Football Talk

Ολυμπιακός: Μίτσελ έχουμε πρόβλημα… στο Β’ ημίχρονο! (video)

Ολυμπιακός: Μίτσελ έχουμε πρόβλημα… στο Β’ ημίχρονο! (video)

Τα γκολ που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο των αναμετρήσεών του στη φετινή Super League του έχουν στερήσει πολλούς βαθμούς. Ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε και στο ματς του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει έναν… πονοκέφαλο που δε λέει να τον αφήσει ήσυχο. Ποιος είναι αυτός; Το γεγονός πως όταν δέχεται τέρμα στο δεύτερο μέρος, δεν μπορεί να βρει απάντηση. Γκολ τα οποία του έχουν στερήσει υπερπολύτιμους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς του Περιστερίου απέναντι στον Ατρόμητο (22/1, 1-1).

Ο Μίτσελ από όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε έναν βασικό στόχο. Να συμμαζέψει όσο γίνεται τα αποδυτήρια και να δώσει αγωνιστικό πλάνο στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι σε έναν βαθμό τα κατάφερε. Παρ’ όλα αυτά, το ζήτημα που αφορά στα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου καλά κρατεί και ταλανίζει τον Ολυμπιακό από την αρχή της σεζόν. Δεν ήταν λίγες οι φορές, άλλωστε, που ένα… buzzer-beater τον «πλήγωσε» στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Στο πρωτάθλημα η αρχή έγινε στο ματς με τον Ιωνικό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μπορεί οι Πειραιώτες να πήραν τότε εύκολα τη νίκη με 3-1, ωστόσο μάλλον η συγκεκριμένη αναμέτρηση και το γκολ του Μεντόσα στο 49’, αποτέλεσε την προειδοποιητική «βολή». Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν η πρώτη αλλά και η τελευταία φορά στη φετινή Super League που ένα γκολ στο δεύτερο 45λεπτο δεν τους κόστισε βαθμούς!

Την 5η αγωνιστική ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το γκολ του Μασούρα κρατούσε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού έως και το 75ο λεπτό, όταν και επήλθε πλήρης κατάρρευση. Δεχόμενος δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά από τον Μαντσίνι (76’) και τον Πάλμα (80’), γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, ένα αποτέλεσμα που έφερε την άμεση αντικατάσταση του Κάρλος Κορμπεράν από τον Μίτσελ Γκονθάλεθ.

Ούτε ο Ισπανός, όμως, μπόρεσε να «ανατρέψει» τη συγκεκριμένη κατάσταση. Στην 8η αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ στο φαληρικό γήπεδο και για άλλη μία φορά «πληγώθηκαν» στην επανάληψη και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο ματς. Ο Νάρεϊ ήταν τότε αυτός που είχε βρει δίχτυα, γράφοντας το 1-2 στο 56’, με τον «δικέφαλο του βορρά» να φεύγει στο τέλος με ένα μεγάλο «διπλό».

Ύστερα από δύο σερί νίκες απέναντι σε Παναιτωλικό και Λαμία, όπου διατήρησε μάλιστα ανέπαφη την εστία της, η ομάδα του Μίτσελ πήγε στη «Λεωφόρο» για το ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Το τέρμα του Μπιέλ στο 84’ έδειχνε να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα, όμως και πάλι ένα γκολ στις καθυστερήσεις, χάρις σε πέναλτι του Σπόραρ, θα του στερούσε τη νίκη.

Φτάνουμε πια στον δεύτερο γύρο και στην επανέναρξη του πρωταθλήματος έπειτα από τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ. Εκτός έδρας αποστολή στα Γιάννενα και με τον Κώστα Φορτούνη να ξεκινάει «ζεστός», βρίσκοντας δύο φορές δίχτυα στο πρώτο μέρος, όλα δείχνουν να έχουν καθοριστεί. Η παθογένεια των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Παμλίδης (64’) και Λιάσος (76’) βρίσκουν απάντηση και το τελικό 2-2 στερεί άλλους δύο βαθμούς από την ομάδα του Πειραιά.

Η τελευταία στάση λαμβάνει χώρα στο Περιστέρι. Ο Μπακαμπού κάνει το 0-1 εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (54'), αλλά ο Ατρόμητος δεν αργεί να ισοφαρίσει. Δέκα λεπτά αργότερα ο Φριτζόνσον θα γράψει το 1-1, με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει στη συνέχεια να αποκτήσει και πάλι το προβάδισμα.

Σε έξι αναμετρήσεις, λοιπόν, οι Πειραιώτες έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται στο δεύτερο 45λεπτο και μόλις σε μία από αυτές έχουν καταφέρει να «γευτούν» τη χαρά της νίκης. Αποτέλεσμα; Να βρίσκονται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ και σε απόσταση έξι πόντων από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. Ένα πρόβλημα που αδιαμφισβήτητα χρήζει άμεσης επίλυσης από τον 59χρονο τεχνικό, εάν ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0