Football Talk

Παρί Σεν Ζερμέν - Αλ Νασρ & Αλ Χιλάλ Stars 5-4: GOAT No1 vs GOAT No2 σημειώσατε... άσο!

Παρί Σεν Ζερμέν - Αλ Νασρ & Αλ Χιλάλ Stars 5-4: GOAT No1 vs GOAT No2 σημειώσατε... άσο!
Σε ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα πέντε αστέρων και στην τελευταία ίσως συνάντηση των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, η Παρί Σεν Ζερμέν αν και έπαιζε με πάικτη λιγότερο για παραπάνω από ένα ημίχρονο, κέρδισε τη την Αλ Χιλάλ και Αλ Νασρ Stars (5-4). Ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι για τον Αργεντινό σούπερ σταρ, πρεμιέρα στη Σαουδική Αραβία με δύο γκολ για τον Πορτογάλο.
Τι κι' αν ο ποδοσφαιρικός πλανήτης βρίσκεται στα... κόκκινα και οι ομάδες έχουν συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όλοι οι λάτρεις της «στρογγυλής θεάς» είχαν το νου τους το βράδιυ της Πέμπτης (19/1) στο Ριάντ και το φιλικό της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μεικτή Αλ Χιλάλ και Αλ Νασρ. Για να είμαστε πιο ακριβείς βέβαια, στην... τιταχνομαχία του Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία δεν αποκλείεται να σηματοδοτούσε και το τέλος μιας εποχής.

Στη ματσάρα του Ριάντ, οι Παριζιάνοι αν και έπαιζαν για παραπάνω από 55 λεπτά με παίκτη λιγότερο, επικράτησαν των φιλότιμων Σαουδαράβων. Πλουραλισμός στην επίθεση των Γάλλων με τους Μέσι, Εμπαπέ Μαρκίνιος, Ράμος και Εκιτικέ να βρίκσουν δίχτυα. Σκόραρε δις στο πρώτο ημίχρονο και ισοφάρισε ισάρριθμες φορές ο Κριστιάνο.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε πως καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε διάθεση να παίξει άμυνα. Με το... καλημέρα, ο Λιονέλ Μέσι έβαλε μπροστά τους τυπικά γηπεδούχους όταν εκμεταλλεύτηκε άψογα την σκαφτή και κάθετη μπαλιά του Νειμάρ
Οι Σαουδάραβες βγήκαν στην επίθεση και απείλησαν με τον ορεξάτο Κριστιάνο και τον Γκουστάβο όμως ο Νάβας είχε τις απαντήσεις και στις δύο περιπτώσεις. Στο 16' ήταν σειρά της Παρί να φτάσει κοντά στο γκολ όταν το πλασέ του Νειμάρ εντός περιοχής το σταμάτησε ο Αλ Οβαΐς. Το γκολ του Εμπαπέ στο 25΄ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ με τους Παριζιάνους να δείχνουν ότι ελέγχουν το ρυθμό. Στο 32' όμως, ο Ρονάλντο πρόλαβε τον Νάβας στην έξοδο, ο Κοσταρικανός τον «γκρέμισε» και έτσι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφερε το ματς στα ίσια από την άσπρη βούλα.
Σαν να μην έφτανε αυτή η εξίλιξη, στο 39' το σύνολο του Γκαλτιέ έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Μπερνάτ σταμάτησε ως τελευταίος παίκτης αντιπαλό του και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Η Παρί όμως δεν σοκαρίστηκε με τον Μαρκίνιος στο 43' να... γράφει από κοντά το 2-1, μετά από τελική πάσα του Εμπαπέ.

Οι Πρωταθλητές Γαλλίας ήταν φορτσάτοι και είχαν ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο που θα μπορούσαν αν είχαν κάνει το 3-1, ωστόσο ούτε ο Εμπαπέ κέρδισε από κοντά τον αντίπαλο γκοκλκίπερ ούτε ο Νειμάρ από τα 11 βήματα. Και έτσι, ο Ρονάλντο «χτύπησε» ξανά πριν την ανάπαυλα, όταν πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ από την κεφαλιά του που κατέληξε στο δοκάρι και με δυνατό σουτ από κοντά νίκησε ξανά τον Νάβας για το 2-2.


Η ματσάρα του πρώτου μέρους συνεχίστηκε και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου. Ο Ράμος στο 53' εκμεταλλεύτηκε την εντυπωσιακή ενέργεια του Εμπαπέ και με πλασέ από κοντά έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Παριζιάνους για να έρθει τρία λεπτά αργότερα (56') ο Γιανγκ και να ισοφαρίσει ξανά (3-3) με το κεφάλι.

Λίγα λεπτά αργότερα και σε μία ανύποπτη φάση, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Αλ Μπουλαϊχί από το σουτ του Μέσι, εκτέλεση πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ ο Εμπαπέ. Και εκείνο ήταν το σημείο που το τεράστιο ενδιαφέρον του παιχνιδιού, χάθηκε. Όχι λόγω του 4-3 αλλά διότι Κριστιάνο Ρονάλντο καΙ Λιονέλ Μεσι αντικαταστάθηκαν.
Στο 78' ο Εκιτικέ έδωσε... αέρα δύο τερμάτων στην Παρί (5-3) μετά από ωραία πάσα του Βιτίνια για να έρθει ο Ταλίσκα στο 90+4 και την τελευταία φάση του παιχνιδού και να γράψει το τελικό 5-4 με σουτάρα.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0