ή άλλως ιστορική για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ξεκίνησαν το φετινό ευρωπαϊκό τους... ταξίδι από τα προκριματικά του Europa League, όπου βρήκαν απέναντι τους τη Γκενκ και εν συνεχεία την Τσουκαρίτσκι, για να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Εκεί, οι Πειραιώτες δεν κατόρθωσαν να προκριθούν στην επόμενη φάση, όμως τερμάτισαν στην 3η θέση και πήραν το «εισιτήριο» για τη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League, όπου και έγραψαν τη δική τους, ξεχωριστή ιστορία!

Μένει να φανεί, εάν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να φτάσει ως το τέλος της... διαδρομής και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μία ονειρική χρονιά, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο!  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0