Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: Για το απόλυτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Ρεάλ Μαδρίτης: Για το απόλυτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιχειρήσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους, να προσθέσει άλλο ένα τρόπαιο στην συλλογή της.
Σχετικά Άρθρα

Ρεάλ Μαδρίτης και τίτλοι πάνε μαζί, η «βασίλισσα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (8/2) την αιγυπτιακή Αλ Αχλί για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Ως πολυνίκης του θεσμού δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του τροπαίου, πανηγυρίζοντας το 5ο της τρόπαιο ως παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο θεσμός αυτός είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την Ρεάλ να ανακάμψει αγωνίστηκα και να επανέλθει στην «κανονικότητα» μετά από τις μέτριες εμφανίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα όπου έχει μείνει πίσω στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα με την μεγάλη της αντίπαλο να έχει δημιουργήσει διαφορά οκτώ βαθμών από την κορυφή.

Η Ρεάλ είναι το ακλόνητο φαβορί, όπως σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό. Η διαφορά ποιότητας αλλά και μπάτζετ σε σχέση με τις ομάδες από τις υπόλοιπες ηπείρους είναι τεράστια και δεν είναι τυχαίο πως από το 2000 που δημιουργήθηκε η διοργάνωση 14 από τις 19 πρώτες θέσεις πήγαν σε ομάδες που ήταν κάτοχοι του Champions League (εξαιρούνται οι σεζόν 2001 – 2004 όπου η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε).

Τα τελευταία χρόνια οι Μαδριλένοι έχουν κατακτήσει 4 Champions League και ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2014, 2016, 2017, 2018), έχοντας το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας στην διοργάνωση. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως είναι πως έχει 100% επιτυχία σε όλα τα παιχνίδια, αφού μετράει μόνο νίκες σε συνολικά 8 αναμετρήσεις (ημιτελικοί και τελικοί), σκοράροντας συνολικά 22 γκολ και έχοντας δεχθεί μόλις πέντε. Μπορεί το μίνι τουρνουά αυτό να μην έχει την αίγλη των προηγούμενων ετών αλλά παραμένει μια διεθνής διοργάνωση που δίνει έναν τίτλο.

Παρόλα αυτά, η «βασίλισσα» στοχεύει σε άλλο ένα τίτλο που θα προσθέσει στην πλούσια τροπαιοθήκη της και θα της δώσει την κατάλληλη ώθηση τόσο για τις εγχώριες διοργανώσεις (μην ξεχνάμε στα ημιτελικά του Copa Del Rey αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα), όσο και για το Champions League όπου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λίβερπουλ.   

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0