Football Talk

Ολυμπιακός: Το plan b του Μίτσελ και το πρώτο 1-0 της σεζόν

Ολυμπιακός: Το plan b του Μίτσελ και το πρώτο 1-0 της σεζόν
Το “ερυθρόλευκο” νικηφόρο σερί, το εναλλακτικό σχέδιο του Μίτσελ και τα χρήσιμα μαθήματα που έδωσε στον Ισπανό τεχνικό το ματς με τον Άρη.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικρατώντας με 1-0 του Άρη επιβεβαίωσε τη δυναμική του, αλλά κυρίως αποκόμισε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Πρώτα από όλα, φτάσαμε μέσα Γενάρη για να κερδίσει ο Ολυμπιακός ένα ματς σε οποιαδήποτε διοργάνωση πετυχαίνοντας μόνο ένα γκολ και όλοι αντιλαμβάνονται την αξία τέτοιων τριπόντων. Είναι αδύνατο για μια ομάδα να χρειάζεται να πετύχει 2,3,4 γκολ για να κερδίσει ένα παιχνίδι και σίγουρα κάτι τέτοιο δε μπορεί να την οδηγήσει πολύ μακριά. Προφανώς και το “κλειδί” για το παραπάνω είναι η αμυντική λειτουργία με τον Μίτσελ να έχει βρει στα πρόσωπα των Πασχαλάκη, Παπασταθόπουλο και Ντόι τους “τρεις σωματοφυλάκες” της ομάδας του. Ο Πασχαλάκης σε 10 ματς πρωταθλήματος έχει δεχθεί ένα γκολ με πέναλτι στη Λεωφόρο και άλλα δύο από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες” , ενώ οι Παπασταθόπουλος και Ντόι έχουν παίξει 10 φορές μαζί και ακόμα αντίπαλος δεν έχει σκοράρει κατά του Ολυμπιακού σε κανονική ροή αγώνα.

Επιστρέφοντας στο ματς με τον Άρη, οι Πειραιώτες είδαν απέναντι τους μια ομάδα πολύ καλά διαβασμένη που έκλεισε όλους τους χώρους στον άξονα και δεν επέτρεψε παρά ελάχιστες συνεργασίες στους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με μόνο μια τελική προσπάθεια και αυτή από στατική φάση. Ήταν η πρώτη φορά από τότε που καθιέρωσε το σχήμα με τα “3 δεκάρια” που ο Μίτσελ χρειάστηκε να μας εμφανίσει το εναλλακτικό του πλάνο. Αυτό συμπεριλάμβανε την είσοδο ενός εξτρέμ με έφεση στο παιχνίδι στον χώρο, όπως ο Μασούρας, και την οπισθοχώρηση του Χάμες λίγα μέτρα ώστε να απεμπλακεί από τον συνωστισμό και να πάρει τη μπάλα στα πόδια του. Απέναντι σε αυτό το σχέδιο του αντιπάλου οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να γίνουν πολύ πιο δημιουργικοί και απειλητικοί και εν τέλει να κερδίσουν το ματς. Μάλιστα αν είχαν πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να πάνε στο φινάλε του ματς χωρίς άγχος. 

Αυτού του είδους οι νίκες είναι πολύτιμες, πέρα από το βαθμολογικό και γιατί βοηθούν στην εξελεγκτική διαδικασία την ομάδα και ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και την πίστη. Ο Ολυμπιακός δε μπορεί να κερδίσει μόνο με τα “3 δεκάρια” να πρωταγωνιστούν, μπορεί να τα καταφέρει και με τον Μασούρα που σκόραρε όπως και στον πρώτο γύρο απέναντι στον Άρη. Ένα γκολ που είχε ανάγκη και ο ίδιος για τον εγωισμό και την αυτοπεποίθηση του, αλλά και η ομάδα για να εδραιώσει την πίστη πως μπορεί να βρει πολλούς πρωταγωνιστές ανάλογα με τον αντίπαλο και τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα.

Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει πως δεν ξαναδούμε το σχήμα με τα “3 δεκάρια” και στα επόμενα απαιτητικά ματς. Απλά απέναντι σε αυτή του προσέγγιση του προπονητή του Άρη δεν ταίριαξε. Επίσης για να το πετύχει αυτό ο Πάρντιου θυσίασε την επιθετική απειλή της ομάδας του αφού οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ την εστία του Πασχαλάκη.

Πλέον τα δύσκολα είναι μπροστά για τον Ολυμπιακό που την Τετάρτη υποδέχεται ξανά τον Άρη στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και την ερχόμενη Κυριακή έχει την δύσκολη έξοδο στο Περιστέρι για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Είναι βέβαιο πως ο Μίτσελ θα χρειαστεί να κάνει μια διαχείριση στο ρόστερ του ώστε η ομάδα να παραμείνει φρέσκια σε όλη την σειρά αγώνων που ακολουθεί και ενδεχομένως να μας εμφανίσει και μερικές ιδέες που έχει ακόμα για τους “ερυθρόλευκους”.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0