Football Talk

Λαμία – ΠΑΟΚ: Το Κύπελλο τους… πάει, αλλά η παράδοση είναι μονάχα «ασπρόμαυρη» (video)

Λαμία – ΠΑΟΚ: Το Κύπελλο τους… πάει, αλλά η παράδοση είναι μονάχα «ασπρόμαυρη» (video)

Μονίμως «παρών» στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει το σερί του, έχοντας ως σύμμαχο και την παράδοση απέναντι στη Λαμία. Μία ομάδα που όσο κι αν φαίνεται «Σταχτοπούτα», σε καμία περίπτωση δεν είναι… πρωτάρα στα ημιτελικά του θεσμού, ωστόσο ποτέ δεν έχει καταφέρει το «κάτι παραπάνω».

Σχετικά Άρθρα

Δύο από τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν μόνιμη παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, η Λαμία και ο ΠΑΟΚ, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με έπαθλο το ένα από τα εισιτήρια για τον τελικό του θεσμού.

Με μία πρώτη ματιά στο ζευγάρι, φαίνεται πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Ο ΠΑΟΚ είναι αναμφίβολα η πιο επιτυχημένη ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, αφού έχει μόνιμη παρουσία στους τελικούς. Συγκεκριμένα, έχει φτάσει ως εκεί στις πέντε από τις έξι πιο πρόσφατες διοργανώσεις, ενώ έχει κατακτήσει τις τέσσερις εξ αυτών. Αυτό το σερί θέλει να συνεχίσει και φέτος.

Στο δρόμο του πριν τον τελικό, η Λαμία, η οποία όσο κι αν φαντάζει η «Σταχτοπούτα» της τετράδας, σε καμία περίπτωση δεν είναι πρωτάρα σε αυτή τη φάση του θεσμού. Η ομάδα της Φθιώτιδας δίνει το «παρών» στα ημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία της, αλλά και για 3η τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Σε καμία από αυτές βέβαια δεν κατόρθωσε να φτάσει ως τον τελικό.

Αν το πράξει αυτό φέτος, σαφώς θα γράψει ιστορία. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει τον… εαυτό της. Κι αυτό γιατί ουδέποτε στα χρονικά δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει σημειώσει σε 17 συναντήσεις με τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι μία -και μοναδική- ισοπαλία! Ναι, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει 16 νίκες, τις 11 σε επίπεδο πρωταθλήματος, ενώ τις υπόλοιπες πέντε στο Κύπελλο Ελλάδας.

Μάλιστα η πρώτη συνάντησή τους ήταν στα ημιτελικά του θεσμού, το 1985, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το «επιβλητικό» 9-1 στην έδρα της Λαμίας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε εύρος εκτός έδρας νίκη του έως και σήμερα. Όσον αφορά τις αναμετρήσεις τους τη σεζόν που διανύουμε, ήδη ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει επισκεφθεί το ΔΑΚ Λαμίας για τη Super League, όπου και επικράτησε με σκορ 3-0. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Τούμπα, με ένα γκολ του Κούρτιτς να κρίνει εκείνο το παιχνίδι (1-0). 


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0