Football Talk

ΑΕΚ: Απ’ το Περιστέρι θέλει να στείλει μήνυμα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό…

ΑΕΚ: Απ’ το Περιστέρι θέλει να στείλει μήνυμα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό…

Η ΑΕΚ το απόγευμα – καιρού επιτρέποντος – δίνει ένα δύσκολο, όσο και κομβικό ματς κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι (17:30 – NOVASPORTSPRIME)

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ «πάτησε» για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας την προηγούμενη αγωνιστική και φυσικά στόχος και επιθυμία της είναι να παραμείνει εκεί ως το τέλος... Για να συμβεί αυτό επιβάλλεται να περνάει σημαντικά εμπόδια που θα βρει στο δρόμο της. Ένα απ’ αυτά είναι το σημερινό στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Ήδη το παιχνίδι έχει γίνει… ιδιαίτερο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που άρχισαν να επικρατούν στην Αττική. Από εκεί και πέρα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει ότι ο σημερινός της αντίπαλος της είχε βάλει δύσκολα στη Φιλαδέλφεια στον πρώτο γύρο (η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 με γκολ – πέναλτι στις καθυστερήσεις), ενώ στο Περιστέρι έχουν αφήσει φέτος βαθμούς τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ γνωρίζει πως με νίκη σήμερα επί του Ατρομήτου θα στείλει μήνυμα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ότι είναι μεγάλο φαβορί για τον τίτλο… Θα τους φορτώσει ακόμη περισσότερη πίεση, καθώς και οι τρεις αντίπαλοί της περιμένουν να γκελάρει. Θεωρείται κομβικός ο σημερινός της αγώνας καθώς το βράδυ έχουμε και το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, όπερ σημαίνει πως η ΑΕΚ παίρνοντας εκείνη τους τρεις βαθμούς το απόγευμα θα δει ήρεμη το ματς της Τούμπας.

Για να πάρει η ΑΕΚ το διπλό στον Ατρόμητο καλείται να κάνει σούπερ ματς. Να βγάλει πίεση και ένταση στο παιχνίδι της, να περιορίσει τα αμυντικά λάθη και να δείξει σαφώς αποτελεσματικότητα μπροστά. Δεδομένα η ΑΕΚ επιβάλλεται να μην έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα στη ροή της παιχνιδιού της, όπως παρουσιάζει στους τελευταίους αγώνες της.

Ο Αλμέιδα και σε αυτό το παιχνίδι δεν θα υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Φερνάντες και Μοχαμάντι. Εκτός αυτών δεν έχει άλλες απουσίες. Είναι πιθανό, μάλιστα, να δούμε κάποιες αλλαγές στην 11άδα. Στο τέρμα θα είναι ο Αθανασιάδης και στην άμυνα οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και ένας εκ των Σιντιμπέ ή Χατζισαφί, για αριστερό μπακ. Στο κέντρο τώρα είναι πιθανό το σενάριο να παίξει «6άρι» ο Γιόνσον ή ο Σιμάνσκι, με τον Πινέδα να επιστρέφει στον άξονα. Σε αυτή την περίπτωση ο Γκατσίνοβιτς θα πάρει φανέλα βασικού ξεκινώντας ως αριστερό εξτρέμ. Υπάρχει και η σκέψη να δούμε πάλι το δίδυμο Γιόνσον – Σιμάνσκι στο κέντρο και τον Πινέδα να πηγαίνει αριστερά. Από εκεί και πέρα οι άλλες τρεις θέσεις έχουν «κλειδώσει» με τον Άμραμπατ δεξιά και μπροστά το δίδυμο Αραούχο – Λιβάι Γκαρσία.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0