Football Talk

Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Ζωντανή η «βασίλισσα» σε ένα βράδυ που ο Μπενζεμά έγινε... μύθος! (video)

Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Ζωντανή η «βασίλισσα» σε ένα βράδυ που ο Μπενζεμά έγινε... μύθος! (video)
Ένα πολύ σημαντικό διπλό σε μία δύσκολη έδρα πήρε η Ρέαλ Μαδρίτης (0-2), η οποία με τα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και του Τόνι Κροος στο φινάλε, έκαμψε την αντίσταση της Αθλέτικ Μπιλμπάο και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου (-3 από Μπάρτσα). Ανέβηκε στη δεύτερη θέση των σκόρερ στη La Liga με τη φανελα της «βασίλισσας» ο Γάλλος (280 γκολ).
Πολύ σκληρή για να... πεθάνει από τώρα και να παραδώσει το στέμμα της η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μπορεί να πιέστηκε αρκετά στο Σαν Μαμές, ειδικά στο τέλος, όμως κατάφερε και έφυγε με ένα σημαντικό τρίποντο. Ιστορική βραδιά για τον «χρυσό» σκόρερ, Καρίμ Μπενζεμά,  ο οποίος έπιασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της «βασίλισσας» στη La Liga, τον σπουδαίο Ραούλ. Επανήλθε ξανά η διαφορά στους 3 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, εκτός ευρωπαϊκού εισιτηρίου η Μπιλμπάο.
Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν στο 7' με τον Μπενζεμά να αστοχεί από κοντά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Παρέδες να απειλήσει, ωστόσο η κεφαλιά του, στάμάτησε στον Κουρτουά. Στο 17' 'ηταν σειρά του Ινιάκι Ουίλιαμς να σουτάρει και να ψάξει το 1-0, όμως όταν δεν κατάφερε εκείνος το έκανε πέντε λεπτά αργότερα ο Καρίμ.
Ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» με πολύ όμορφο γυριστό εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ασένσιο και έβαλε μπροστά τους Μαδριλένους. Ταυτόχρονα με το τέρμα του αυτό ξεπέρασε τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο και έπιασε τον Ραούλ στα 228 γκολ στην La Liga.
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασαν ευκαιρίες, πίεσαν, έστειλαν στο 77' τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά (Ουίλιαμς), γκολ το οποίο όμως δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Και αφου δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσια, ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε ξανά με τον Τόνι Κροος να κλειδώσει στο 90' τη νίκη για τους «μερένγκες» με όμορφο τελειώμα από το ύψος της περιοχής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 20/1
Μαγιόρκα
-Θέλτα 1-0
(59' Ροντρίγκεθ)

Σάββατο, 21/1
Βαγιεκάνο-Σοσιεδάδ 0-2
(15' Σέρλοθ, 36' Μπαρενετσέα)

Εσπανιόλ-Μπέτις 1-0
(43’ Μπρέιθγουεϊτ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ 3-0
(18’ Μοράτα, 23’ Γκριεζμάν, 28’ Ερμόσο)

Σεβίλλη-Κάντιθ 1-0
(89' πεν. Ράκιτιτς)

Κυριακή, 22/1
Βιγιαρεάλ
-Τζιρόνα 1-0
(90+11’ Παρέχο)

Έλτσε-Οσασούνα 1-1
(67’ Καρμόνα-20’ Άβιλα)

Μπαρτσελόνα-Χετάφε 1-0
(35’ Πέδρι)

Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(24' Μπενζεμά, 90' Κρόος)

Δευτέρα, 23/1
Βαλένθια-Αλμερία (22:00)
Μανος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0