Football Talk

Η εκδίκαση για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: Από... βδομάδα η απόφαση!

Η εκδίκαση για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: Από... βδομάδα η απόφαση!
Μετά από μία... μαραθώνια διαδιακασία 4 ωρών, κόντρες, επιθέσεις, επιχειρημάτα και... γραμμές υπεράσπισης, τα σπουδαία για την τύχη του Ατρόμητος-ΑΕΚ θα ανακοινωθούν από βδομάδα. Την Παρασκευή (10/1) θα κατατεθούν τα υπομνήματα.
Σχετικά Άρθρα
Η πολύκροτη υπόθεση με τα... κοντά δοκάρια που μας έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι, καλά κρατεί και στις δικαστικές αίθουσες. Λίγες μέρες λοιπόν μετά την αναβολή του αγώνα του Ατρομήτου με την ΑΕΚ στο γήπεδο του Περιστερίου λόγω ένστασης της «Ένωσης» για υψομετρική διαφορά στα δοκάρια, το μερημέρι της Πέμπτης (9/2) ήταν η ακροαματική διακδικασία. Έπειτα λοιπόν από «μαραθώνιο» σχεδόν 4 ωρών, όπου η κάθε πλευρά κατέθεσε τα επιχειρηματά της, η απόφαση πήρε αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα.Την Παρασκευή (10/2) θα κατατεθούν τα υπομνήματα των ομάδων.

Η θέση της ΑΕΚ

Aπό την πλευρά της ΑΕΚ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της, Αλέξη Αλεξίου και τη δικηγόρο κα. Έλλη Ρίζου τα επιχειρήματα ήταν σαφή και ξεκάθαρα.

Αλέξης Αλεξίου: «Για εμάς είναι ξεκάθαρη υπόθεση, ο Ατρόμητος έχει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση του γηπέδου, δεν συντρέχει κανένα πταίσμα, ούτε δόλια συμπεριφορά του διαιτητή. Δεν έχετε τη δυνατότητα κύριε πρόεδρε, να προσπεράσετε την αξιολόγηση του διαιτητή, την διαπιστωμένη αντικανονικότητα και το μόνο που μένει είναι να διαπιστώσετε αν ο Ατρόμητος, ή η ΑΕΚ ήταν υπεύθυνος για την αντικανονικότητα του αγωνιστικού χώρου».


Ελλη Ρίζου: «Η εφαρμογη του άρθρου 21, 3ιδ του ΚΑΠ ειναι υποχρεωτική γιατί για την κατάσταση του γηπέδου είναι υπαίτια η γηπεδούχος ομάδα. Ζητούμε όσα προβλέπει ο νόμος και να θεωρηθούν ως ορθά και σωστά όσα έγραψε ο Μανούχος στο φύλλο αγώνα για τα οποία δεν μπορεί να γίνει ανταπόδειξη».

 

Η θέση του Ατρόμητου

Ο Ατρόμητος εκπροσωπήθηκε από τον Αλέξη Κούγια και τον Αργύρη Λίβα. Αξιοσημείωτο αποτελεί πως ο Κούγιας είπε πως θα κατατεθούν μηνύσεις εναντίον τόσο του διαιτητή Μανούχου όσο και του Γιάννη Παπαδόπουλου!

Ο Ατρόμητος στάθηκε κυρίως σε δύο σημεία: 1) στην «αντικανονικότητα» του μέσου με το οποίο έγιναν οι μετρήσεις (μεζούρα), καθώς και στην... αοριστία του φύλλου αγώνα, λέγοντας πως δεν έχει καταγραφεί από τονρέφερι Μανούχο ούτε καν η εστία που ήταν κοντύτερη από την άλλη.

Χαρακτηριστικές οι ακόλουθες ατάκες:

Αλέξης Κούγιας: «Το γήπεδο ελέγχθηκε από τον παρατηρητή αγώνα τριάντα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και βρέθηκε κανονικό. Ο διαιτητής του αγώνα λανθασμένα και με δόλο και σε συνεργασία με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, που ήταν στο γήπεδο, όπως δείχνουν και τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες, εκτέλεσε ένα σχέδιο το οποίο είχε πριν τον αγώνα. Βρέθηκε ξαφνικά με μια κορδέλα, με μεζούρα στη μέση που του την παρέδωσε η αστυνομία. Πώς συνέβη αυτό; Δεν έχουν οι αστυνομικοί στα χέρια τους μεζούρες. Μόνο σε τροχαία. Ενήργησε σαν υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι σαν αντικειμενικός και δεν ελέγχθηκε και ποτέ η κορδέλα - μεζούρα. Η οποία και δίνει λανθασμένα αποτελέσματα καθώς αν είναι ζαρωμένη μπορεί να φέρει αποκλίσεις».

«Με την ίδια μεζούρα, ενώ στην πρώτη μέτρηση βρήκε απόκλιση 5 και 3 εκατοστάμ, στην επόμενη βρήκε 1.5 και 2 εκατοστά. Δεν αναφέρει ποιο σημείο μέτρησε. Θα κάνουμε μήνυση και στον Παπαδόπουλο και στον Μανούχο γιατί πραγματικά έκαναν παράνομη πράξη.

Ο δόλος του συγκεκριμένου διαιτητή προκύπτει από το γεγονός πως είναι αδιανόητο να μην γνωρίζει πως έπρεπε να χρησιμοποιήσει λέιζερ και πως επειδή πρόκειται για φυσικό χορτάρι έπρεπε να μετρήσει κάτω από το χορτάρι.

Επίσης ο δόλος προκύπτει κι από το γεγονός πως ο διαιτητής σαν... φιλιπινέζα έπαιρνε εντολές από τον Γιάννη Παπαδόπουλο που του έλεγε τελείωνε. Έχει προκύψει πουθενά ότι έκανε αυτό που πρέπει; Δεν μπορούσε να τηλεφωνήσει στην ΕΠΟ και να ρωτήσει «πως να μετρήσω;». Ο συγκεκριμένος είναι διεθνής και γνώριζε. Γι' αυτό μιλάμε για ξεκάθαρο δόλο και γι' αυτό θα μηνυθεί».

Για να δεχτούμε πως υπάρχει αυτή η πραγματικότητα πρέπει να δεχτούμε τα μέσα. Ποιο μέσο; Τη μεζούρα; Πού είναι αυτή; Επίσης ποιο τέρμα; Δεν έχει γράψει. Επί του πονηρού το έκανε και αυτό. Σε ποια εστία έπρεπε να διορθώσει 3 και 5 πόντους και σε ποια 2. Στη συνέχεια τίνος τέρματος οι διαστάσεις είναι ορθές και πρέπει να το αφήσει έτσι ο Ατρόμητος. Το ζητούμενο είναι πως ο διαιτητής έχει δικαίωμα να κρίνει αλλά μπορεί ποτέ κανείς να ξεπεράσει τον τρόπο που κρίνει; Όχι. Η FIFA λέει λέιζερ ή ράβδος».

Η εκπροσώπηση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Στο ίδιο μήκος κύματος με την υπερασπιστική γραμμή του Ατρομήτου κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι Παναθηναϊκού (Λεωνίδας Μπουτσικάρης) και Ολυμπιακού (Βασίλης Δημακόπουλος), εστιάζοντας κυρίως στη... μεζούρα και στο αν είναι αξιόπιστο μέσο μέτρησης.

Βασίλης Δημακόπουλος: «Αν το αποδεικτικό μέσο είναι μη νόμιμο, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Ετσι θα γινόταν στα ποινικά δικαστήρια. Ο αδόκιμος τρόπος που υιοθέτησε ο διαιτητής για να μετρήσει δεν αποδίδει ασφαλή αποτελέσματα. Το αποδεικτικό μέσο δεν είναι σωστό. Η απόφαση του διαιτητή να μη γίνει ο αγώνας είναι εσφαλμένη και πρέπει να διατάξετε τη διεξαγωγή του».

Λεωνίδας Μπουτσικάρης: «Καλείστε να αξιολογήσετε μια μέτρηση, αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να είναι έγκυρη. Δεν ανοίγουμε απλά τον ασκό του Αιόλου αλλά μια Κερκόπορτα. Φαντάζεστε αυτό που έγινε στο Περιστέρι να γίνει σε Λεωφόρο, Τούμπα και OPAP ARENA

Θα δούμε προβοκάτσιες που θα αγγίξουν μυθικά πράγματα. Θα κρίνεται ένας αγώνας επειδή ένας υπάλληλος έκανε λάθος τρεις πόντους στο να κρατήσει μια γραμμή. Θα καθορίσει το πρωτάθλημα μας όχι ο Αραούχο, ο Σπόραρ και ο Χάμες αλλά ένας υπάλληλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός...».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0