Football Talk

Ο Άλκης Καμπανός μας δείχνει τον δρόμο του σεβασμού, του αυτονόητου και αδιαπραγμάτευτου

Ο Άλκης Καμπανός μας δείχνει τον δρόμο του σεβασμού, του αυτονόητου και αδιαπραγμάτευτου
Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του και ο Άλκης Καμπανός μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για μια κοινωνία που θα γνωρίζει πως η θέση σου είναι αυτή που αφήνει χώρο και στους άλλους, που ανθίζεις χωρίς κανένα μα κανένα αστερίσκο.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι πάντα οι άνθρωποι. Οι κοινωνίες και πώς αυτές διαμορφώνονται, είτε εξαιτίας των χρημάτων, είτε εξαιτίας των πεποιθήσεων των ανθρώπων που στη συνέχεια διαμορφώνουν και τις επαγγελματικές, οικογενειακές, αθλητικές και φιλικές σχέσεις.  Ζώντας σε μια κοινωνία με όλες τις γνωστές παθογένειες, συνειδητοποιείς πως οι ρίζες του προβλήματος είναι πολύ βαθύτερες και τις συναντάμε καθημερινά σε όλα τα επίπεδα.

Η παιδεία, οι εμπειρίες και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο είναι αυτές οι αξίες που θα μπορέσουν έστω και σε ένα βαθμό να σε κάνουν να κατανοήσεις τον συνάνθρωπό σου, ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, πολιτικών πεποιθήσεων και αθλητικών προτιμήσεων. Η παρατήρηση άλλων πολιτισμών, άλλων τρόπων σκέψεων θα συμβάλει σε μια νέα κοινωνία με σεβασμό απέναντι σε όλους. Σε μια κοινωνία που θα μάθει να ακούει, να διεκδικεί, αλλά και παράλληλα να ξέρει τα όριά της. Μια κοινωνία που θα γνωρίζει πως η θέση σου είναι αυτή που αφήνει χώρο και στους άλλους, που μπορείς να ανθίσεις χωρίς εις βάρος του δίπλα σου, όπου θα τιμάς τον άνθρωπο, ισότιμα, χωρίς αστερίσκους.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ανεκτικότητα για όλη αυτή την πανανθρώπινη σύνθεση και η απρόκλητη δολοφονία του Άλκη φανέρωσε για άλλη μια φορά τις παθογένειες της. Πολλοί λένε γιατί στεκόμαστε στον Άλκη και τον αδόκητο χαμό του. Οι κανονικοί άνθρωποι έχουν εύρος συναισθηματικής νοημοσύνης που μπορούν να στεναχωριούνται για πάνω από ένα ζήτημα, ταυτόχρονα. Καλώς ή κακώς ταυτιζόμαστε και αγαπάμε ανθρώπους που δεν τους έχουμε γνωρίσει στην ζωή μας γιατί κάποτε μας πρόσφεραν και μας χάρισαν ένα απίστευτο συναίσθημα, μια ανάμνηση που θα την κουβαλάμε για το υπόλοιπο της ζωής μας. Η θετική επίδραση που έχει ένας άνθρωπος κάνει πιο δυνατό τον πόνο της απώλειας.

Και ο Άλκης για όλους μας θα αποτελεί πλέον ένα σύμβολο αιώνιας αποδοχής του άλλου, και η αφορμή ώστε επιτέλους αυτή η κοινωνία αντιθέσεων να βγει από τον μεσαίωνα και να συμβάλει σε εκείνη την εγκεφαλική και συναισθηματική μεταμόρφωση όλων μας όπου ο διάλογος θα επικρατήσει της σύγκρουσης, όπου η χαρά θα ξεπερνά τον πόνο και την θλίψη, αλλά κυρίως όπου θα υπάρχει σεβασμός, αυτονόητος και αδιαπραγμάτευτος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0