Football Talk

Παναθηναϊκός: Ψάχνει αντίδραση κόντρα στον ΠΑΣ – Με... κιάλια η νίκη στους Ζωσιμάδες τα τελευταία χρόνια!

Παναθηναϊκός: Ψάχνει αντίδραση κόντρα στον ΠΑΣ – Με... κιάλια η νίκη στους Ζωσιμάδες τα τελευταία χρόνια!

Στροφή 18 στην ελληνική λίγκα, λοιπόν, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται στα… παγωμένα -για τους πράσινους- Γιάννενα, αφού βλέπουν την τελευταία τους νίκη στους Ζωσιμάδες, πίσω στο 2016. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψάχνει το τρίποντο για να τονώσει το ηθικό της και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Φτάσαμε αισίως στην 18η αγωνιστική της Super League. Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (15/1) φιλοξενείται στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στόχος του, είναι μόνο η νίκη και να επιστρέψει στις καλές του εμφανίσεις. Από την αναμέτρηση, θα απουσιάζει ο Άνταμ Τσέριν, ο οποίος έχει μείνει εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας από κίτρινες κάρτες. Αντίθετα, ο Χουάνκαρ, επιστρέφει στην δράση μετά από μια εβδομάδα αποθεραπείας, αφού μια τενοντίτιδα στον αχίλλειο τον κράτησε εκτός προπονήσεων. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσουν με τη σειρά του συνεχίζει τις θεραπείες για να ξεπεράσει την θλάση στην αριστερή γάμπα που αποκόμισε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια έχει… ταλαιπωρήσει πολύ τον Παναθηναϊκό στους Ζωσιμάδες. Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις εκτός έδρας δεν έχουν πετύχει νίκη, παρά μόνο 6 ήττες και 2 ισπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις.

Για να βρει κανείς την τελευταία νίκη του «τριφυλλιού» θα πρέπει να γυρίσει το καλεντάρι πίσω στο Φεβρουάριο του 2016, εκεί που θα έβρισκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού τον Αντρέα Στροματσόνι. Τότε ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλει τον ρυθμό τους στους Ηπειρώτες και πέρασε νικηφόρα με σκορ 3-0. Το σκορ άνοιξε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ενώ ο Μάρκους Μπέργκ με δύο γκολ του διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

Μετά την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα κόντρα στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, θέλει να βγάλει αντίδραση και να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα. Στο παιχνίδι της Τετάρτης (11/1) στον Βόλο για το κύπελλο, η ομάδα παρατάχθηκε… με τα δεύτερα και η αλήθεια είναι πως έβγαλε μια φρεσκάδα. Μια φρεσκάδα που ψάχνει από τους παίκτες του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς πολλοί από τους βασικούς πυλώνες της ομάδα δεν βρίσκονται και σε τόσο καλή αγωνιστική περίοδο.

Ο Αντράζ Σπόραρ στο παιχνίδι του κυπέλλου κατάφερε να βρει γκολ, γεγονός που μπορεί να τον βοηθήσει. Γκολ βρήκε και ο Άνταμ Τσέριν, ο οποίος είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που περνάνε περίοδο ντεφορμαρίσματος. Δυστυχώς όμως, ο Σλοβένος χαφ θα απουσιάζει. Χωρίς ρυθμό είναι και ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα φαίνεται να βγάζει έναν εκνευρισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην έχει την νηφαλιότητα να πάρει τις σωστές επιλογές. Στον Βόλο μάλιστα, έχασε ευκαιρία να βάλει γκολ και να «τονωθεί» κάπως ψυχολογικά, αλλά δεν…

Για τον Φώτη Ιωαννίδη έχει γίνει μεγάλος «ντόρος» και κουβέντα πως θα πρέπει να ξεκινήσει βασικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν ξέρουμε όμως, αν ο Έλληνας φορ αποτελεί έναν… άσο στο μανίκι του Σέρβου τεχνικού. Είναι αλήθεια πως ο Ιωαννίδης φέρνει αναταραχές στις αντίπαλες άμυνες με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργεί προϋποθέσεις για τους «πράσινους». Αντίθετα, όταν ο Σπόραρ αντικατέστησε τον Έλληνα επιθετικό στην Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ίδια και μάλιστα, το γκολ του δέχεται το «τριφύλλι» προέρχεται από κακή επιλογή του Σλοβένου.

Μια πιθανή ενδεκάδα για την αναμέτρηση θα είναι: Μπρινιόλι κάτω από την εστία, ο Κώτσιρας δεξιά της άμυνας, ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα στο κέντρο αυτής, ενώ δεξιά ο Πούχατς είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει, καθώς ο Χουάνκαρ είναι απροπόνητος. Στη μεσαία γραμμή δεδομένος είναι ο Ρούμπεν Πέρεθ, με πιθανό ζευγάρι του τον Δημήτρη Κουρμπέλη και λίγο μπροστά τους τον Μπερνάρντ σε ρόλο «10». Στα δεξιά της επίθεσης ο Παλάσιος, αριστερά ο Βέρμπιτς και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Έτσι, η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θέλει να επιστέψει πάνω από όλα στις καλές εμφανίσεις και να πάρει το τρίποντο από την ομάδα της Ηπείρου. Χρόνος για άλλα στραβοπατήματα δεν υπάρχουν και κυρίως γιατί πρέπει να τονωθεί η αυτοπεποίθηση!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0