Football Talk

Βόλος – Ατρόμητος 2-1: Νίκη πλέι-οφ με buzzer beater του Γκάγκι! (video)

Βόλος – Ατρόμητος 2-1: Νίκη πλέι-οφ με buzzer beater του Γκάγκι! (video)

Ο Βόλος πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ατρομήτου με 2-1 σκορ και πλέον κρατά σφιχτά το εισιτήριο για τα πλέι-οφ της Super League. Το γκολ της νίκης για τους «κυανέρυθρους» ήρθε στο 90+1’ από τον Γκάγκι και πανηγυρίστηκε έξαλλα!

Νίκη που του έδωσε… αέρα 10 βαθμών από την 7η θέση πέτυχε ο Βόλος με σκορ 2-1 επί του Ατρομήτου στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Παρότι το παιχνίδι στο ξεκίνημα δεν είχε «τρελό» ρυθμό, στο φινάλε εξελίχθηκε σε «θρίλερ», με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μοναδική ευκαιρία στο 87’ για ένα γκολ νίκης, αλλά τελικά αυτό να το πετυχαίνουν οι «κυανέρυθροι» στο 90+1’.

Έτσι, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου απέκτησε διαφορά 10 βαθμών από τον Ατρόμητο και φαίνεται πως κρατά «σφιχτά» το εισιτήριο για τα πλέι-οφ της Super League.

1ο ημίχρονο

Επιφυλακτικά προσέγγισαν οι ομάδες το παιχνίδι στο ξεκίνημα. Καμία από τις δύο δεν έδειξε διατεθειμένη να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ, με αποτέλεσμα οι φάσεις στο πρώτο μέρος να είναι λιγοστές.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ως την ανάπαυλα είχαν σημειωθεί μονάχα έξι σουτ, τρία από την κάθε ομάδα και μονάχα ένα εξ αυτών ήταν στην εστία. Αυτό συνέβη στο 36’ όταν ο Τσιρίνος μέσα από την περιοχή προσπάθησε να νικήσει το Γιαννιώτη, αλλά εκείνος μπλόκαρε την μπάλα.

Νωρίτερα στο 19’ ο Πιρές είχε απειλήσει την εστία του Ατρομήτου στην , όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Ενώ στο 30’ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να προηγηθούν από το πουθενά, όταν ο Άλχο στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα προς την εστία του Κλέιμαν. Ωστόσο, ο Γκάγκι ήτα εκεί για να απομακρύνει και σώσει το Βόλο.

2ο ημίχρονο

Τα γκολ που έλειψαν στο πρώτο μέρος, ήρθαν στο δεύτερο! Ο Βόλος ήταν εκείνος που ευτύχησε να προηγηθεί στο παιχνίδι, χωρίς βέβαια η φάση να… μυρίζει γκολ. Συγκεκριμένα, στο 56’ ο Λούνα βρήκε λίγο χώρο μερικά μέτρα έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη και με δυνατό σουτ, τον νίκησε για το 1-0!


Το γκολ αυτό «ξεκλείδωσε» τους γηπεδούχους οι οποίοι προσπάθησαν άμεσα να βρουν και δεύτερο. Στο 64’ Κούτσιας και Λούνα συνδυάστηκαν υπέροχα, αλλά ο Στρούγγης πρόλαβε και έκοψε το σουτ του πρώτου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέλετιτς αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Ο Κρις Κόουλμαν βλέποντας ότι η ομάδα του «πονούσε» μεσοεπιθετικά έκανε τρεις αλλαγές και η βελτίωση δεν άργησε να έρθει. Στο 72’ ο Κιάρτανσον δεν κατάφερε να βρει εστία σε σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 74’ ο Τζοβάρας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά όμως τα κατάφερε! Ο Έλληνας φορ του Ατρομήτου εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Κλέιμαν σε κεφαλιά του Ντε Μποκ και σκόραρε προ κενής εστίας για το 1-1 στο 76’.


Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το 1-1 και στο 87’ έχασαν μοναδική ευκαιρία για να πάρουν το «τρίποντο». Συγκεκριμένα, Ο Αγκιμπού Καμαρά με κάθετη που «έκοψε στα δύο» την άμυνα των γηπεδούχων, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ρομπάιγ. Εκείνος προσπάθησε να γυρίσει για τον Κιάρτανσον, αλλά η πάσα του ήταν πιο δυνατή από ό,τι έπρεπε και η μπάλα έφυγε άουτ!

Και αφού ο Ατρόμητος έχασε το… εύκολο, ο Βόλος έβαλε το… δύσκολο! Οι «κυανέρυθροι» έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Γκάγκι έφυγε στην κόντρα και αφού έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Τσιρίνος, σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή για να κάνει το 2-1 και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού στο 90+1’.


MVP

Πέτυχε το νικητήριο γκολ και μοίρασε την ασίστ στο πρώτο. Ο Γκάγκι δεν θα μπορούσε να μην είναι ο άνθρωπος του αγώνα για τον Βόλο.


Η φάση του αγώνα

Μπορεί το γκολ που ήρθε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού να έκρινε το αποτέλεσμα, ωστόσο η φάση του αγώνα είναι αναμφίβολα αυτή στο 87ο λεπτό, με τον Ρομπάιγ να σπαταλά το τετ-α-τετ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Σι, Γάγκι, Λούνα (66' Τσοκάνης), Πιρές (80' Καρτάλης), Τσιρίνος, Ντέλετιτς (89' Πίρινεν), Κούτσιας.

Ατρόμητος (Κ. Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Στρούγγης, Χατζησαΐας, Κεσχρίντα, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (67' Οικονομίδης), Κούεν (58' Καμαρά), Ρομπάιγ, Ροτάριου (67' Τζοβάρας), Τζαβίδας (67' Κιάρτανσον).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0