Football Talk

Κόκε και Μουνιαΐν 400αρισαν στη La Liga και βρίσκονται στα «χνάρια» των Ραούλ, Μέσι και… Μίτσελ! (video)

Κόκε και Μουνιαΐν 400αρισαν στη La Liga και βρίσκονται στα «χνάρια» των Ραούλ, Μέσι και… Μίτσελ! (video)

Ιδιαίτερη ήταν η 19η αγωνιστική για τον Ίκερ Μουνιαΐν και τον Κόκε, καθώς αμφότεροι συμπλήρωσαν 400 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα! Όλες μάλιστα με την ίδια ομάδα, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα. Ένα επίτευγμα που έχουν καταφέρει σπουδαίοι παίκτες όπως ο Ραούλ, ο Λιονέλ Μέσι, αλλά και ο Μίτσελ!

Η επίτευξη 400 συμμετοχών στο πρωτάθλημα που αγωνίζεσαι είναι αδιαμφησβήτητα ιδιαίτερο κατόρθωμα. Όταν δε, τις πραγματοποιείς όλες με μία ομάδα, αυτό το καθιστά ακόμα πιο ξεχωριστό! Έτσι, η 19η αγωνιστική της La Liga σίγουρα θα «χαραχθεί» στις μνήμες των Ίκερ Μουνιαΐν και Κόκε, καθώς αμφότεροι έφτασαν στον συγκεκριμένο αριθμό-ορόσημο, φορώντας αποκλειστικά τις φανέλες των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα.

Το συγκεκριμένο γεγονός βέβαια δεν είναι σπάνιο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που αποδείχθηκαν… πιστοί στην πρώτη τους «αγάπη» στη χώρα και κατέγραψαν εκατοντάδες παιχνίδια με αυτήν.

Πρώτος στη σχετική λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον θρυλικό επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, τον μεγάλο Ραούλ! Ο εμβληματικός αρχηγός της «βασίλισσας» έπαιξε σε 550 παιχνίδια πρωταθλήματος, βρίσκοντας δίχτυα σε 228 περιπτώσεις, ενώ κατέκτησε και έξι πρωταθλήματα σε 18 σεζόν.



Στους «μερένχες» ανήκει και η δεύτερη θέση σε αυτήν την κατηγορία, με τον Μανόλο Σαντσίς να ακολουθεί με 523 συμμετοχές και 8 κατακτήσεις σε 18 χρόνια, ενώ στην τρίτη βρίσκεται ο προσφάτως παγκόσμιος πρωταθλητής Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός παρέμεινε για 21 χρόνια στην Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε σε 520 αγώνες πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 474 γκολ, ενώ έφτασε και δέκα φορές στην κορυφή της La Liga.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Ίκερ Κασίγιας, με 510 συμμετοχές για τη Ρεάλ Μαδρίτης (5 πρωταθλήματα σε 19 σεζόν) και ο Τσάβι, που φόρεσε τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» 505 φορές (8 πρωταθλήματα σε 20 σεζόν).

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς, που φυσικά αγωνίζεται ακόμα με την Μπαρτσελόνα, ακολουθεί στην έκτη θέση, έχοντας μέχρι στιγμής καταγράψει 467 συμμετοχές. Σαντιγιάνα (461 παιχνίδια, Ρεάλ Μαδρίτης), Αλμπέρτο Γκορίθ (461, Ρεάλ Σοσιεδάδ), Χον Άντονι Λαρανιάγα (460, Ρεάλ Σοσιεδάδ) και Χεσούς Νάβας (456, Σεβίλλη) αποτελούν τους ποδοσφαιριστές που ολοκληρώνουν τις πρώτες δέκα θέσεις της λίστας.

Από τους υπόλοιπους παίκτες που έχουν περισσότερες από 400 συμμετοχές στη La Liga αποκλειστικά με έναν σύλλογο, ο μοναδικός που συνεχίζει να αγωνίζεται, πέρα από τους Μουνιαΐν και Κόκε, είναι ο Καρίμ Μπενζεμά με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος στράικερ μετρά μέχρι στιγμής 426 παρουσίες στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της «βασίλισσας», έχοντας σημειώσει 228 τέρματα.



Αξίζει να αναφερθεί ότι πολύ σύντομα, οι αρχηγοί των Βάσκων και των «ροχιμπλάνκος» πρόκειται να ξεπεράσουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονθάλεθ, που έφτασε με τη Ρεάλ Μαδρίτης τα 404 παιχνίδια πρωταθλήματος!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0