Football Talk

Επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο αρχηγείο της Αστυνομίας για την αλόγιστη χρήση χημικών στη Φιλαδέλφεια

Επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο αρχηγείο της Αστυνομίας για την αλόγιστη χρήση χημικών στη Φιλαδέλφεια

Διαβάστε το περιεχόμενο αυτής.

Επίσημη επιστολή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικης Αττικής με κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλε σήμερα το πρωί η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο λόγος; Η αλόγιστη χρήση χημικών που έγιναν και πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την Κυριακή πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έθεσε ως θέμα αυτή τη συμπεριφορά και τους τεράστιους κινδύνους που απορρέουν απ’ αυτήν, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες που τις αναλογούν στα ζητήματα ασφαλείας. Παράλληλα, όμως, ζήτησε και την συνδρομή της Αστυνομίας, χωρίς ακρότητες και κατάχρηση μεθόδων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. Επίσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ έθεσε και το σοβαρό ζήτημα της άρνησης αστυνομικής συνδρομής στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών.

Όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε στις θύρες 11 και 15 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου η αστυνομία με δικαιολογίες επιεικώς ακατανόητες αρνήθηκε να βοηθήσει και να συνδράμει στην προστασία των νόμιμων κατόχων εισιτηρίων. Υπήρξαν κάποιοι που έσπασαν τα τουρνικές με σκοπό να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να ζητά τη βοήθεια της αστυνομίας, την οποια και δεν πήρε ποτέ! Τελικά, η ΠΑΕ μετά από ώρα κατάφερε με δικά της μένα να ανακτήσει τον έλεγχο και να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: «Ως ΠΑΕ ΑΕΚ απαιτούμε οι οποίες αστυνομικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα πέριξ του γηπέδου μας να συνάδουν με τις προβλεπόμενες τακτικές αντιμετώπισης προβλημάτων βίας κι ανομίας, που οφείλουν να σέβονται τον πολίτη και την περιουσία του, χωρίς κατάχρηση ή υπέρβαση εξουσίας και χωρίς υπέρμετρη χρήση μέσων καταστολής».

Επιπλέον, στην επιστολή γίνεται αναφορά και στα δυο τραγικά περιστατικά με τους δυο φίλους της ομάδας που έχασαν τη ζωή του. Η ΠΑΕ σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση και οι δυο έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από τη χρήση χημικών.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0