Football Talk

Ραμόν Λίμα: Ένας… υδραυλικός μπακ για τους «ερυθρόλευκους» (video)

Ραμόν Λίμα: Ένας… υδραυλικός μπακ για τους «ερυθρόλευκους» (video)

Ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη και προχώρησε στην αγορά του 21χρονου αριστερού μπακ της Φλαμένγκο, Ραμόν Λίμα, ελπίζοντας ότι θα βρει έναν νέο Ροντινέι και σε εκείνη την πλευρά. Το BN Sports σκιαγραφεί το προφίλ του νέου αποκτήματος των πρωταθλητών Ελλάδας.

Υπό άκρα μυστικότητα ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μία αν μη τι άλλο κίνηση έκπληξη, με τους Πειραιώτες να κλείνουν τον νεαρό αριστερό οπισθοφύλακα της Φλαμένγκο, Ραμόν Ράμος Λίμα. Ο Μίτσελ ήθελε άμεσα έναν παίκτη για την αριστερή πλευρά της αμυντικής του γραμμής και από την στιγμή που οι περιπτώσεις των Λάτο και Σουάζο δεν προχώρησαν τότε η επιλογή ήταν μονόδρομος.

Η εύστοχη προσθήκη του Ροντινέι ενδεχομένως να έπαιξε και αυτή τον ρόλο της, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν ουσιαστικά έναν αντίστοιχο στην αριστερή πλευρά και ο Λίμα αν μη τι άλλο είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, μιας και πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή.

Το ξεκίνημα και η πρώτη γεμάτη χρονιά

Ο Λίμα είναι γεννημένος το 2001 και σε ηλικία 15 ετών έγινε μέλος μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Βραζιλίας, της Φλαμένγκο. Χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητά του, η ιδιαίτερα καλή τεχνική του αλλά και η εκρηκτικότητα που έχει στο παιχνίδι του τον βοήθησαν να αναρριχηθεί σιγά σιγά και να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα.

Η πρώτη του καλή σεζόν ήταν αυτή της περιόδου 2020-21, όταν και κατέγραψε 23 συνολικά εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας μάλιστα και το πρωτάθλημα στο τέλος.

Το πέρασμα από την Μπραγκαντίνο

Την περσινή χρονιά, η «Φλα» αποφάσισε να στείλει δανεικό τον νεαρό άσο στην ομάδα της Μπραγκαντίνο, η οποία ανήκει στην οικογένεια της Red Bull, όπως οι ομάδες της Λειψίας και της Σάλτσμπουργκ. Εκεί, ο Λίμα κατάφερε να πάρει ουσιαστικά τις πρώτες του συμμετοχές σε αυτό το επίπεδο, αγωνιζόμενος σε 19 ματς, μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και η Φλαμένγκο τον πήρε πίσω.

Μάλιστα ο 21χρονος πρόλαβε να αγωνιστεί και στο φετινό πρωτάθλημα Καριόκα του Ρίο ντε Τζανέιρο, ωστόσο απ’ότι φαίνεται αυτή θα είναι και η τελευταία του συμμετοχή εκεί φέτος μιας και θα συνεχίσει στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον της Μπενφίκα και η αλλαγή μάνατζερ

Κάτι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Λίμα όπως η εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση και οι επιθετικές του αρετές, κάτι το πολύ νεαρό της ηλικίας του (μόλις 21 ετών), οι ενδιαφερόμενες ομάδας σιγά σιγά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Όλες οι μεγάλες πορτογαλικές ομάδες συνδέθηκαν με το όνομά του, ενώ η Μπενφίκα και η Μπράγκα έφτασαν κοντά στην απόκτησή του ωστόσο το deal δεν έγινε ποτέ.

ramon_flameng_vs_bahia_-_11_11_21_-_jorge_rodrigues_agif_gazeta_press.jpg_1641084785-1024x768.jpg

Μάλιστα στην περίπτωση της Μπράγκα, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στον δανεισμό του παίκτη μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με οψιόν αγοράς, μία κίνηση ωστόσο που δεν έγινε ποτέ. Η Μπενφίκα από την άλλη είχε βάλει στο στόχαστρό της την περσινή σεζόν τον Βραζιλιάνο προκειμένου αυτός να αποτελούσε τον αντικαταστάτη του Άλεξ Γκριμάλντο σε περίπτωση που έπαιρνε μεταγραφή, όμως και σε αυτή την περίπτωση το deal δεν επισημοποιήθηκε.

Πέρα από το πορτογαλικό ενδιαφέρον, η Ουντινέζε στην Ιταλία αλλά και η Βασιλεία στην Ελβετία είχαν επίσης κοιτάξει την περίπτωσή του χωρίς όμως εν τέλει να κάνουν πρόταση. Το γεγονός αυτό, της μη μεταγραφής του δηλαδή σε σύλλογο του εξωτερικού και δη ευρωπαϊκού, έκανε τον Λίμα να αλλάξει μάνατζερ προκειμένου να βρεθεί τελικά ομάδα και να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο Ραμόν συμφώνησε με τον Ντανίλο Λίμα, έναν επιχειρηματία που αυτή τη στιγμή έχει μεγάλες διασυνδέσεις με ευρωπαϊκούς συλλόγους και κάπως έτσι ήρθε και η πρόταση από τον Ολυμπιακό και το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη.

ramon-flamengo-barcelona-de-guayaquil-libertadores-1280x720.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0